Estic malalt?

Fa uns dies em vaig trobar amb un bon amic (al que darrerament veig menys del que voldria) a l’estació del tren de Badalona. Com no podia ser d’altre manera, vam començar a parlar de la ciutat i, un tema porta a l’altre, de les webs dels partits polítics badalonins. Ell em va preguntar si aquestes webs se les mirava algú, al que li vaig respondre que jo me les miro de tant en tant. I sense pensar-ho massa li va sortir: Tu és que estàs malalt d’això.

No és que em preocupi massa, la veritat, però porto uns dies donant-li voltes. Cal estar malalt per visitar les webs dels nostres polítics? Potser sí, però no deixen de ser una font més de notícies, potser més esbiaixades, però interessants igualment.

Fem un repàs?

 • PSC. Té poca informació, obra una finestra “emergent” (pop-up) de propaganda d’un llibre. Lleig això dels pop-up i molt lletja la finestra aquesta que s’obre. Des del punt de vista de l’accessibilitat és una pàgina molt dolenta.
 • PP. En aquests moments no té cap informació.
 • CiU. La web de CiU ha deixat de ser la font d’informació que era, això d’estar al govern li passa factura a la web. Malgrat l’interès de CiU de que la seva web fos accessible, continua sense ser-ho.
 • ICV. Tot i l’estil més impersonal, aquesta és la web que substitueix a la de CiU en qüestions d’informació badalonina. Curiós l’intercanvi 🙂 . Tampoc és accessible 🙁
 • ERC. També ERC ha guanyat en continguts darrerament. Curiós que de les tres notícies que té actualment destacades a portada, dues tinguin a veure amb el PP… També és no accessible.
 • CUP. La CUP sembla centrada darrerament en ella mateixa i els problemes de Badalona i els/les badalonins i badalonines surten només de rebot. O al menys això és el que reflexa, des del meu punt de vista, la seva web 🙁 . Tampoc és accessible.
 • Al Partit humanista de Badalona li podem treure “de Badalona” i serem més justos. Tampoc és accessible.

La resta de webs dels partits polítics que es van presentar a les darreres eleccions municipals (i que jo sabés que tenien web) estan ara mateix inactives.

Em falta fer una llista de blogs de polítics badalonins (una altra bona font d’informació). En condicions normals diria que en parlaré properament, però les dues darreres ocasions en que vaig escriure això no ho vaig complir, així que, de moment, ho deixem així.

Un detall abans d’acabar. Cap de les webs dels partits badalonins és accessible. Sé que soc pesat amb aquest tema, però no és gens difícil fer una web accessible, només cal una mica d’interès. La revisió d’accessibilitat ha estat feta de manera automàtica amb Hera. No s’ha fet revisió manual per qüestions obvies.

5 pensaments sobre “Estic malalt?

 1. Bé Carles, una web no pot reflexar tot el treball d’una organització, com és obvi, perquè moltes vegades es fa un treball que durant mesos queda a l’ombra i no és fins al cap d’un temps que es veuen els resultats. Ara per ara, els darrers aconteixements han fet que en la web, la temàtica no fos pròpiament badalonina, però tampoc és centrada en la CUP. Si t’hi fixes, de les darreres 10 notícies, hi ha 2 de temàtica purament badalonina (una sobre la inauguració del monument al Che i l’altre la “contracrònica” del Ple de novembre). De la resta, només hi ha una que no té una incidència totalment directe a Badalona (la de la manifestació de l’1 de desembre i cal dir que van anar força badalonins i badalonines), així que tampoc veig on està el tancament en nosaltres mateixos i més tenint en compte que el tema més repetit, el del sopar i les conseqüències, no és ja un tema de CUP, sinó de defensa de la llibertat d’expressió.

  En quant a l’accessibilitat, és cert i encara que ja fa temps que ho vaig dir, estem intentant solucionar-ho.

  Salut!

 2. Gràcies Sergi pels teus comentaris. Potser la meva apreciació no és correcte, però sempre he defensat que els partits, a les ciutats, han de centrar-se en els problemes locals. La CUP, darrerament i potser no és més que una casualitat, sembla més centrada amb qüestions de país que no pas de ciutat.
  Bé, no deixa de ser una apreciació parcial en un moment determinat. Seguiré atent a la vostra web 🙂

 3. De entrada, una manifestación categórica…¡¡Nó; “no estàs malalt”.!

  Creo, más bién, en un interés -notable- por tu parte; en cuanto a conocer. Interés que nos llama -a todos- a participar de él y en consecuencia,a interesarnos por lo que nos resulta más cercano y por lo que más repercute, en nuestra vivencias y experiencias ciudanas.

  Insisto….¡ Para nada, estás/estamos ante una patológia.!…Conocer y opinar,debatiendo. Es la antesala del trabajo de conjunto. Del trabajo que repercute….De lo que hay que hacer y -nunca- eludir…

  Y con tu permiso, Badabit; aprovecho…

  Quiero agradecer -desde aquí- a Sergi Caravaca la atención recibida, en su blog. He mantenido un debate intenso con él. Hemos manifestado y debatido importantes diferencias…Hemos dejado constancia -sobre todo él- de respeto en la divergencia.De constancia y solidez, en las idéas respectivas…Sí que, en su pág., tiene algún problema técnico…Pero so voluntad de diálogo y la calidad del mismo. -Yó- la confirmo,la admiro y reconozco.

  Saludos.

 4. Benvolgut Carles,

  Tens raó quan dius que el web de CiU ha baixat molt pel que fa al seu nivell d’actualització. En sóc plenament conscient, des de fa temps, i estem mirant d’articular mesures per canviar aquesta situació.

  Ho volem fer, no obstant això, seguint un criteri bàsic: no reproduir al web del partit –com es fa en altres webs de partits de govern- comunicats de premsa de l’Ajuntament de forma literal, ja que entenem que una cosa és la Institució i l’altra la formació política. Fer ús d’aquest material que genera la nostra activitat política a l’administració no és, des del nostre punt de vista, adequat, i tampoc respon a la finalitat del web del grup municipal, que és i ha de ser informar del seu posicionament sobre determinades qüestions, o de les activitats que puntualment organitzi. En aquest sentit ens varem manifestar fa temps, quan érem a l’oposició, i volem mantenir-nos fidels a aquell criteri.

  També t’he de dir que el meu bloc personal ha centrat una part important de la nostra presència a internet. Crec que és el que més sovint s’actualitza dels que tenen els polítics locals. I és alhora un espai que, a diferència del web, permet més participació i interactivitat. Hem baixat en el web del partit, però hem pujat al bloc.
  Finalment, dir-te que de la mateixa manera que, crec que sense pecar d’immodèstia, en el seu moment varem obrir camí en la modernització i dinamització dels webs de partits a nivell local, la nostra missió ara és contribuir a un canvi radical del web de l’Ajuntament. Hi estem treballant, i confio que els resultats d’aquesta feina es veuran a curt termini.

  Ferran Falcó

 5. Carles, gracias por afirmar que no “estic malalt” 🙂

  Ferran, entenc que ha de ser difícil posar informació a la web del partit sense caure en el parany de que sembli la web de l’ajuntament. Tot i això, crec que a la web del partit podria marcar la diferència entre CiU i la resta de partits del tripartit.

  Per altra banda i desprès d’haver parlat amb les regidores de CiU (districte primer i medi ambient), crec que és un error centrar la presència de CiU Badalona a internet en el teu blog personal. És evident que has marcat molt la pauta a tot l’equip de CiU, però crec que, al menys aquestes dues regidores, mereixen també tenir presència a la web del partit a Badalona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.