Accessibilitat a la platja de Badalona

Aquesta entrada feia temps que la tenia escrita però la tenia oblidada. Li vaig passar al protagonista per si havia explicat alguna cosa malament i em va suggerir un canvi. La rescato avui, no per cap motiu en particular, simplement m’he recordat d’ella avui i he fet els canvis corresponents…

 

Les coses com són, la platja de Badalona té una bona accessibilitat i, a més, el servei que permet acostar a les persones amb cadira de rodes a l’aigua està força bé. Ara, no tot és perfecte.

M’escriu un lector habitual del blog explicant-me la seva situació. Quan va a la platja hi arriba des del carrer providència passant per sota de les vies del tren pel pas subterrani que arriba al carrer de l’Estrop. Un cop al que haurà de ser el passeig marítim es troba que per arribar a la platja té una barrera de pedres que si la vol esquivar necessita caminar al voltant de 200 metres.

Això, escrit així pot semblar una ximpleria, però si aquesta persona no pot baixar aquestes pedres és, precisament, perquè té problemes de mobilitat i no li resulta fàcil fer aquests dos-cents metres de més.

Per a aquesta persona, una rampa al mig de la zona de pedres li representaria un gran guany. Dubto que l’ajuntament estigui en condicions de fer res allà sent que es suposa que en un any, any i mig haurien de començar les obres del passeig marítim. Però no està de més que algú es faci ressò i si quan es facin les obres es té en compte aquesta situació, millor que millor.

Aprofito per fer una reflexió. Sovint som incapaços d’adonar-nos que allò que per a nosaltres és molt senzill pot haver persones a les que representi un problema. Ara parlem de l’accés a la platja, però podem parlar de moltes coses més: Els carrers de la ciutat, l’accés als edificis, les pàgines web… El més curiós és que molts cops arreglar-ho costa molt poc i, tot i així, no s’arregla…

Per acabar una foto de la zona de pedres.

Zona d'accés complicat

2 pensaments sobre “Accessibilitat a la platja de Badalona

  1. Aquest problema ja ens havia arribat a l’Area de Medi Ambient i Mobilitat. En el moment en que s’executi l’obra del Passeig Marítim, aquesta escollera es desmontarà i ja no hi haurà problemes d’accessibilitat. De tota manera, i conscients del problema, per aquesta temporada, des de l’Ajuntament es va demanar a la Mancomunitat de Municipis la construcció d’una escala de fusta provisional que es situaria a l’alçada de la dutxa existent, i justament ahir ens van confirmar que assumien la seva construcció. Es va descartar la cosntrucció d’una rampa degut que estem parlant d’una instal·lació provisional, i suposava una obra bastant més complexa i un cop a la sorra, en aquest punt de moment tampoc tenim serveis adaptats a persones de mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.