Sequera

L’AJUNTAMENT INFORMA 12/02/2008

Des de l’1 de febrer d’enguany, Badalona, a l’igual que la resta de municipis que pertanyen al sistema Ter-Llobregat, ha entrat en el nivell d’Excepcionalitat 2 d’acord al Decret 84/2007 d’adopció de mesures excepcionals i d’emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics, dictat per la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona dictarà un ban a proposta de la regidoria de Medi Ambient i Mobilitat que recull les mesures previstes al Decret orientades a reduir el consum d’aigua. Entre aquestes mesures, destaquen la prohibició de destinar aigua apta per al consum humà per a l’ompliment de piscines d’ús públic i privat, el reg de jardins i zones verdes públiques i privades, neteja de carrers, fonts ornamentals i de consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament, el reg de zones esportives i la utilització d’aigua per a finalitats lúdiques o esportives, així com el rentat de vehicles fora de l’àmbit de les empreses dedicades a aquesta activitat, entre d’altres. Tanmateix, es preveuen possibles excepcions sempre que estiguin degudament justificades i amb el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Badalona. Via Augusta. 7/03/08 15:25. Una persona fa servir aigua de la xarxa per regar els arbres que hi ha davant les oficines de l’ajuntament.

Agafant aigua de la xarxa

Regant amb aigua de la xarxa

4 pensaments sobre “Sequera

 1. A les 15,25 hores?. Jo hi vaig passar a les 17,05 hores i seguient regant…
  Salutacions a tots.

 2. He estat observant una mica el tema (el que em permeten els horaris 🙁 ) , i he vist que el mateix passa, per exemple, a la plaça Dr. Niubó però només reguen els arbres acabats de plantar.
  En aquesta zona fa 2-3 anys que es van tal·lar uns quants arbres i que no havien estat reposats fins ara.
  Com que no plou suposo que es necessari si no volem que es morin regar-los fins que creixin una mica.
  Si és així no ho trobo tan malament.

  Salutacions,
  Víctor

 3. El ban que s’ha dictat des de l’Ajuntament, a l’igual que el decret de l’ACA el que preveu entre d’altres és la prohibició de regar amb aigua potable. En aquest sentit aquesta prohibició s’ha comunicat a les diferents àrees de l’Ajuntament, així com a les empreses contractades pel mateix. Per tant, actualment hem aturat el reg, exceptuant aquells parcs que s’estan regant amb aigua provinent del freàtic (Can Barriga, la Baixadeta, Nelson Mandela, Can Solei i Ca l’Arnús). Així mateix de moment es continuen regant els arbres que es planten durant el primer i a vegades el segon any, i també es reguen les jardineres, però aquest reg s’ha d’efectuar de forma manual amb camions cisterna que s’han carregat amb aigua del freàtic. De moment, i davant dels incompliments que es detectin, el que fem és advertir, però a partir de dijous 27 s’aprovarà la modificació del reglament metropolità d’abastament d’aigua, que permetrà l’aplicació de sancions en aquests casos.

  Mercè Rius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.