El port de Badalona: A punt de fer fallida?

Ho diu l’Àlex Mañas (ICV) (segons El Punt):

Ell creu que el projecte de reforma del barri del Gorg, que gestiona la societat pública, «no es podrà culminar, atès que Marina Badalona és a prop de fer fallida». (El Punt: ICV vol la destitució del conseller delegat)

Aquestes declaracions de l’Àlex venen de que aquesta setmana s’ha sabut que Marina Badalona (l’empresa gestora del port i que està participada per l’Ajuntament de Badalona en un 50%) té els comptes embargats pel propi Ajuntament de Badalona, perquè es nega a pagar alguns dels impostos de la ciutat de Badalona!

Per acabar-ho d’arreglar, el gerent de Marina Badalona al darrer consell d’administració de l’empresa no va tenir dubte en menysprear l’ajuntament tot dient: Aquest Ajuntament és un desastre (El Punt: L’Ajuntament badaloní té embargats els comptes d’una firma el 50% del capital de la qual és municipal

I això que aquest senyor està posat i mantingut al càrrec per l’Ajuntament de Badalona, malgrat les queixes d’alguns dels grups municipals, alguns propietaris d’amarradors, alguns veïns de la ciutat i dels pescadors i alguns afers “raros” amb la guàrdia urbana

Un apunt important: El 6 de març de 2004 (fa 4 anys) el Casal Antoni Sala i Font va organitzar un debat per parlar del que aleshores era el futur port de Badalona. En aquell debat una persona de Mataró va explicar com havia anat la construcció del port de la capital del Maresme i ens va avisar de coses que, malauradament, s’han anat complint:

  • El port de Mataró, en els seus plans inicials tenia un bypass per permetre a la sorra passar d’una banda a l’altre. No es va fer mai. El port de Badalona , al seus plans inicials comptava amb un bypass. No s’ha fet ni es farà.
  • El port de Mataró no és viable econòmicament i l’ajuntament ha hagut d’aportar diners. Sembla ser que el port de Badalona tampoc és viable econòmicament…
  • El port de Mataró no ha aportat res a la ciutat. Mataró no ha canviat ni s’ha dinamitzat amb el port. Badalona ha canviat. Té pisos a tocar del mar. Però això també es podria haver fet sense necessitat de fer el port…

Ara ens volen fer un canal que no farà més que empitjorar la situació. Serà capaç l’Ajuntament de Badalona de tancar els ulls als problemes de Marina Badalona i seguir amb aquest projecte faraònic i sense sentit?

Més informació: Brutícia al port de Badalona

Actualització 1/04/08: El Punt: Ruiz nega que l’Ajuntament hagi embargat Marina Badalona.

El conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, va negar ahir que l’Ajuntament de Badalona tingui embargats els comptes de la societat pública, el 50% del capital de la qual és municipal.

En tot cas, Ruiz va acusar Mañas de «demagog», atès que, en paraules seves, «fa tres papers diferents: un a Marina Badalona, un altre a l’Ajuntament i un tercer al carrer». «Àlex Mañas sap perfectament que la firma és solvent i que no corre cap risc ni a curt ni a llarg termini», va sentenciar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.