La accessible web de Carles Sagués

Fa ja algun temps que el Carles Sagués va obrir la seva web (ja ho vaig comentar al seu moment) i fa uns dies la va renovar completament.

Han canviat els continguts i ha canviat que ara, la pàgina és quasi accessible 🙂

No fa gaire criticava jo que el Carles es dedicava a demanar l’accessibilitat a l’estació de RENFE quan allò que depenia d’ell, la seva web, no ho era. En diferents ocasions (maig 2007, març 2008) he criticat la manca d’accessibilitat de les webs dels polítics badalonins, perquè trobo que haurien de ser capaços de demostrar que realment pensen en tothom.

La nova versió de la pàgina web del Carles Sagués vol ser accessible. I s’acosta molt. Passa bé les revisions automàtiques, i tot i que una revisió manual troba alguns problemes, no puc deixar de valorar positivament aquest primer pas.

A l’accessibilitat web passa com en l’accessibilitat arquitectònica: Pot semblar una “tonteria” fer rampes a tot arreu “per a quatre cadires de rodes que, potser, mai passaran per allà“. Però és important que si algun dia arriba algú amb cadira de rodes, pugui passar. Però, a més, les rampes també faciliten la vida a les persones que porten cotxet de nen, a la gent gran que té problemes per pujar graons… No només a les persones amb cadira de rodes!

A la web passa una cosa semblant. Pot semblar “una tonteria” fer una web que puguin llegir cecs quan “segurament no arribarà cap cec a aquesta pàgina”. Però les normes d’accessibilitat estan pensades per tal que la web sigui usable per persones cegues, sordes, amb problemes a les mans, amb dificultats visuals, … I no només això, també per a que es pugui veure amb un telèfon mòbil, una PDA, un ordinador amb pantalla petita…

Per fi una web política badalonina aposta per l’accessibilitat!. Ara només resta que acabin d’arreglar els problemes que es detecten a la revisió manual i que la resta de polítics badalonins els hi segueixin. A veure si hi ha sort!

Si no comento res dels continguts és perquè és millor llegir-los de primera ma que no comentats per mi. 😀

2 pensaments sobre “La accessible web de Carles Sagués

  1. Em costa estar d’acord en dir que una web sense possiblitat de sindicar els continguts és accessible. Deu incorporar alguns tipus d’accessibilitats, però se n’oblida de permetre l’accés des dels lectors de blocs !

  2. Entenc el que vols dir, Xavi, però a l’hora de valorar l’accessibilitat web es té en compte només que els seus continguts es puguin llegir mitjançant un navegador que carrega directament les pàgines (sigui un de normal o un “especial” per a cecs o persones amb problemes visuals, per exemple).

    Dit això, tens raó que per a qualsevol web d’informació és important oferir la lectura dels articles mitjançant la sindicació. D’aquesta manera és més fàcil saber quan hi ha un article nou o llegir-los sense necessitat d’estar connectat.

    La web del Carles Sagués està feta directament en XHTML sense l’ajut de cap gestor de continguts i això fa difícil que pugui oferir RSS…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.