Requalifiquen un solar a Canyet per beneficiar a la Penya

Bé, hores d’ara suposo que no escric res de nou: L’ajuntament ha iniciat el procés de requalificació d’un terreny de Canyet que pertany a la Penya.

La història té història. Al desembre de 2006 la Penya va comprar un terreny a Canyet (als voltants de la masia de Can Mora), un terreny qualificat com a agrícola. Per a que comprava la Penya un terreny agrícola? Doncs per demanar la requalificació, vendre-ho i guanyar diners amb ell.

Ara ha arribat el moment, la Penya ha trobat un comprador (una escola propera a l’Opus i que fa separació de sexes a les aules) i, per tant, ha demanat la requalificació dels terrenys.

Alguns apunts:

  • Estem parlant d’una escola amb capacitat per a 1.400 alumnes… Què és de suposar que, donat que seran pocs els nens de Canyet que la facin servir, aniran en cotxes particulars. Però l’accés amb vehicle particular és complicat i, si no es fa res, generarà problemes de trànsit. D’on sortiran els diners per evitar aquests problemes?
  • L’ajuntament sembla disposat a donar el vist i plau a l’operació. Segons El Punt, l’alcalde, Jordi Serra ha dit: Com a alcalde tinc l’obligació d’ajudar la Penya. Doncs em sembla que equivoca, la obligació de l’alcalde és defensar els interessos de la ciutat, no els d’una entitat privada, com la Penya (o com el FC Badalona). Malament anem si el nostre alcalde no té clares les prioritats derivades del càrrec.
  • ICV-EUiA està en contra de l’operació, tot i que, del que he pogut llegir, no em queda clar de què estan en contra, si de la requalificació o si de que s’instal·li allà una escola que fa separació dels alumnes pel seu sexe. En qualsevol cas, cal destacar que el cap de llista d’ICV-EUiA, en Carles Sagués és membre del consell d’administració de la Penya. Crec positiu que hagi posat per davant el que suposo creu millor per la ciutat, abans que els interessos de la Penya. L’alcalde també hauria de mirar-ho d’aquesta manera…
  • Si ara se li fa aquest favor a la Penya, quan trigarà en comprar un altre terreny forestal o agrícola per tal de demanar la requalificació?
  • Si l’actuació prospera, ICV-EUiA presentarà al·legacions perquè la ciutat hi guanyi d’una manera o una altra. Pel convergent Ferran Falcó, la clau de l’operació rau en el benefici que la ciutat en pugui treure, que ara per ara no s’ha negociat. Mateu Chalmeta (ERC) es manifesta en la mateixa línia. «Ens hem de fer una pregunta i trobar-hi la resposta: la ciutat què hi guanya?». I en Xavier Albiol (PP) diu: és garantir que es compleix la legalitat i assegurar-se que l’operació comporta beneficis per al barri de Canyet.. No sé de quina manera pot treure beneficis la ciutat de Badalona amb aquesta operació, m’agradarà veure-ho.
  • La “qualificació” dels terrenys… Només serveix per facilitar l’especulació d’aquells que es poden permetre el luxe de demanar requalificacions?

Em costa d’entendre que la ciutat hagi de cedir res per tal que uns senyors puguin guanyar unes quantitats de diners exagerades. Per molt que siguin excepcionals jugant al bàsquet.

Més informació:

Actualització 30/4/08: Més opinions i no cal dir que totes contràries a l’operació:

8 pensaments sobre “Requalifiquen un solar a Canyet per beneficiar a la Penya

  1. Em sembla vergonyós que l’alcalde no s’hagi manifestat de cap manera en aquest assumpte. Està clar que estem parlant d’especulació i de posar per davant dels interessos de la ciutadania els de una empresa privada. Per molt que sigui la Penya, qui es creuen que són els amos del poble?
    I estic d’acord amb tu Badabit, si ara se’ls permet dur a terme la requalificació sense més, quin serà el proper cas?
    Potser l’ALcalder hauria d’anar pensant en dimitir si és incapaç de saber a qui li deu el seu servei. Per deixar-li clar, és la ciutadania i no una empresa privada qui l’ha posat on està i a qui es deu.

  2. …Bien; por partes Y muy diferenciadas, la una de la otra: Al OPUS DEI y/o a Entidades educativas próximas a su ideología; mientras no se les declare (cual secta) fuera de la ley, tienen unos derechos que deben ser respetados. Entre ellos; la libertad de crear sus propios centros educativos, por elitistas que éstos séan…Lo cual aplico, en el sentido de que -por dicho motivo y características particulares de la educación que en dicho centro se imparta; nó debería (con arreglo a derecho ser)motivo de oposición a su posible instalación…

    Otra cosa -muy distinta- es la recalificación. Ahí-nuestro Alcalde,Sr.Serra- Debe tener muy presente que Badalona “SI ES UN TODO”. La Penya, nó…Y que su obligación (con independencia de unos sentimientos que -dicho séa- todos tenemos)
    debe ser favorecedora de un interés, por encima de cualquier otro: El de la Ciudad,en su conjunto.

    Saludos.

  3. I què hi podem fer nosaltres? No hi ha cap llei que digui que si ho és per un bé de la ciutat els terrenys no poden ser requalificats? Sento impotència.

  4. SENSE COMENTARIS…
    Sembla que la “Penya” ho aguanta tot!
    Fa uns anys va ser el màgic, i ara serà una escola per a 1.400 alumnes?

  5. Vagi per endevant que sóc de la Penya desde fa molts anys, però no puc arribar a entendre que mitjançant un club de bàsquet es comprin uns terrenys a un preu baix donada la seva qualificació urbanística per més tard demana una requalificació (amb la plusvàlua pertinent) i fer negoci especulatiu. Crec que algú del Ajuntament hauría de donar explicacions a l’opinió pública de Badalona jà que aquesta martingala fa pudor i potser hagi certes persones que faràn negoci a costa de malmetre el bon nom de la nostra estimada entitat.

    En tot cas, sempre es podría posar en coneixement de la fiscalía si es detecta qualsevol irregularitat en el canvi urbanístic
    injustificat.

    Esperem i desitjem que el nom i la historia de la Penya no s’utilitzi per fer negocis particulars i per esquitxar-la.

  6. Exactament m3a: impotència.

    Em sembla que no hi ha cap llei clara al respecte, i si hi és ha de ser molt fàcil burlar-la ja que els ajuntament des de sempre han utilitzat les requalificacions i la venda de terrenys municipals com a font de finançament. Un altre tema és el que passa a Badalona, que s’utilitza per a finançar entitats privades.
    D’altra banda, qui decideix si una requalificació suposa un bé per la ciutat o no?

    Salutacions,
    Víctor

  7. >Com diu badabit , la història te molta història. Què curiós que els terrenys es comprèssin l’any 2006 ..i ara els volen vendre ..què curiós..quina immensa casualitat. Serà que els ara compradors van utilitzar la penya com a intermediaris?.. I que consti que també he estat 30 soci de la penya però això no s’aguanta per enlloc.

  8. El que tindria que fer l’Ajuntament es aclarir de una vegada per totes el que va passar a ca l’Arnús i el suposat Pla d’Usus 10 any desprès, amb el seu patrimoni i els veïns

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.