Una concessió conflictiva

Dimarts el ple municipal va aprovar el plec de clàusules que regeixen la concessió, per adjudicació directa, d’un edifici del Parc de Can Solei a la Fundació Concepció Juvanteny (associació Asteroide B-612), per a l’acollida d’infants i adolescents en risc d’exclusió social amb els vots de CiU, PSC i PP. ICV es va abstenir i el representant d’ERC no va poder assistir per malaltia.

Pot resultar estrany que ICV s’hagi abstingut en una qüestió de caire social com aquesta, però és que, de fet, el problema no és l’obra social, sinó la manera com es fan les coses. Així, ICV qüestiona l’adjudicació directa de la concessió, alhora que posa en dubte que l’antic edifici de l’escola Artur Martorell sigui el lloc més adequat per a aquesta institució.

Aquest parc, que hauria de ser un espai d’oci pels ciutadans de Badalona, poc a poc va deixant de ser parc. La tasca “destructiva” va començar la legislatura passada sota la responsabilitat de ICV. Es va escurçar una part de Can Solei (que va representar la tala d’uns quants arbres amb molts anys d’història) per construir els nous edificis de l’escola Artur Martorell. En aquest mandat, i amb la responsabilitat en mans de CiU, una part de Ca l’Arnús es convertirà en un altre edifici escolar i un dels edificis situats al mig de Can Solei es convertirà en un centre d’acollida d’uns 20 nanos de diferents edats.

Que ningú vulgui fer demagògia i en vingui amb que no es pot estar en contra d’un centre d’aquestes característiques. Perquè no estic en contra. De fet, gairebé al costat del parc, tenim la “Casa Amparo” que fa una tasca semblant (tot i que en aquest cas és una institució pública) sense que hagi estat mai (que jo sàpiga al menys) cap problema per a ningú.

Perquè aleshores els dubtes? Doncs perquè estem parlant d’un edifici que està al mig del parc i una activitat docent (que no lúdica que és el que un esperaria d’un parc) que funciona les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. En aquest blog ja ens vam queixar al seu moment de que l’escola Artur Martorell, quan encara era als edificis antics, barrava al pas una part del parc per no “tenir molèsties” durant les hores docents.

Tant l’actual Artur Martorell com la futura escola que es vol construir a Ca l’Arnús, tenen accés directament des de fora del parc. Aquest centre estarà ubicat al mig de Can Solei amb totes les esclavituds que això representarà pel parc.

Un detall per acabar. ICV demana un pla global pel parc. I, la veritat, ja toca, perquè fins ara les actuacions semblen fetes des de la més absoluta noplanificació.

Enllaç a la informació del ple de l’ajuntament de Badalona.

6 pensaments sobre “Una concessió conflictiva

  1. ICV s’ha abstingut. Però si ICV hagués estat a l’ajuntament haurien votat a favor sense preguntar-se si la manera és l’adequada o no com han fet durant molts anys. Precisament aquesta manera d’actuar faltant a seus “principis” polítics ha fet que perdessin la confiança de bona part dels seus votants.

    Dit això …. ja està bé de gastar-se els calers en plans d’usos, o plans globals o digue-li com vulguis que no es fan realitat mai. Ja n’hem tingut prous, només cal consultar les entrades d’aquesta web relacionades amb el parc des de fa més de quatre anys per adonar-se que no fan més que marejar la perdiu.
    Ja no cola.
    Si són incapaços ni d’evitar que el parc sigui un autèntic pipi-can amb els gossos campant al seu aire sense cap control i pixant i cagant arreu, com pretenem que facin una gestió competent del parc?

    L’antic edifici de l’Artur Martorell s’està caient a trossos i si hem d’esperar que el nostre ajuntament l’aprofiti ho tenim clar. Per que no saben, no poden i no volen. O sigui que si algú el pot aprofitar, benvingut sigui.

    Salutacions,
    Víctor

  2. Entenc que estiguis desencantat amb la manera com l’ajuntament porta aquests parcs, estic d’acord amb tu.

    També estic d’acord en que, segurament, si ICV hagués estat membre del govern hauria votat a favor sense qüestionar-se res. Però per a això està l’oposició, per qüestionar-se allò que al govern no l’interessa qüestionar-se.

    També estic d’acord en que el parc és, ara mateix un gran pipican sense gairebé cap control… I el que es pitjor, sense cap voluntat de que ho deixi de ser a cup termini.

    Però estic en contra de fer les coses només perquè sinó no es fa res. Hem de lluitar per que es faci el que cal fer i no deixar-los fer el que els hi vingui de gust només perquè estem cansats de lluitar.

    Això va passar amb les consultes externes. Molta gent deia que millor l’edifici de les consultes externes que un solar que fa fàstic. L’associació va lluitar perquè no era, no és, la solució. Ara l’associació de veïns continua lluitat per aconseguir dignificar aquell espai. Però l’ajuntament no té cap interès: Així sempre serà una manera de forçar allò que als polítics interessi, no a la ciutat ni als ciutadans.

    Com diu una carta de La Vanguardia d’avui, el que tenim és una politicràcia, no una democràcia. Però hem de lluitar per a que no sigui així que l’opinió dels ciutadans sigui la que realment mani a l’ajuntament.

  3. Que ICV “demana un pla global pel parc”??????????????
    Però qui ha tingut les competències en aquest tema durant anys?????
    Com es pot ser tant hipòcrita??????????
    Es pensen que som tontos i no tenim memòria????????
    Si ara s’ha de salvar l’antiga escola perquè està caient a trossos i no hi ha administració o empresa que la pugui rehabilitar i utilitzar amb finalitats no lucratives i socials, és en part per culpa d’ells!!!!!
    I enlloc de dir clarament, amb l’esperit crític que es caracteritza, que això que ARA diu IC és d’una hipocresia galopant, dius que “ja toca”?????
    Caram, doncs jo trobo que el que ja tocava era començar a prendre decisions enlloc d’encarregar plans i estudis i programes per poder pagar els amics que s’hi dediquen…

  4. Compte!

    Que ICV no fos capaç de fer un pla d’actuació al parc, no vol dir que no s’hagi de fer ara. El problema és que s’està actuant sense cap planificació. I això no és bo.

  5. Us copio un comentari que he deixat al bloc del Ferran Falcó on també ell ha comentat aquest tema.

    Ferran, no et discuteixo que no sigui una activitat de caràcter públic. El que em pregunto és si és l’activitat de caràcter públic més adient.

    No tindrà servilismes d’hores lectives, però és que les hores lectives són tot el dia. No afectarà en absolut a l’utilització del parc per part dels ciutadans? Si és així, tot el meu recolzament. Però tinc els meus dubtes 🙁

    La indiferència i l’abandonament no anaven exactament pel parc, o si més no, no en aquests moments. Anava per l’estat del solar “de les consultes externes”.

    L’història dels jocs infantils que ara s’han reposat és molt llarga i fàcil de seguir al meu blog. No saps quan m’alegro de que siguin allà. I quant em costa d’entendre que allò que un mes era impossible de tenir, dos mesos més tard sigui, de cop, una realitat.

    Ho sento molt, Ferran, em sap greu ser tant dur, però no veig una planificació a llarg termini al parc, només veig actuacions puntuals sense una visió global. I de tant en tant, massa sovint però, actuacions que representen un retall del parc.

    M’estimo aquest parc. I m’agrada veure com millora… Perquè sí, hi ha coses que van millorant. Però em sap molt greu veure quan fa un pas enrere. I l’escola nova serà un pas enrere. I aquest centre d’acollida, potser no, però ara mateix ho veig com un altre pas enrere.

    Espero equivocar-me.

  6. Hola:
    estoy con todos vosotros por la preocupación que teneis de que las cosas se hagan bien y no estar deacuerdo en que entre en el parque una asociación de ayuda a jóvenes y niños con graves problemas de adaptación o integración en la sociedad que se tienen que pasar todo el año dentro de él,no es lo más adecuado para el cuidado y mantenimiento de éste ni lo que queremos los ciudadanos de Badalona, seguro que si el ayuntamiento tiene un poquito de interés les puede ceder cualquier edificio dentro de la ciudad que sería mucho más beneficoso creo incluso para la integración de estos niños,no de ésta manera que parece que los tengamos en exposición para cuando visitemos el parque.
    Gracias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.