Amfibis

L’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Badalona organitza nombroses activitats al llarg de l’any per a escoles (a l’escola de natura de Can Miravitges), pel públic en general (com les organitzades el Dia de la Mobilitat Sostenible i Segura o a la Festa del Bosc) o per a petits grups. D’aquestes darreres m’agradaria fer avui un petit comentari.

Ahir vam anar amb la família a fer un Itinerari de Natura titulat “Observació d’amfibis”. És una activitat per a un grup petit on s’expliquen algunes característiques dels amfibis que, sorprenentment, podem trobar a la Serralada de Marina, molt a prop de Can Ruti. Una activitat molt interessant que ens mostra que la Serralada de Marina és un lloc viu que necessita ser cuidat amb cura.

No era el primer cop que amb la família fèiem un d’aquests Itineraris de Natura: hem vist papallones i hem après que es fa un seguiment de les que hi ha a la zona, hem vist com s’anellen ocells per fer-ne també un seguiment, vaig fer un mini curs de fotografia de natura (que m’agradaria repetir si algun dia tinc diners per comprar-me una màquina rèflex. Així que ja sabíem què trobaríem: gent encantada de fer aquestes petites xerrades/descobertes i petites dosis de natura concentrada 🙂

L’activitat d’ahir va ser curta, però molt interessant. Vam veure un parell de salamandres i un parell de gripaus. La veritat és que no esperava veure salamandres a Badalona, un amfibi que només havia vist al Pirineu i en molt rares ocasions. Tot un descobriment per a mi.

Un parell d’enllaços d’interès: la pàgina de l’ajuntament on està la informació d’aquest final d’any (arxiu pdf). Com que ja s’està acabant l’any, la pàgina de l’àrea de Medi Ambient des d’on es pot arribar a la informació (Descobrir la Serralada de Marina).

Per acabar una foto d’una salamandra badalonina. Està feta sense flash amb només la llum d’un parell de llanternes, així que està una mica moguda…

Salamandra
Salamandra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.