carlesagues.cat

Aquesta és una de aquestes entrades que tinc pendent des de fa dies: En Carles Sagués ha canviat la seva web… I ha aconseguit millorar-la i empitjorar-la alhora.

M’explico. La web d’en Carles tenia dues característiques: no feia servir gestor de continguts i s’acostava molt a complir els criteris d’accessibilitat web. En una pàgina web d’opinió com és la del Carles (i com ho són els blocs) el gestor de continguts facilita que no s’hagi de refer tota la pàgina web cada cop que es canvia un contingut. Si la pàgina no té gestor de continguts, és menys àgil, més complicada d’actualitzar i, a mig termini dóna molta més feina.

Per altra banda, complir les pautes d’accessibilitat web garanteix que la teva pàgina web podrà ser consultada per qualsevol persona, encara que tingui alguna problema que l’impedeixi fer un us “normal” de l’ordinador. Per això és important que les planes web es facin accessibles, igual que és important que els edificis estiguin preparats per a que accedeixi una persona amb cadira de rodes.

Doncs bé, ara la web del Carles Sagués té al darrera un gestor de continguts. Ara ja podem saber quan s’actualitza sense necessitat d’accedir diàriament, es poden posar comentaris i té més números per a ser actualitzada més freqüentment.

Però a canvi la web ja no és accessible. Ara incompleix unes quantes de les pautes que hauria de complir per ser accessible. Una pena.

Segurament amb aquest canvi la web de Carles Sagués guanyarà visitants, però…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.