El centre de Badalona ja té metro

Avui ha estat la inauguració de la nova estació de metro Badalona Pompeu Fabra, de la línia 2. A la inauguració (a la que he assistit com a membre de l’Associació de Veïns de Can Solei) ha comptat amb la presència de representants de diferents associacions del centre (convidats per l’ajuntament), tècnics de les empreses constructores i polítics locals.

Ha estat un acte ràpid i senzill. El president de la Generalitat, l’alcalde de Barcelona i l’alcalde de Badalona han arribat en metro han saludat a alguns dels presents a l’andana i ràpidament han pujat al vestíbul a fer els discursos protocol·laris de rigor.

L’estació està força bé, és sorprenentment àmplia per a la profunditat a la que es troba. Compta amb una exposició permanent sobre els dimonis de Badalona (amb uns quadres que m’han semblat un tant ridículs) i algunes inscripcions que fan referència al passat romà de la ciutat.

Els discursos polítics m’han semblat massa polítics, segurament pel fet que tenim les eleccions properes, però algunes referencies de lo meravellós que és l’actual govern de la Generalitat m’han semblat un tant forçades i fora de lloc. Això sí, al menys, els discursos han tingut el detall de fer referència a la paciència dels veïns i comerciants de la zona, sense fer esment però al considerable retard (de més de dos anys!) que ha patit aquesta obra.

També he notat a faltar a aquests discursos alguna referència a la continuació d’aquesta línia cap al barri de Casagemas, una llàstima perquè estic segur que per la majoria dels badalonins del districte 1 aquesta línia no s’acaba (o no s’hauria d’acabar) aquí.

Acabat l’acte el president de la Generalitat, el Molt Honorable Senyor Montilla, ha sortit al carrer, potser amb la intenció de parlar amb la gent (hi havia algunes activitats lúdiques organitzades al carrer de la Creu) però els periodistes no l’han deixat gairebé moure’s suposo que amb la intenció de recavar la seva opinió de la manifestació d’ahir.

Podeu veure algunes fotos de l’acte al bloc de l’Associació de Veïns de Can Solei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada