El centre de Badalona ja té metro

Avui ha estat la inauguració de la nova estació de metro Badalona Pompeu Fabra, de la línia 2. A la inauguració (a la que he assistit com a membre de l’Associació de Veïns de Can Solei) ha comptat amb la presència de representants de diferents associacions del centre (convidats per l’ajuntament), tècnics de les empreses constructores i polítics locals.

Ha estat un acte ràpid i senzill. El president de la Generalitat, l’alcalde de Barcelona i l’alcalde de Badalona han arribat en metro han saludat a alguns dels presents a l’andana i ràpidament han pujat al vestíbul a fer els discursos protocol·laris de rigor.

L’estació està força bé, és sorprenentment àmplia per a la profunditat a la que es troba. Compta amb una exposició permanent sobre els dimonis de Badalona (amb uns quadres que m’han semblat un tant ridículs) i algunes inscripcions que fan referència al passat romà de la ciutat.

Els discursos polítics m’han semblat massa polítics, segurament pel fet que tenim les eleccions properes, però algunes referencies de lo meravellós que és l’actual govern de la Generalitat m’han semblat un tant forçades i fora de lloc. Això sí, al menys, els discursos han tingut el detall de fer referència a la paciència dels veïns i comerciants de la zona, sense fer esment però al considerable retard (de més de dos anys!) que ha patit aquesta obra.

També he notat a faltar a aquests discursos alguna referència a la continuació d’aquesta línia cap al barri de Casagemas, una llàstima perquè estic segur que per la majoria dels badalonins del districte 1 aquesta línia no s’acaba (o no s’hauria d’acabar) aquí.

Acabat l’acte el president de la Generalitat, el Molt Honorable Senyor Montilla, ha sortit al carrer, potser amb la intenció de parlar amb la gent (hi havia algunes activitats lúdiques organitzades al carrer de la Creu) però els periodistes no l’han deixat gairebé moure’s suposo que amb la intenció de recavar la seva opinió de la manifestació d’ahir.

Podeu veure algunes fotos de l’acte al bloc de l’Associació de Veïns de Can Solei.

Entrades relacionades

  • 13 novembre 2005 Les obres de la línia 2 Al gener del 2006 començaran les obres de perllongació de la línia 2 del metro, entre Pep Ventura i l'illa de Can Fradera, on estarà la estació de Badalona Centre. Aquestes obres porten ja […]
  • 30 gener 2009 Dates per recordar De la revista Bétulo: El metro hauria d'arribar al Centre de Badalona a l'estiu de 2010 (pàgines 15 i 18). La línia 9 del metro també hauria d'entrar en funcionament al llarg del 2010 […]
  • 18 març 2004 Notícies vàries Doncs això, unes quantes notícies. CiU reobre el debat sobre la B-500. No m'agrada gens la manera de fer-ho però el tema hi és i no es pot amagar. Aquí està el que diu CiU. A […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *