Tanca l’Escola de Música Tradicional de Badalona

Amb un curt missatge en el que es culpa a la manca de pressupost i de previsió de la regidoria de Cultura de Badalona, l’Escola de Música Tradicional de Badalona informava fa uns dies del seu tancament. Un tancament, més o menys provisional, donat sembla que d’aquí a poc més d’un any es tornaria a obrir tot i que integrada dins de l’Escola de Música de Badalona.

De moment, però, els alumnes es queden un curs sense classes, un curs que s’havia d’iniciar dins de l’any en que Badalona és Capital de la Cultura Catalana. Quina contradicció, no?

Per acabar us enllaço a una notícia del 2002, on es parlava de la creació d’aquesta escola i de la seva ubicació “provisional” al Centre de Cultura del barri de Canyadó. Cal aclarir que tot i que l’escola es va fer oficial al 2002, la feina dels seus impulsors va començar uns anys abans.

Badaweb: Badalona té ja una escola de música tradicional.

Actualització 28 de juliol

Tinc una mica més d’informació. L’ajuntament no ha donat mai el suport que l’escola necessitava, de fet funcionava com a associació i sobrevivia amb les quotes, alguna subvenció (sempre insuficient) de l’ajuntament i molta bona voluntat dels mestres que feien les classes. La crisi ha fet que la subvenció s’hagi reduït fins a fer inviable una escola que funcionava sobretot gràcies a l’esforç dels seus mestres.

Sembla mentida que l’ajuntament hagi permès que s’hagi arribat a aquesta situació; que la regidoria de cultura, que s’ha gastat milers d’euros en un espectacle d’unes hores, no pugui dedicar 18.000 € a mantenir una escola que ajuda a mantenir la cultura musical catalana. I això que la regidoria de cultura depèn d’ERC.

Un apunt més. Els grallers i timbalers que ens fan gaudir de la música a molts dels actes centrals de les Festes de Maig, provenen d’aquesta escola. Badalona no es pot permetre la seva desaparició.

Un pensament sobre “Tanca l’Escola de Música Tradicional de Badalona

  1. Ara que escric això, ja queda trencat el “comentari” més escaient: sense comentaris.

    Badalona CCC ? És que algú encara s’ho creu? 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.