Nota de premsa sobre el tancament de l’escola de música tradicional

Nota de premsa emesa per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Tradicional i Popular Catalana,
arran del tancament de l’Escola de Música Tradicional de Badalona.

Des de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Tradicional i Popular Catalana, volem manifestar el nostre descontentament per la decisió adoptada per la regidoria de Cultura i Patrimoni Cultural de no finançar l’Escola de Música Tradicional de cara al curs 2010-2011, la qual cosa ha comportat la suspensió de la seva oferta pedagògica. Aquesta situació ens entristeix profundament i ha decebut molt a tota la gent que treballem, dia a dia, per la cultura tradicional i popular, que pateix mancances des de fa anys i ja només faltava que una de les seves manifestacions, la música, quedés greument perjudicada.

Hem de tenir en compte que l’Escola de Música Tradicional portava funcionant 11 anys i havia generat una àmplia oferta (gralla, timbal, flabiol i tamborí, acordió diatònic, sac de gemecs i tarota), sempre comptant amb mestres especialistes reconeguts, i amb totes les seves places d’alumnes cobertes. De moment, aquesta oferta queda suspesa i professors i alumnes veuen interrompuda la seva activitat d’ensenyament-aprenentatge.

Hi ha el compromís, per part de l’Ajuntament, de reprendre l’oferta d’ensenyament d’instruments tradicionals de cara al curs 2011-2012, emmarcada dins els ensenyaments musicals municipals. Demanem que la situació es normalitzi el més aviat possible i que es recuperi la totalitat de l’oferta que s’havia aconseguit fins ara, ja que té una coherència per a la pràctica musical real de les nostres manifestacions de cultura tradicional i popular.

Som conscients que la situació actual no és fàcil degut a la crisi econòmica que travessem, però també cal denunciar que és incompatible ser la Capital de la Cultura Catalana i interrompre el suport a l’Escola de Música Tradicional.

Des de la Coordinadora, treballarem per poder trobar solucions que facin possible la supervivència de l’Escola per aquest curs vinent i de retruc la qualitat musical de les gralles i el timbal que guien els castells i acompanyen els gegants i les danses de l’esbart, el flabiol i el tamborí que acompanyen el ball de bastons i els miquelets, els timbals que marquen el ritme dels diables, i el sac, el flabiol i la tarota que fan ballar el drac, entre d’altres.

Lluís Casas
President de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Tradicional i Popular Catalana

1 thought on “Nota de premsa sobre el tancament de l’escola de música tradicional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada