720.000 euros

El Periódico: Badalona paga 720.000 euros per una obra no executada en un poliesportiu

Una cadena de canvis, errors i endarreriments en l’encàrrec de l’ampliació del poliesportiu de Montigalà han ocasionat que l’Ajuntament de Badalona hagi pagat 720.000 euros per una obra que no s’ha executat i que molt probablement no s’executarà mai.

El pagament de la indemnització, que es va executar el mes passat, va arribar a un acord extrajudicial que també preveu que l’ajuntament ha de destinar la quantitat de 7.000 euros mensuals al poliesportiu per compensar el seu dèficit.

Un informe del secretari general de l’ajuntament, del 21 de juliol passat, assegura que l’acord constitueix una «solució nefasta» per a l’interès públic i qualifica la situació com un «funcionament anormal» dels serveis públics que «no es pot tornar a produir».

Les negretes són meves.

Sense comentaris.

14 pensaments sobre “720.000 euros

  1. En un ajuntament coherent i honrat, no només caldria esperar que no es torni a produir. El responsable o responsables d’haver llençat 720.000 euros nostres haurien de dimitir. Per molt menys hi ha gent que va a la presó.

  2. Bueno; cadena de errores,cambios y retrasos…De ahí nace el resto de la noticia que podemos leer…Y la conclusión.

    Pero ¿es que no hay forma de qué clase de “errores” (en razón de sus responsables e importancia de los mismos,lleguen a conocimiento ciudadano.? Y si es de “cambios” que hemos de hablar; otro tanto de lo mismo…¡Información detallada,es lo debido.! En cuanto a que dicha suma se deba a “retrasos” siéndo,los citados,parte flagrante de dicha pérdida. (Si es que -en realidad- es demostrable,tal deficiencia.) El tema -es de ley-resulte de escándalo.Y consecuente definición Y depuración de responsabilidades.¡Se está hablando de 700.000 Eu.!…

    La noticia que nos llega de la mano de “badabit” es…-digamos- “blanda”. Pero el tema merece más precisiones y más aclaraciones,nombres incluidos…La importancia del asunto lo requiere.

    ¿Alguien -del Consistorio- “debe” explicaciones y el nó darlas -ahora- deberá pasar factura…

  3. pel que sé d’aquest tema, es tracta de la decisió de cedir el polisportiu de montigalà a una associació de persones amb discapacitat, per a la seva gestió, que es remunta al mandat de Maite Arqué. el document de cessió preveia una sèrie d’inversions que i obligacions entre les parts, que el govern d’aquella època no va atendre totalment. ara en paguem les conseqüències, però deixem de perdre temps i diners per manca de decisions que s’haurien haver de pres al seu dia.

  4. La informació que va aparèixer al Periódico i que explica quan va començar i perquè ha anat com ha anat.

    http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/20100809/badalona-paga-720000-euros-per-una-obra-executada-pavello-montigala/426633.shtml

    Si el que s’hi diu és cert, el govern encapçalat per la Sra. Maite Arqué (PSC) n’és el responsable primer, la qual cosa no vol dir que després no s’hagi sabut -cosa aquesta que seria gravíssima- o volgut, arreglar el tema sense que la ciutat s’hagi vist, un cop més, espoliada per la inoperància d’unes poques persones.
    S’ha de tenir present que, a més dels 720.000 euros perduts, s’hi ha d’afegir el que en Badabit ja ha deixat reflectit, i que són els 7000 euros MENSUALS que l’ajuntament ha de destinar al poliesportiu. Fixeu-vos en el segon destacat del post.

    Fins quan hem de permetre que en una ciutat com la nostra, tan endeutada i amb tantes mancances, se segueixin produint fets com aquest?

    El comentari d’en Ferran Falcó, per bé que pugui ser cert tot el que diu, el trobo desencertat.
    Quan una persona “entra” a viure en una nova casa, encara que hi hagi altres estadants amb qui haurà de conviure, s’ha de fer dissabte. Un no pot pretendre viure còmodament enmig d’un merder amb l’excusa que qui l’ha fet és el que fa més temps que hi viu, bàsicament perquè la merda, si no es neteja, acostuma a amuntegar-se i a fer pudor.

  5. marga…ho hem resolt no? pagant és clar, i deixant que el tema no s’allargués més perquè encara n’haguéssim sortit més mal parats. si el que dius és que haurien de rodar caps…

  6. Un informe del secretari general de l’ajuntament, del 21 de juliol passat, assegura que l’acord constitueix una «solució nefasta» per a l’interès públic i qualifica la situació com un «funcionament anormal» dels serveis públics que «no es pot tornar a produir».

    Estic d’acord.

  7. Efectivament Ferran, rodar caps, fer neteja, fer dissabte…veig que m’has entès.

  8. Per cert, no ens podem permetre anar pagant per solucionar l’estultícia d’aquests caps que ja fa temps haurien hagut de rodar.

  9. No me extenderé…Un Ayuntamiento que “intenta” esconder la basura debajo de la alfombra. No es “mi” Ayuntamiento…

    Pretendo y quiero “otro”…Uno que quiera y sepa depurar responsabilidades “SIEMPRE”. Si por un interés político determinado,en algún momento, “alguien” debe consentir. Su obligación es dimitir…No sirve a la Comunidad. Sí, a quién sabe qué…

    Yo quiero “otro” Ayuntamiento…

    Carles.

  10. Lamentable la resposta Ferran, no m’estranya que estiguem a la cua de la llista de transparència municipal. I per què els ciutadans no hem de saber qui a malbaratat els nostres diners ? Per què no hem de saber quines mesures correctives s’han portat a terme perquè un fet com aquest no torni a passar ?
    Governi qui governi aquest ajuntament és el mateix ara que 10 anys enredera i els governants han de ser honestos i transparents amb la funció pública. Els ciutadans paguem puntualment els impostos governi qui governi, i si algú no paga a temps se’l sanciona, o no ?
    Vull saber qui a ocasionat aquest dispendi, i vull saber si se’l ha sancionat o no, tinc dret ha saber-ho, i això no és voler que rodin caps, és voler transparència de la gestió municipal, i si no en tinc dret, vull saber-ho.

  11. amagar sota l’estora un acord del Ple, o de la junta de govern? a mi no em sembla que s’amagui res…

  12. …¿Y de quienes permititieron -en su día- “errores”, “cambios” y “retrasos” que han tenido que ser solventados con un acuerdo de pleno.Qué información “le llegó” en su debido momento a la Ciudadanía.?…

    ¿Nó se escondió -entonces- “la basuara debajo de la alfombra.?…

    Ferran: Bién, de acuerdo habéis solucionado el problema “HOY” (con perjuicio para todos) y había que hacerlo.Pero -en su día-insisto: Se trató mal el interés ciudadano y sus dineros…

    Pagó alguién por éllo, a parte de los de siempre.?

    Me reafirmo: Quiero “otro” Ayuntamiento.

    Carles.

  13. Realment no es tracta de que s’hagi amagat res, però sembla estrany que no hagi cap responsable d’aquesta mala gestió. Que els fet s’hagin produït al mandat anterior no hauria de ser motiu per no demanar responsabilitats d’aquelles persones que encara continuïn a l’ajuntament.
    És que estem parlant de molts diners, potser pels diners que es manega a l’ajuntament no sembli una quantitat exagerada, però sí ho és per a un ciutadà al que li parlen d’una quantitat de diners que probablement no pugui reunir en tota la seva vida laboral.

  14. …Diferimos,Badabit; a pesar de que en tu escrito corroboras…

    ¡Claro que se trata de que -en su día- se le escondieron(al ciudadano) incidencias graves de gestión,con resultado de gasto innecesario,de haber obrado debidamente.!

    !Y de éso -Badabit- es de lo que se trata.!

    …De que “escondiendo” hechos y responsables de los mismos. Se actúa -políticamente hablando- beneficiando intereses que -muy poco- tienen que ver con lo que -con demasiada frecuencia- se pregona, pero no se cumple: La mejora,constante,de la gestión municipal…

    Y afirmo: Hoy se han solventado deficiencias anteriores, pero: ¿Cuántas -parecidas- están en situación de desconocimiento y aflorarán,algún día…?

    Y es que -Badabit- “la costumbre,es la costumbre”. No sé si me explico. Pero creo que sí…

    Y-una vez más- insisto: “otro” Ayuntamiento, es lo que precisamos. Las elecciones están próximas y sobre gestión y transparencia municipal,hay mucho que escuchar y -posteriormente- hacer…

    Yo lo quiero ver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.