La platja dels Patins a Vela

Foto de la platja dels Patins a Vela on es veu el col·lector que queda descobert a mitja platja.
La platja i el col·lector.

Doncs ara està així:

Foto de la platja ja reconstituida
La platja dels Patins a Vela el 19 de novembre

Actualització 21/11/10: Em diu el Capgròs que potser hauria de donar més informació, per exemple que si la sorra ha arribat soleta o si l’han reposada mecànicament…

És evident que la sorra no ha arribat sola, ja deia a l’entrada anterior que l’ajuntament tenia pensat posar remei, si més no per protegir el col·lector.

I d’on han tret la sorra? Doncs no tinc ni idea, però sembla com si l’haguessin tret de la platja dels pescadors…

Fotografia de la platja dels Pescadors en el límit amb la platja dels Patins a Vela. Hi ha molta diferència en la quantitat de sorra, com uns 8 o 10 metres de llargà ria.

Platja dels pescadors. Es nota el desnivell de més de metre i mig entre la sorra i el mar
Platja dels pescadors

5 pensaments sobre “La platja dels Patins a Vela

  1. És evident que la platja dels pescadors no està com sempre l’hem coneguda. Ara bé, vaig veure els focs de Sant Anastasi just al “pont” que limita les dues platges i et puc assegurar que ja estava com en aquesta foto.

    No sé si a Badalona hi ha hagut últimament alguna actuació per retornar sorra a la platja, diria que no…
    Que se’n vegi més davant del club no vol dir que n’hi hagin posat. Fixa’t que encara es veuen els fonaments de les escales que porten al restaurant.

    També s’ha de tenir present -no sé quan vas fer les fotos- que darrerament hi ha hagut uns canvis molt bruscos i força importants en la pressió atmosfèrica, cosa que incideix, i molt, en el nivell de l’aigua del mar.

    De tota manera, crec que els ports -no només el de Badalona- són el principal problema per a les platges, ja que n’impedeixen la regeneració natural.

  2. Las playas de Badalona son de las que “menos” arena han perdido en los últimos años. Más bien al contrario: Han sido -claramente- receptoras de arena y a fé de entendidos; seguirá siéndo en la forma que indico…

    Otra cosa es el lugar en que dichas aportaciones se depositan (ahora en una playa,luego en otra y más adelante, se “queda” en segunda línea de playa,en forma que se produce un rompiente u olas que -antigüamente- no resultaban de tanta notoriedad.

    En cuanto a actuaciones de aportaciones artificiales de arena -en Badalona- y desde hace años, no se producen. No hace falta…

  3. Marga, vaig fer una fotografia de la platja dels pescadors fa cosa d’un mes i no estava tan malament!

    Quan a la sorra de davant del club, no ho sé de ben cert, però estic gairebé segur que l’han reposada, però només per tapar el col·lector que descobert queda molt desprotegit.

  4. Tens raó, Badabit; he fet comparatives amb les meves pròpies fotos i és veritat que no estava tant malament. Però sí que l’espigó (?) ja estava descalçat en un bon tros.
    No fa pas massa anys podies anar caminant pel rompent de les onades, des de la platja dels pescadors fins a la del patí de vela, sense necessitat de rodejar-lo per dalt.
    En qualsevol cas, per les festes de maig, el graó que ara es veu no era tant llarg, només abastava uns quants metres.

    També és possible que s’hagi reposat sorra per tapar el col·lector. Del que no estic segura és que ho hagi fet l’ajuntament. Potser la regidora Sra. Mercè Rius, ens en podria fer cinc cèntims.

  5. Bé, jugo amb una mica de trampa. Poc desprès de fer la primera foto vaig preguntar a la regidoria si farien alguna cosa. La seva resposta va ser que parlarien amb l’empresa que està fent el passeig marítim per veure si podien, si més no, tapar el col·lector. No sé res més, però suposo que és això el que han fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.