Badalona és cultura

Aquest cap de setmana he aprofitat per visitar amb la família el pessebre de la plaça de la Vila, juntament amb els diorames exposats a El Refugi, així com el renovat espai arqueològic del Museu de Badalona.

El pessebre d’aquest any, ambientat a Badalona és, com sempre, força espectacular. Aquest any, a més, val la pena anar-lo a veure per poder admirar la reproducció d’alguns indrets badalonins.

Si aneu a visitar el pessebre de l’ajuntament, podeu aprofitar també per visitar els diorames que hi ha a El Refugi. Ambientat també en Badalona es poden admirar reproduccions de Sant Jeroni de la Murtra, un trocet de la Rambla, la plaça de la Constitució, la plaça de Pau Casals, el carrer del Temple amb vista de l’església de Santa Maria,…

Diorama on es veu una reproducció de la plaça de la Constitució, amb la seva font característica. Es veuen els inicis del carrer Barcelona i de la Costa
Diorama que es sorteja

L’entrada costa un euro pels adults (gratuita pels nens) i es sorteja el diorama que hi ha a la fotografiat. Realment és una visita recomanable per a grans i petits.

L’altra visita, obligada desprès de la seva inauguració divendres, era la de l’ampliació de l’espai arqueològic del Museu de Badalona. Imprescindible! Un recorregut per les zones excavades, amb parades amb breus explicacions que permeten fer-nos una idea de com era la ciutat en els temps d’esplendor de Baetulo. La visita és força espectacular, amb zones amb terres de vidre per poder admirar millor les trobades arqueològiques, algunes escenificacions per poder entendre les activitats que es duien a terme a aquella època, una exposició d’objectes trobats,… Molt interessant i ben preparat, pensat inclús per a ser accessible amb cadira de rodes.

Imatge d'un mosaic que es pot veure durant la visita a la zona de les termes del Museu de Badalona

Només comentar que ens hem estat al Museu aproximadament unes dues hores i se’ns ha fet curt. No us ho perdeu. L’entrada és gratuita tot i que si no m’ho han explicat malament, només durant les festes nadalenques.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.