Els pressuposts municipals

El 21 de desembre el ple de l’ajuntament aprovava el Pressupost General per a l’exercici 2011. El mateix dia, EUiA, fent seva la petició de la Plataforma Badalona Transparent d’uns pressupostos realment a l’abast dels ciutadans, feia públic els pressupostos a la seva web.

Doncs bé, finalment l’ajuntament va fer públics a la web municipal el Pressupost per a 2011.

Un pas endavant en la meta d’aconseguir una gestió ciutadana, propera al ciutadà i un triomf de la Plataforma Badalona Transparent. Les meves felicitacions per a tots els implicats, de dintre i fora de l’ajuntament.

Actualització 26/12/2010: Molt interessant reflexió d’Antoni Dàvia: Als ciutadans si els interessa la transparencia. Comenta que la pàgina web on l’ajuntament ha publicat els pressupostos ha tingut moltes visites.

També és interessant llegir la nota de premsa de l’ajuntament al respecte:

Nota de premsa

El nou portal web de Badalona ja compta amb tota la informació sobre el pressupost municipal

El primer tinent d’alcalde, Ferran Falcó, considera que “aquest és un pas més en la transparència que volem aplicar des d’aquest renovat instrument”

El nou portal, ara en proves, substituirà definitivament l’actual el proper 11 de gener, per garantir les mínimes afectacions tècniques que el canvi pugui generar en els ciutadans, que per aquestes dates consulten de forma important el web per a informar-se de les activitats de Nadal

En el marc del procés participatiu per a la millora dels continguts del nou portal web de l’Ajuntament de Badalona, que actualment està en període de proves, el Govern ha incorporat un espai on es pot consultar tota la informació sobre el pressupost municipal.

En aquests moments, aquesta informació (que inclou les partides amb la seva descripció i codi) està disponible a l’enllaç http://proves.badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=pressupost#wlp_pressupost, i també a l’espai de l’Ajuntament a Twitter, que es pot trobar a l’enllaç http://twitter.com/NouWebBDN. A més, des de l’actual portal ja es pot accedir a aquesta informació a través del bànner on es llegeix Pressupost municipal 2011.

A partir del dia 11 de gener, que és quan el nou portal substituirà definitivament l’actual, aquesta informació pressupostària es podrà trobar dins la secció “L’Ajuntament”, a l’epígraf “Pressupost de 2011”. La informació pressupostària publicada no només inclou la del propi Ajuntament, sinó la de les societats i organismes autònoms que formen el conjunt de l’administració pública municipal badalonina.

El primer tinent d’alcalde i responsable polític del projecte de renovació informàtica de l’Ajuntament, Ferran Falcó, ha valorat positivament aquest “nou pas en la millora del futur portal web de l’Ajuntament” i ha manifestat que “aquest és un pas més en la transparència que volem aplicar des d’aquest renovat instrument a tot allò referent a la ingent tasca que l’Ajuntament realitza al servei dels ciutadans de Badalona, les seves empreses, i la seva projecció exterior” Finalment, Falcó ha destacat que aquesta nova millora “demostra que vàrem encertar a l’hora d’establir un procés de transició que permetés enriquir el nou portal amb les aportacions i suggeriments dels ciutadans”, i ha reiterat els seu agraïment “a la professionalitat i entrega de l’equip del servei informàtic, que vetllarà perquè el complex procés de substitució de la web actual al nou portal es faci de la forma menys molesta per als usuaris d’aquests instruments”.

4 thoughts on “Els pressuposts municipals

  1. De fet el document que pots trobar a la web d’EUiA i a la web de Badalona Transparent (http://badalonatransparent.org/bloc/pressupostos-badalona-2011/) té unes 300 pàgines. El que ha penjat l’Ajuntament, sumat, fa unes 150. El primer son tot números i poca lletra, el segon és molta lletra i algun numero (taules agafades del primer).

    És a dir, que continuen sense penjar l’original (que no és ni l’un ni l’altre) i inexplicablement han penjat això per apagar el foc.

    Salutacions!
    Alberto

  2. Actualització: sembla que té els mateixos números però amb diferents classificacions. El de la web de l’Ajuntament fa una classifiació econòmica, no funcional, i per tant és més difícil veure algunes coses, però en essència sí que hi són totes les dades.

  3. Per a que l’ajuntament fos “transparent” de veritat haurien de publicar també la memòria econòmica de l’any anterior, amb noms d’empreses, persones i entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada