Comunicat de la Coordinadora d’entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana

#lafestaésdetots

El passat dimecres 17 de juliol l’Ajuntament de Badalona va anunciar a través de la premsa que la Festa Major d’Agost quedaria reduïda a la mínima expressió: castells de focs i sardanes.

Les entitats de Cultura Tradicional i Popular agrupades dins la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana (COENBACU TRAPOCA), expressem el nostre malestar pels següents punts:

• La Festa Major és patrimoni de la societat de Badalona i l’Ajuntament hauria de fer de pal de paller.

• És una decisió unilateral per part del govern municipal. Les entitats involucrades no hem rebut cap comunicació prèvia.

• És una falta de consideració i respecte a la dedicació, hores i esforços cap a les entitats que fem possible aquesta festa.

• En cap moment s’ha valorat com fer una festa major mes austera.

• És una sentència a mort a la cultura de la ciutat i a una tradició centenària.

Davant d’aquesta decisió del govern municipal del partit popular, la Coordinadora, com a entitat que té com a finalitat fomentar la cultura tradicional i popular catalana, i que treballa per la nostra ciutat, creu oportú manifestar que SI que hi haurà Festa Major d’Agost, amb la participació de tots i convidem a tota la ciutadania a sortir al carrer per gaudir d’aquesta festa més que mai.

Entrades relacionades

  • 9 febrer 2006 Festa del bosc Aquest diumenge es torna a celebrar la festa del bosc. Una cita que ja comença a ser habitual per a mi, malgrat que hi ha moltes, però que moltes coses que es podrien millorar. De cara la […]
  • 4 agost 2007 Càrrecs de confiança El Punt: El govern de Badalona aprova incorporar 47 càrrecs de confiança El nou govern de Badalona (PSC, CiU i ERC) va aprovar dimarts, en el darrer ple municipal abans de les vacances, […]
  • 4 maig 2006 La Bòbila Ahir va sortir publicat el segon número de La Bòbila (arxiu pdf) una revista que es defineix com independent i intermitent i que va aparèixer ara fa un any (així doncs, de moment, la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *