Participació ciutadana: pressupost 2016

El passat dia 24, l’Ajuntament de Badalona va enviar un correu electrònic a les associacions de la ciutat tot convidant-les a participar en les sessions informatives al voltant dels pressupostos de l’any vinent.

La sessió només és informativa, així que si bé no deixa de ser un pas cap a la participació (com bé diu el missatge “Perquè tenir la informació suficient és imprescindible per poder participar, opinar i suggerir”) està lluny de ser el que un esperaria, doncs, en la pràctica, no es una sessió per participar, només per informar. Informar d’un pressupost que no ha estat gens participatiu.

Però, a més, de moment al menys, aquest missatge és tota la informació de la que disposem o si més no, jo no he estat capaç de trobar cap informació referent a aquesta proposta de pressupost. Així serà difícil que ningú dels participants surti de la reunió amb una idea clara de la proposta de pressupost i, per tant, no es podran plantejar dubtes ni suggeriments. Si la idea, com sembla és que la reunió sigui informativa, els suggeriments segurament sobraran, però les preguntes no (o no haurien) i per fer preguntes cal informació, més de la que es podrà donar a la reunió.

A veure, no dic que la idea sigui mala, només dic que crec que es podria millorar. Crec que l’ajuntament no està aprofitant prou les facilitats que ofereix Internet per a la participació. Però és només la meva percepció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.