Mobilitat a Badalona

Badalona proposa aplicar mesures permanents per millorar la mobilitat a la ciutat.

És el títol d’un article de fa uns dies a el Punt, sobre el que m’agradaria fer alguns comentaris.

L’Ajuntament de Badalona posarà en marxa una sèrie de mesures per millorar la mobilitat a la ciutat. S’han proposat sis mesures, algunes de les quals són de fàcil aplicació, com la millora de la parada d’autobús de Can Ruti, i altres són més complexes i polèmiques, com destinar dos dels quatre carrils del carrer Sant Bru a aparcament. La iniciativa de Medi Ambient s’emmarca en els actes de la Setmana de la Mobilitat, que també busca implantar mesures permanents a la ciutat més enllà de la celebració d’un dia sense cotxes. Les mesures, aprovades en el ple, han de ser una realitat d’aquí a un any.

La mesura més agosarada és l’eliminació d’un carril de circulació en cada un dels sentits del carrer Sant Bru.

Incomprensible més que agosarada, diria jo. Per millorar la mobilitat s’elimina un carril de circulació de cada sentit, però no per fer un carril bus, que seria comprensible, sinó per deixar aparcar cotxes. De quina manera millora això la mobilitat?

Medi Ambient justfica la mesura per l’alt nombre de vehicles que aparquen a la vorera. La proposta es completa amb l’actuació de la Guàrdia Urbana per evitar que els cotxes aparquin a la vorera i amb l’eliminació dels aparcaments d’un costat dels carrers Corts, Madoz i Llibertat per absorbir un major trànsit.

Si aparquen cotxes sobre la vorera és pel mateix motiu que aparquen cotxes sobre la vorera del carrer Margarida Xirgu. Perquè el consistori ho permet. Per altra banda, fer que el carrer Corts, absorbeixi un major trànsit només pot empitjorar les condicions de vida dels veïns, d’aquest carrer, del carrer Rivero i del carrer Francesc Planes i Casals, que són els carrers que agafaran els conductors per estalviar-se els embussos del carrer Sant Bru. Res més. La circulació no millorarà perquè no deixen de ser carrers estrets amb moltes cruïlles sense regulació, la qual cosa els fa més perillosos. Quins avantatges pot tenir aquesta mesura? Jo puc veure aquesta (algú de IC-V em pot dir quines avantatges veu la Muntsa en aquesta proposta?):

  1. Menys circulació al carrer Sant Bru?

Però d’inconvenients veig tots aquests:

  1. Circulació més lenta al carrer Sant Bru, amb més contaminació, més embussos, més complicació del trànsit quan un cotxe s’atura un moment.
  2. Increment de circulació pels carrers Corts, Rivero i Francesc Planes i Casals, amb més possibilitats d’accidents doncs aquests carrers tenen moltes cruïlles (més que el carrer Sant Bru), més perilloses i sense regulació semafòrica.
  3. Increment de circulació pels carrers Corts, Rivero i Francesc Planes i Casals, amb el conseqüent perjudici pels veïns.

I segur que hi ha més inconvenients… Perquè doncs aquesta proposta?

Això sí, la proposta és coherent amb la que l’ajuntament fa a canvi de la rotonda de la cruïlla Sant Bru/Riera Matamoros. Per no fer la rotonda fan que els cotxes es fiquin per dins dels carrerons del barri. Això no millora res, només fa que els vehicles estiguin contaminant més estona, amb conductors més emprenyats perquè donen molta volta i amb un increment considerable de les possibilitats d’accidents. I quins avantatges proporciona? No entenc res… 🙁

I sobre la rotonda, els veïns continuen demanant-la:
Els partidaris de la rotonda al Canyadó demostren que la proposta del govern farà créixer el trànsit dins el barri

Els veïns dels barris badalonins de Casagemes, Canyadó, Can Mercader i el Manresà continuen endavant amb la seva campanya informativa en contra del projecte de l’Ajuntament per millorar la situació del trànsit a la zona. Ara han estudiat els itineraris que hauran de fer els vehicles per moure’s pel barri si tira endavant la idea del govern i constaten que els recorreguts seran més llargs -de fins a 1,5 quilòmetres- i per carrers estrets i freqüentats per escolars.

En els cinc itineraris estudiats pels veïns, la rotonda permet distribuir millor el trànsit i evita que els cotxes hagin de passar per zones freqüentades per nens i joves, al costat d’equipaments escolars i esportius, tal com passaria si s’apliqués la proposta del consistori.
L’Ajuntament s’oposa a la construcció de la rotonda perquè no és tècnicament viable i prefereix endreçar el trànsit distribuint-lo pels carrers existents a la rodalia i els que s’han de construir a la zona coneguda com el Cristall.

I com es pot comprovar, l’ajuntament continua dient que la millor solució és que els cotxes vagin pels carrers estrets…

Un pensament sobre “Mobilitat a Badalona

  1. Alucino pepinos. Eso, en lugar de ensanchar las aceras de las calles de les Corts y alrededores y poner las medidas necesarias para que no se aparque sobre las aceras, ¡toma castaña!, a empeorar el tráfico en todas partes… ¿A qué juegan? ¡Señores del ayuntamiento, que Badalona no es el “SimCity”! Si quieren reducir la contaminación por el tránsito no den facilidades para que la gente coja el coche para ir a la vuelta de la esquina y lo aparque donde quiera, ¡Mejoren las condiciones de las aceras y de los transportes públicos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.