Badalona perd

Sí, a cada moviment de l’ajuntament, Badalona perd una mica més. En aquest cas perd sòl destinat a equipaments, que, com sempre, serà engolit pels pisos.

M’explico. L’ajuntament ha arribat a un preacord amb el FC Badalona pel qual es fa un intercanvi. Donat que del camp de futbol de l’avinguda Navarra només 14.000 pertanyen al club (la resta ja és municipal), el club es queda amb 7.000 i l’ajuntament amb altres 7.000. A canvi el club rep els 7.000 metres quadrats del camp de futbol de la Morera i, amb la requalificació de tots els terrenys, 7.000 metres quadrats de terrenys edificables que, veient l’edifici que s’està fent allà mateix, poden ser d’entre 10 i 15 pisos d’alçada. Ah! i tot i que no ho diu en lloc, segurament el club també es quedarà amb la gestió del nou camp que es vol fer a la zona de Montigalà, una manera de fer-se amb dos camps de futbol a canvi de mig.

I què guanya la ciutat amb tot això? Doncs segons el meu parer res. Això sí, la Maite Arqué diu:

L’alcaldessa, però, va insistir en el fet que es prioritzarà la promoció d’habitatges públics en els terrenys de l’avinguda de Navarra. Aquesta aposta pels habitatges socials, ajudarà, segons Arqué, que els ciutadans acceptin la requalificació del sòl esportiu.

Es a dir, és plenament conscient que és una pèrdua per a la ciutat, i els habitatges socials (que segurament no ho seran tots els pisos que es facin) són el punt amable que s’ensenyarà per tal d’acallar les crítiques.

Tres reflexions:

Més informació:

6 pensaments sobre “Badalona perd

  1. Badalona perd i els badalonins perdem.

    I el pitjor és que són pèrdues irrecuperables ja que aquest espai mai més tornarà a ser públic, quan ara tenien una oportunitat ideal per a que ho fos.

    De totes maneres, com veí de Margarida Xirgu, el que més em preocupa no és la pèrdua d’aquest espai, ja que mai l’he pogut disfrutar. El que de veritat em preocupa és que veient la manca de previsió d’aquest, el nostre ajuntament, probablement no hauran tingun en compte la falta d’equipaments i d’infraestructures de la zona.
    M’explico, veient l’alçada dels edificis que es poden construir podem calcular entre 400 i 800 famílies més a la zona, que podem suposar entre 1500 i 2000 persones tirant a poc.
    Aquestes persones colapsaran serveis bàsics ja de per sí masificats com ambulatori, escoles,… .
    A més, si no es fa alguna cosa per evitar-ho, la majoria de vehicles que surtin d’allà pasaran per Margarida Xirgu, i tenint en compte la quantitat de vehicles que ja pasen en hores puntes i la capacitat del carrer per absorbir-ne més, crec que serà caòtic.

    Resumint, espero que algú pensi una mica de manera global per a garantir unes vivendes i un barri en condicions, enlloc de limitar-se a fer números per a veure el que es pot endur en comisions.

  2. Crec (espero potser) que els cotxes que surtin d’aquest conjunt de nous blocs de pisos, hauran d’anar per l’avinguda Navarra. Sinó, entre els cotxes que es sumaran als molts que ja pasen pel carrer, i el fet de tenir cotxes aparcats a les dues bandes del carrer, Margarida Xirgu semblarà un carril de la Via Augusta en hora punta 🙁

  3. Aquí el único que gana es Fermín Casquete, que va a sacar los recursos de la ciudad para construirse su Estadio de Futbol. La alcaldesa Maite Arqué, hoy no es más que un títere en sus manos. Está dispuesta a hacer lo que sea por conservar el puesto, ser algo y el sueldo. Vamos como los de sus socios de gobierno que se han quedado en dos días sin programa ni voz propia.

  4. Se supone que Fermín Casquete debe mirar por el CF Badalona, así que por ese lado su postura (al menos en este tema) es comprensible. Sin embargo no veo clara la postura del ayuntamiento. Ni, de hecho, la de la oposición 🙁

    En cuanto a la alcaldesa, si no me equivoco, este es su último mandato, así que no creo que le mueva el interés de mantenerse en el cargo. Pero, de hecho, tampoco creo que lo que hace sea bueno para la ciudad, aunque tal vez ella lo crea así. De todas formas de Maite Arqué me sorprenden (casi siempre negativamente) muchas cosas 🙁

    Y en cuanto a los socios de gobierno… Creo que lo de ICV no tiene nombre.

  5. potser és que la maite és una enamorada del futbol… xD

    ja és hora de que el PSOE deixi de governar a badalona!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.