Els mitjans de comunicació de Badalona

El 3 de febrer la web de CiU Badalona publicava una notícia titulada CiU denuncia la “pèssima gestió” de Badalona Comunicació i exigeix responsabilitats

El 9 de febrer a el Punt es publicava una notícia titulada Deixa de funcionar el consell assessor dels mitjans de comunicació públics de Badalona

I ahir, a Badalona Comunicació (a través de Badaweb), publiquen una notícia titulada CiU critica la gestió de la gerència de Badalona Comunicació

Per tal d’arrodonir aquesta informació, aquí teniu un enllaç de la resposta de l’Eduard Tortajada a la pregunta d’un ciutadà que li fa 5 preguntes sobre la televisió de Badalona (cal reconèixer que aquesta és una de les poques preguntes amb resposta a Consensus).

Així resumint, dir que al 2004 televisió de Badalona va tenir unes despeses de 667.000 euros i uns ingressos per publicitat de 133.000 euros. I en Eduard Tortajada afegeix: De fet molts dels ingressos (no les de publicitat) corresponen a serveis encarregats per l’administració municipal. Vol dir que la televisió de Badalona serveix bàsicament com instrument de propaganda de l’ajuntament?

3 pensaments sobre “Els mitjans de comunicació de Badalona

  1. A la pregunta : Vol dir que la televisió de Badalona serveix bàsicament com instrument de propaganda de l’ajuntament?
    Resposta: No!, en primer lloc fa referència a les activitats de Badalona Comunicació, en segon lloc hi ha un encàrrec molt clar en el document de constitució del Consell Assessor de Bdn. Com. s.a., que si no l’han oblidat, els grups de l’oposició i la premsa el coneixen.

  2. Benvolgut Eduard, un parell de coses.
    La primera, per si de cas, que no soc ni oposició, ni premsa, tot i que reconec que no em disgustaria ser premsa 🙂

    La segona és que segons el que diu la web de Televisió de BadalonaBadalona Comunicació S.A. treballa en estreta col.laboració amb el departament de Comunicació de l’Ajuntament de Badalona, el canal d’informació institucional. Així, la nova empresa complementarà els actuals serveis que ofereix el departament de Comunicació donant a coneixer pels tres mitjans municipals disponibles tota la informació que es generi a l’Ajuntament.” i “La nova empresa es dota d’una estructura comercial, que pugui suportar part del cost d’explotació, estalviant diners a l’erari públic.

    La qual cosa ve a dir que bàsicament serveix per donar a conèixer tota la informació que genera l’ajuntament. Bé, reconec que la meva pregunta no estava ben formulada i que seria més correcte preguntar “Vol dir que la televisió de Badalona serveix bàsicament per donar a conèixer l’activitat de l’ajuntament? I, aleshores, la resposta seria sí. O, al menys, aquesta és la meva interpretació.

    Per altra banda, resulta evident que aquest serveix resulta especialment costós per l’ajuntament, uns 530.000 euros, més de 88 milions de pessetes. Sens dubte es podrien fer moltes coses a la ciutat amb 88 milions de pessetes anuals, en un mandat, 352 milions…

  3. Crec que dona per debetre molt, previ coneixement de les dades concretes.

    Em referia a CIU que es qui ha fet la nota o el comunicat

    Adjunto doument al que he fet referencia al primer comentari.
    EL CONSELL ASSESSOR DE BADALONA COMUNICACIÓ, SA

    1.- INTRODUCCIÓ

    L’impuls i seguiment de Badalona Comunicació, SA, se’ns perjudici dels que exerceixi directament el Ple de l’Ajuntament, correspon al Consell d’Administració , nomenat a proposta de tots els grups municipals amb criteris de proporcionalitat, que és qui té la responsabilitat del bon funcionament, tant polític, econòmic com social.

    El Consell d’Administració ha de promoure la producció de programes de caràcter informatiu, divulgatiu i de qualitat que accentuïn la funció cultural i educativa que marquen els Estatuts, i difonguin especialment, els valors democràtics, cívics, ètics i també els drets i llibertats reconeguts a la Constitució.

    També el Consell d’Administració, ha de vetllar, perquè en els continguts de la programació de la radio i televisió, així com la revista Bétulo, es potenciïn els missatges de tolerància i solidaritat , i perquè no es produeixin dins les emissions, manifestacions que alentint contra la dignitat de les persones o que comporti cap tipus de discriminació.

    Cal que el Consell d’Administració vetlli, per la separació entre les informacions i opinions, la identificació de qui sustenten aquestes darreres i la seva lliure expressió sense altres límits que els legals i perquè siguin reflectides en la programació, les veus de les organitzacions cíviques, culturals, esportives o recreatives, atesa la importància que a Badalona té el teixit social – associatiu, en la vertebració de la ciutat.

    Tot això constitueix la línia editorial de Badalona Comunicació.

    Tanmateix, però, per tal d’aprofundir en els medis per garantir les finalitats i objectius assenyalats, a proposta del Consell d’Administració de Badalona Comunicació, l’Ajuntament de Badalona, valora la conveniència de crear un Consell Assessor dels mitjans de comunicació.

    Un Consell Assessor, que contribuirà a la supervisió que han de tenir els mencionats mitjans i que estigui integrat per persones amb perfil de professionalitat i experiència al món de la comunicació, vinculats a la nostra ciutat, com a garantia tàcita, de la pluralitat àudio-visual i escrita dels mitjans públics de l’Empresa (ràdio, televisió, revista i pàgina web) assessorant periòdicament al Consell d’Administració en tots aquells afers, objectius i actuacions dins la línia editorial mencionada; i que anualment informarà a l’ Ajuntament sobre el seu compliment.

    2.-FUNCIONS:

    • Proposar iniciatives sobre continguts de la programació de totes les línies de producció de l’empresa Badalona Comunicació SA ( Radio Ciutat de Badalona, Televisió Badalona, Revista d’Informació Bétulo i la pàgina web).

    • Col•laborar, si així ho creu oportú el Consell d’Administració, en el procés de definició de la línia editorial de l’empresa.

    • Valorar i analitzar periòdicament, amb criteris argumentats, la programació i continguts dels medis de comunicació de Badalona Comunicació s.a., a mes de valorar i analitzar els criteris de la publicitat i el seu impacte social.

    • Assessorar al Consell d’Administració i/o al gerent sobre criteris globals de comunicació, essent la seva actuació no vinculant, però sí orientativa

    • Vetllar per fer dels mitjans escrits i àudio – visuals uns elements bàsics per poder ajudar a la vertebració de la ciutat.

    • Vetllar perquè es defensi la independència dels mitjans de comunicació municipals, la vocació del servei públic de la empresa i la seva pluralitat social, cultural i política.

    • Cooperar, si s’escau, amb altres Consells assessors de medis de comunicació, sense cap dependència.

    3.- NORMES DE FUNCIONAMENT

    • El Consell Assessor de Badalona Comunicació, SA, és un òrgan col•lectiu, de caràcter deliberant, analític i assessor, que impulsa la millora del nivell de qualitat dels mitjans de comunicació que depenen de Badalona Comunicació sa. Les seves opinions i indicacions no son vinculants, però el Consell d’Administració i la gerència de l’empresa en faran una valoració. El Consell assessor remetrà un informe anual al Ple municipal.

    • El Consell Assessor, estarà format per un número senar de membres fins un màxim de 9 que seran nomenats pel ple Municipal a proposta del Consell d’Administració de Badalona Comunicació sa .

    • Seran convocats a totes les reunions del Consell Assessor, excepte en les que es procedeixi a aprovar els informes a remetre al Consell d’administració i al Ple Municipal, per participar-hi amb veu però sense vot, els directors/es de RCB, TVB, BÉTULO, el/la gerent de Badalona Comunicació SA i el/la Cap de Departament de Comunicació de l’Ajuntament.

    • La duració dels càrrecs serà de 4 anys. Els membres del Consell Assessor es reuniran un cop cada dos mesos, però a més, es podran reunir quan ho resolgui el/la coordinador/a de les reunions. També es podran reunir quan ho proposin un mínim de cinc membres d’aquest consell. Tanmateix es podrà reunir a instàncies del Consell d’Administració. Ser membre del Consell en cap cas podrà recaure en qui tingui relació laboral, funcionarial o altres tipus de contractes amb l’Ajuntament de Badalona, (incloses les societats o organismes autònoms.)

    • El Consell Assessor elegirà d’entre els seus membres un/a coordinador /a de les reunions, i un/a secretari/a. El/la coordinador/a de les reunions, tindrà la responsabilitat d’elaborar les ordres del dia de les reunions del Consell Assessor, a més de moderar el debat que es pugui produir i remetre els acords a la presidència del Consell d’Administració i a la gerència de Badalona Comunicació SA. El secretari/a ha de tenir la responsabilitat de redactar les actes de les reunions i inscriure-les en el llibre d’actes, a més de convocar les reunions acordades.

    En tot allò no previst en la present regulació s’aplicaran les normes de funcionament dels òrgans col•legiats de l’Administració.

    4.- COMPOSICIO:

    1 Enric Giralt
    2 Salvador Bel
    3 M. Plasència
    4 J. Ma. Garcia
    5 Joaquima Utrera
    6 Isidre sala Sebastià
    7 Pedro Riba Rueda
    8 Oriol Lladó
    9 Juan J. Díaz

    Badalona , 15 d’Abril de 2002

    Bona nit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.