Badalona i internet

Que l’ajuntament de Badalona no creu gaire amb les possibilitats que ofereix internet és una cosa que jo ja havia dit ja en alguna ocasió. Només cal veure la seva pàgina web i comparar-la amb la de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell o L’Hospitalet. I puc assegurar que aquestes són les 4 primeres i úniques que he mirat. Totes fan servir pàgines web dinàmiques (Sant Adrià i L’Hospitalet amb PHP i Sabadell i Santa Coloma amb ASP) per tal de garantir una fàcil actualització de continguts, a diferència de l’ajuntament de Badalona que fa servir pàgines estàtiques més difícils d’actualitzar. També el disseny de la web de la resta d’ajuntaments es millor que el de la web de Badalona. Per altra banda, les webs dels diferents grups municipals donen també una idea de la importància que donen a aquest mitjà.

La web del PSC és molt lletja, no tenen domini propi i no té cap informació d’interès. És un detall significatiu el fet que a l’apartat del grup municipal la informació més moderna és del 2000… ERC té una pàgina més en condicions, dins del domini del partit. És va actualitzant de tant en tant, així que encara té alguna utilitat. La web d’ICV està també dins del domini del partit i no té pràcticament res i s’actualitza molt de tant en tant.

A l’oposició, la web de CiU és la més dinàmica de les dels grups polítics badalonins. Té un domini propi, diferents apartats i s’actualitza sovint. I resta el PP, però d’aquests no sé que tinguin pàgina web.

Bé, de fet res de nou des del 30 d’agost de 2004 🙂

Tota aquesta introducció (sí, només era la introducció) era per comentar una notícia de El Punt titulada Un impuls que no té resposta, on parla de la iniciativa Consensus i del poc cas que li fan els polítics badalonins. Jo vaig comentar l’existència d’aquesta pàgina el 9 de febrer i aleshores deia que les respostes no arribaven al 30% de les preguntes formulades. Sembla que això ha millorat perquè, segons diu l’article, ara s’ha arribat al 30,9%. Clar que tampoc és una gran millora. Hi ha més dades interessants:

El cas més flagrant és el de l’alcaldessa. Maite Arqué és la que ha rebut més missives, 65, i només n’ha contestat una

Suposo que l’alcaldessa amb la seva participació mensual a RCB deu pensar que ja té prou 🙁

la regidora del grup d’ICV-EUiA Núria Camposo, que fins fa un mes era l’encarregada de l’àrea d’Habitatge, és una de les poques que ha respost totes i cada una de les preguntes i protestes formulades pels ciutadans. En canvi, el seu successor, Francesc López Guardiola (PSC), no ha contestat cap de les missives que ha rebut. Pel que fa a l’oposició, només el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, ha rebut dos missatges, però tampoc no els ha respost.

I termino amb el subtítol de l’article:

L’Ajuntament de Badalona desaprofita la iniciativa promoguda per augmentar la participació ciutadana per Internet

Un pensament sobre “Badalona i internet

  1. Cert, m’ha agradat molt que s’escrigui sobre aquest tema, em sembla força patètic que una ciutat com Badalona, que sembla a ser és la tercera de Catalunya en número d’habitants, tigui la poca cura amb el món internet. Aquesta va ser una de les principals raons que vam pensar crear BadalonaOPINA.com, i segur que vosaltres també us vau motivar vist el panorama que hi havia el 2003 a la ciutat, que avui en dia no ha evolucionat.
    Penso que a Badalona SI que hi ha inqquietut per Internet, com a tot arreu, però que l’administració sembla que no l’interessi… Què podem fer-hi nosaltres? Crec que el millor és seguir com ho estem fent, cada vegada tenim més visites, opinions, etc… em sembla que podriem iniciar amb alguna altre web de Badalona; per exemple; vilaweb Badalona, MicacoWEB, emiliocorrea…. algun foro comú o reunió semestral per tracar Internet a Badalona ?!…. qui donaria suport, potser Vilaweb?! o 20minutos.com !?…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.