Nota de premsa C’s

Nota de premsa de C’s enviada a Badalona bitàcola a través del formulari de contacte. No he estat capaç de trobar aquesta nota de premsa a la web, així que la copio aquí.

L’abstenció no ha estat un problema. Ha estat una demostració de l’afartament per part dels ciutadans de Badalona, davant la falta de credibilitat de totes les forces polítiques.

El resultat de les eleccions indica clarament que un nombre molt important de ciutadans ha deixat de creure en els partits polítics, en els seus programes i en els seus representants, sent l’abstenció la veritable força triomfadora.

Els ciutadans desconfien de l’honestedat, de la responsabilitat i de la valentia política dels seus representants i demanen un canvi de mentalitat política.

D’aquesta nova experiència electoral s’extreu, com principal conclusió, que es necessita CREDIBILITAT perquè la ciutadania doni suport qualsevol iniciativa.

El grup de Badalona de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, amb Lorenzo Merchán al capdavant, comprèn aquest malestar, entén la situació i lluny del descoratjament, recull el missatge polític i reflexiona amb preocupació.

El nostre partit es va despullar una vegada i va crear una marca, però el ciutadà no es conforma únicament amb el màrqueting polític. De moment ens havíem limitat a un exercici d’exploració, però ha arribat l’hora d’assentar-se políticament.

La nostra motivació sempre ha estat la defensa de la igualtat i la llibertat de les persones, així com el dret dels ciutadans a participar en els projectes de la ciutat. Per aquest motiu l’equip humà al que jo represento intensificarà les accions, durant els pròxims quatre anys, per a retornar la il·lusió a totes aquelles persones que recelen de l’egoisme dels polítics, i que esperen de nosaltres una aposta diferent, que tingui en compte precisament l’opinió i el sentir de la ciutadania en les decisions que afecten a les seves vides, per sobre dels interessos partidistes o personals.

El CIUDADANISME és l’àmbit de participació en el qual els ciutadans i ciutadanes són els veritables protagonistes de l’acció política i la ideologia forma part de la sensibilitat individual, que no ha de bloquejar els espais d’enteniment i prosperitat, en benefici de l’interès general.

El nostre projecte és molt jove i necessita el rodatge i l’experiència que s’aconsegueix en el tracte directe amb el teixit social de la ciutat, per la qual cosa és necessari augmentar el contacte personal i la nostra implicació en la vida real dels barris.

Després de les Eleccions, l’equip de Badalona, que forma part de l’Agrupació del Barcelonés Nord, no ha descansat i es prepara per al II Congrés, que tindrà lloc el mes de Juny, del que sortirà un Partit més sòlid i cohesionat.

Paral·lelament hem iniciat una tanda de reunions per a dissenyar i planificar la línia de treball dels pròxims quatre anys que contempla entre altres aspectes, l’augment d’afiliats, l’obertura d’una seu a Badalona i la implantació del partit com una alternativa real que retorni a la ciutadania la confiança perduda.

Els ciutadans han demostrat en les urnes que els resultats electorals no depenen exclusivament de l’esforç econòmic dels partits o del suport mediàtic, sinó més aviat de la proximitat i la credibilitat dels polítics, independentment de la seva ideologia.

No n’hi ha prou amb presentar programes. El ciutadà necessita comprovar que els seus representants polítics s’involucren activament en els seus problemes, que fomenten amb serietat la participació i que conten amb ells i decideixen conjuntament la solució dels mateixos.

És en aquest camp on Ciutadans-Partido de la Ciudadanía treballarà activament amb l’objectiu de ser una referència de treball, valentia i responsabilitat política.

El treball dels nostres afiliats i simpatitzants a Badalona ha estat descomunal, i de continuar així, aviat serà reconegut socialment.

Volem donar les gràcies a les persones que han cregut en l’honestedat dels nostres candidats, així com en les possibilitats del nostre programa.

Són ells els qui donen sentit al nostre compromís i a les ganes de superació.

Tenim per davant quatre anys per a treballar incansablement i intentar solucionar els problemes de la ciutat, donant-nos a conèixer en tots els àmbits. L’única cosa que demandem és la col·laboració dels ens públics i privats, del teixit associatiu i de tots els particulars que conformen la ciutadania de Badalona.

Creiem que únicament des del diàleg, la confiança mútua i l’enteniment és possible avançar en la solució dels problemes, pel que perseguirem i denunciarem els intents de manipulació, engany o actuació corrupta que es produeixi en contra dels interessos legítims dels ciutadans.

Un objectiu: acudir als problemes i dedicar els nostres esforços a millorar les condicions de vida dels veïns de Badalona, en clara lluita contra les injustícies socials.

Una premissa base: només des del consens, la participació, la transparència i el diàleg és possible recuperar la confiança dels ciutadans.

Un desig: que ens jutgin pel nostre treball.

Lorenzo Merchán

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.