Ens prenen el pèl?

Avui llegeixo a el Punt una notícia força interessant. De fet són tres notícies relacionades. Les comento d’una en una.

La rotonda de la discòrdia
Aquesta notícia està relacionada amb un parell d’entrades que publicava jo el 30 d’agost i el 4 d’octubre. Per tal que us feu una idea de què va el tema faig una còpia de l’entradeta que el Punt posa a la notícia:

Una rotonda enfronta l’Ajuntament de Badalona amb els barris del litoral nord de la ciutat: el Canyadó, el Manresà i Casagemes. Els veïns han rebutjat la darrera proposta de l’Ajuntament per pacificar el trànsit a la zona. Urbanisme aposta per un pla consistent a utilitzar tota la trama de carrers per distribuir els vehicles, però els veïns no ho veuen clar i insisteixen a dir que la millor opció és la construcció d’una rotonda entre la carretera N-II i la riera Canyadó. Han fet un nou disseny, que ahir mateix van presentar a l’alcaldessa, i li demanen que no tiri endavant el projecte anunciat.

El projecte de l’ajuntament:

Fa aproximadament un mes, el regidor d’Urbanisme presentava als veïns una nova proposta per reordenar el trànsit al barri. El projecte prescindia de la rotonda i optava per aprofitar la xarxa de carrers existent -i la que es crearà amb la urbanització del sector de la fàbrica del Cristall- per distribuir els vehicles en funció del seu destí. La proposta també inclou la creació de nous espais verds: una petita zona verda on ara hi ha l’edifici de la caserna de la Guàrdia Civil i una altra aprofitant el triangle que formen els carrers Eduard Marquina -que serà de vianants en aquest tram-, Jacinto Benavente i la N-II.

La proposta dels veïns:

El seu disseny, que ha fet un veí de Casagemes, té el vistiplau dels veïns dels tres barris i planteja una rotonda com a element central, però amb altres mesures per assegurar-ne l’efectivitat. Per exemple, reservar un carril de la carretera de Pomar en direcció al centre perquè els vehicles que vulguin girar cap a la riera Canyadó ho puguin fer directament sense passar per aquesta rotonda.

Per cert, que segons diu el segon article d’el Punt relacionat (Maquetat per un veí) el projecte està força ben plantejat.

Però el pitjor és el que diu el tercer article d’el Punt (El consistori tirarà endavant el seu pla)

Fonts de l’àrea d’Urbanisme van assegurar ahir que mantenen la intenció de tirar endavant el seu projecte, que ara mateix està en exposició pública, tot i que asseguren que tindran en compte les al·legacions que es presentin, com ara les dels veïns.

Els veïns recorden al consistori que fa quatre anys se’ls va prometre que es construiria una rotonda en aquest punt.

Aquest avantprojecte, un cop aprovat, es concretaria i ja s’iniciarien els tràmits per a la seva realització, que inclou també altres actuacions, com l’obertura del carrer Méndez Núñez fins a la riera Canyadó.

(Nota: La negreta d’aquest darrer paràgraf és meva).

Sembla que l’ajuntament no té gaire interès a canviar el seu projecte (tot i que tinguin en compte les al·legacions dels veïns) i, per altra banda, el que més m’ha indignat és que el que fa uns dies semblava que era només una nova entrada a Ca l’Arnús, ara s’ha convertit en un carrer que travessa aquest nou parc. Veieu, si us plau aquestes entrades:

La veritat és que aquestes dues entrades demostren que no tinc gaire informació del que passa a Badalona, i això que miro dÂ’assabentar-me de tot el que puc 🙁

Finalment, demanar que si algú té accés al projecte dels veïns, si us plau, que me’l faci arribar, li agrairia molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.