La rotonda de Canyadó

Malauradament no tinc noves notícies sobre aquesta rotonda. Recupero però una notícia de fa un parell de dies de Badaweb: L’ordenació del trànsit a la cruïlla compresa entre els carrers Sant Bru i Riera de Canyadó continua sent un tema de discòrdia entre els veïns

La qüestió és que si llegim l’article ens trobem que:

Les tres associacions de veïns continuen apostant per la construcció d’una rotonda entre la carretera nacional II i la riera Canyadó, rebutjant, així la proposta municipal.

Per tant sembla que la discòrdia no és entre els veïns, sinó entre els veïns i l’ajuntament.

Per altre banda diu que:

Segons el consistori, la rotonda és pròpia de les afores dels nuclis urbans i posar-la a aquí dificultaria la mobilitat dels vianants.

Que dificulta la mobilitat dels vianants és veritat. Ara que sigui pròpia de les afores… La rotonda de la Morera no crec que estigui molt més a les afores de la ciutat que aquesta que volen els veïns. Per altre banda a Barcelona ciutat hi ha moltes rotondes…

Bé, només a tall de curiositat. Ah!, i com sempre, si algú té més informació i la vol compartir…

4 pensaments sobre “La rotonda de Canyadó

  1. Crec que un exemple és la rotonda de la riera Canyadó a la Morera. Els vianants tenen semàfors d’aquells de botó per poder passar. Segons quin semàfor estigui en vermell gairebé es colapsa tota la rotonda. I si els semàfors no funcionen, passar és complicat perquè els conductors no s’aturen. El tema dels vianants a les rotondes jo sempre ho he vist complicat perquè els conductors es concentren força a la rotonda i es deixen anar una mica al sortir. Tot i això, en aquest punt en concret crec que la rotonda és la millor solució. Sempre i quan estigui ben feta, perquè la de la Morera té un punt negre, quan els cotxes que pujen per la B-500 volen entrar a la rotonda i els que van per la rotonda volen baixar per la riera Canyadó. En aquest punt el disseny de la rotonda està mal fet (des del meu punt de vista) i s’han produit molts accidents.

  2. Les tres associacions de veïns de la zona (Iris-Sol-Casagemas, Canyado i Can Mercader) vàrem presentar a l’alcaldessa una proposta alternativa mitjançant una maqueta a escala.

    A dia d’avui encara no tenim resposta, es mes, a la revista “Bétulo”, no es diu res de la nostra proposta que ens sembla que es preten ignorar.

    Com a accions immediates tenim previst presentar al·legacions, i si aquestes no tenen exit, emprendre accions mes contundents.

    Tot aquell qui vulgui mes informació, es pot adreçar a mi mateix o a qualsevol de les associacions de veïns esmentades al començament.

  3. Estic d’acord en què les rotondes són problemàtiques, però la sol·lució que tenim ara els vianants no és tampoc la més adequada ja que, sempre que volem travessar la carretera o la riera Canyadó, hem de compartir pas amb els cotxes i això és molt perillós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.