CiU se suma a la proposta dels veïns de Canyadó i Casagemes d’ubicar una rotonda a la cruïlla (Badaweb)
CiU inicia una campanya ciutadana per reclamar la rotonda de Canyadó (CiU)
El grup municipal de Convergència i Unió ha iniciat una campanya informativa per reclamar que l’Ajuntament construeixi una rotonda a la cruïlla entre el carrer Sant Bru (antiga NII) i la riera Canyadó, una de les entrades a la ciutat venint des del Maresme.
CiU considera que la proposta de l’Ajuntament significaria un retrocés en l’ordenació del trà nsit a la zona, ja que implicaria més circulació de vehicles a carrers que no estan preparats per rebre’ls, més soroll al conjunt dels barris de l’entorn, i més perill pels vianants que circulin per aquests carrers. A més a més, la proposta del govern municipal no resol els diferents girs que s’han de fer a la cruïlla de Sant Bru i riera Canyadó, els quals impedeixen una circulació fluïda.
En canvi, la proposta dels veïns resol molt millor la circulació en aquest punt, sense necessitat de desviar-lo pels carrers de l’entorn. La rotonda, regulada amb semà fors i amb passos de zebra elevats, permet millorar la continuïtat de la riera de Canyadó per als vianants, alhora que garanteix una convivència més segura entre aquests i els vehicles. Aixà mateix, no obstaculitza la fluïdesa del trà nsit, ni el trasllada a altres punts de la zona.
En aquesta lÃnia, el grup municipal de Convergència i Unió ha repartit cartes i adhesius entre els veïns, informant-los dels avantatges de la rotonda i dels inconvenients de l’opció defensada pel govern, tot animant-los a reclamar a l’Ajuntament que construeixi la rotonda. A més a més, des del web de CiU (www.ciubadalona.com) es pot enviar l’adhesiu a l’alcaldessa, acompanyat d’un text en què se li reclama dià leg per aconseguir un acord per regular el trà nsit d’aquest punt sense omplir el barri de cotxes.
L’Ajuntament incompleix el compromÃs de protegir en un any els badius de Badalona (el Punt)
El 12 de novembre passat va expirar l’any de temps que l’Ajuntament de Badalona es va donar per elaborar una normativa que protegÃs els badius, els patis interiors que abunden en moltes cases del centre de la ciutat. Passat aquest temps, el consistori ha fet un inventari en què consten tots els badius, però no ha arbitrat cap eina legal per aturar la desaparació progressiva d’aquests espais que formen part de la història de Badalona ni per evitar temptacions de la mà privada, que, per exemple, va intentar l’any passat construir-hi un pà rquing.
El treball que s’ha fet durant els darrers mesos ha servit per descobrir que al centre de la ciutat, a la zona compresa entre Francesc Layret, Prim, la Rambla i Martà Pujol, hi ha uns 265 badius, 21 dels quals, aproximadament, estan desocupats. També s’han localitzat catorze tipologies d’arbres singulars i alguns elements d’interès, com fonts i cascades. Núria Franquesa va anunciar la voluntat del consistori de continuar fent l’inventari de badius en altres barris de la ciutat, com el Progrés i Casagemes.
L’associació de veïns del Centre, l’entitat que va alertar de la necessitat d’actuar per protegir els badius, s’ha mostrat «molt decebuda» amb l’administració local. «Ens sentim enganyats», admet el president de l’associació, Jaume Oliveras, que recorda que el compromÃs de l’Ajuntament «era crear durant aquest any una normativa per protegir els badius». Oliveras lamenta «la manca de serietat i la incapacitat per treballar que, un cop més, ha demostrat aquest govern», alhora que no entén «per què no s’ha redactat una normativa en paral·lel a la redacció de l’inventari».
De nou una iniciativa d’IC que sembla més aviat una presa de pel 🙁
La Sindicatura de Comptes diu que els números no quadren en un ens municipal de Badalona (el Punt)
Un informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya posa de manifest un cert desgavell en els comptes d’una empresa municipal de Badalona, on a més a més s’ha detectat un alt nivell de contractació temporal. Es tracta de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament badalonà i la fiscalització, malgrat que no s’ha fet pública fins ara, correspon a l’exercici del 2001. En l’informe no es detecta cap gran irregularitat però sà que es detallen tot un seguit de comptes en què els números no quadren. L’Ajuntament diu que només són «errors de forma» que, en tot cas, «ja van ser corregits».
La qüestió és que demostra que l’ajuntament de Badalona no fa les coses ven fetes 🙁