Arsènic i hidrocarburs recomanen aturar una obra a una zona propera al port

Ahir la Muntsa Niso anunciava (va ser entrevistada a Catalunya Informació) que l’Agència de residus de la Generalitat de Catalunya ha detectat una concentració d’arsènic i d’hidrocarburs a la zona del port que superen els límits permesos que estableix la llei. De fet, segons Badalona Comunicació:

Les mostres recollides per l’agència de residus el passat 9 de març a al solar del carrer Eduard Maristany detecten concentracions d’arsènic 300 vegades superior als nivell genèrics de referència i d’hidrocarburs totals 900 vegades superior al que estableix la llei.

I a telenotícies.com podem llegir:

Un solar del carrer Eduard Maristany de Badalona, on s’estan construint habitatges, està contaminat per arsènic i hidrocarburs. Els nivells que ha detectat l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat són 900 vegades superiors als nivells que marca la llei en el cas dels hidrocarburs i 295 vegades superiors en el cas de l’arsènic.

i

Ara, l’Agència ha reclamat al propietari, Grupo Inmobiliario Hogar, que prengui mesures per protegir la salut dels treballadors i que retiri un tanc d’hidrocarburs que hi ha al solar.

D’altra banda, ha demanat a l’Ajuntament que suspengui la llicència d’obres i que ajudi els inspectors a identificar les activitats històriques d’aquest lloc, per trobar la causa de la contaminació. Així es podrà procedir a fer la declaració de sòl contaminat.

Ara l’ajuntament ha de moure fitxa…

Les notícies als mitjans de comunicació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.