L’abocador de la Vallensana (5)

Com a continuació de l’entrada que acabo d’escriure (L’abocador de la Vallensana (4)) afegeixo tres comentaris i tres reflexions.
Els comentaris:

  • El primer és que no està gens clar això dels 50 milions d’euros que, en realitat no apareixen enlloc.
  • Tampoc em sembla una jugada gens clara la que han fet de dir que el nou vaixell pelicà s’ha comprat gràcies a la creació de l’abocador. Tot i que reconeguin que fa molt de temps que estan negociant aquest acord (d’una manera molt fosca), se’m fa estrany que hagin estat tant calculadors. A més, cal tenir present que hi ha molta gent que afirma que la bruticia que ara patim a la platja bé de la mateixa construcció del port. No deixa de ser curiós que després d’uns anys de netedat la platja s’hagi tornat a embrutar els darres anys. Els diners del pelicà, haurien de sortir, doncs, del pressupost del port, no de embrutar, encara més, el terme municipal de Badalona.
  • Per acabar-ho d’arrodonir Badalona comunicació deia divendres: Les quantitats que rebi l’Ajuntament de l’Entitat Metropolitana i de la Gestora Metropolitana de Runes es destinaran a actuacions de millora mediambiental a la ciutat. Concretament a la Serralada de Marina i puntualment a la façana litoral. Però el vaixell pelicà ha costat 60.000 dels 126.000 euros que es rebran per la “prova pilot” de l’abocador. Com ja comença a ser habitual, en aquest tema el que diu Badalona Comunicació no quadra amb la realitat 🙁

I el parell de reflexions (de fet tres):

  • Ens diuen que aquest material de rebuig que va al nou abocador de la Vallensana és inert i que no té cap perill. Però necessita estar ben embolicat per a que no tingui fuites. Fuites de qué?
  • Els plàstics, que faran d’embolcall de les deixalles que ompliran la cantera i que garanteixen que no hagin fuites, són elements altament contaminants
  • A sobre, tot i que trigaran uns quants anys, els plàstics s’acaben degradant amb el temps, així que, tard o d’hora s’acabaran trencant i contaminant tota la zona

Les informacions que he fet servir per a escriure tot això provenen de:

5 pensaments sobre “L’abocador de la Vallensana (5)

  1. Badalona és una ciutat generadora de residus, perillosos i altament contaminants. El que hauriem de fer primer els Badalonins-es és no generar aquest tipus de residus, o reduïr-los de manera important. Aquesta brossa de la que també som responsables s’ha de gestionar i eliminar, tots volem que passi el camió de le escombraries i s’endugui la “merda” de casa nostra a la població més allunyada possible.

  2. Totes les ciutats són generadores de residus i, del Barcelonès, segur que Badalona no és la més generadora…
    Però no es tracta d’això. Es tracta de convertir la pedrera d’un éxit (el seu tancament) en un fracàs (la seva conversió en abocador). Els abocadors són necessaris? Doncs malauradament sí, però això no és prou justificació per posar un a la Serralada de Marina, un espai natural amb molts problemes per solucionar i a on afegim un altre sense solucionar cap dels que té.

  3. Tencar una pedrera no és cap èxit si es continuen construïnt dedificis de manera actual, que a Badalona s’hi construeixen, els àrids que es fan servir sortiran d’una altra pedrera o de la llera de la Tordera. S’ha de fer un canvi en la manera de fer les coses, no volem els 400kV de Bescanó peró volem aire condicionat, em d’estar disposats a actuar individualment per evitar pedreres, abocadors i linies de 400kV.

  4. Totalment d’acord amb aquesta darrera afirmació teva. Ja he comentat en més d’una ocasió la importància de que els ajuntaments (el de Badalona en particular, però tots en general) dediquin diners i recursos a l’educació cívica de la població. No serveix de res posar dues plaques solars a una parada d’autobús que gairebé no gasta corrent, quan els 6.000 euros d’aquesta “prova pilot” estarien millor gastats en convencer a la gent que no cal encendre l’aire condicionat quan al carrer no pasem dels 25 graus. Però moltes vegades (i tinc la sensació de que a Badalona especialment) primen més els cops d’efecte que no pas les mesures reals.

  5. paso todos los dias por la pista de tierra que sube hasta el puesto de bombero “bravo
    colindando la cantera y puedo decir que el olor hoy por hoy es insoportable solo comparable a cuando existia el vertedero de
    basuras de pomar.puede ser que cuando todas las balas esten enterradas el mal olor acabe pero creo que la toxicidad quedara ahi por muchos años.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.