Talant arbres a Can Solei

Fa un parell de dies el Punt publicava una notícia titulada “Talen per error una desena d’arbres centenaris en un parc de Badalona“. Ja havia comentat jo fa uns dies el fet que si bé, és veritat que l’escola Artur Martorell necessitava un edifici nou, és una llàstima que es faci dins del parc amb la destrossa que això significa fer al parc. Però la cosa a anat molt més enllà del que jo em pensava. A Can Solei s’han tallat al voltant de 25 arbres, un quants d’ells centenaris. Però, a més, a una zona que hi ha entre el camp de futbol del Badalona, el parc de Can Solei, i el carrer Seu d’Urgell també s’estan tallant arbres centenaris, que, al no estar dins del parc, sembla que a ningú no preocupi.

Increïblement, aquesta destrossa s’està fent des de la regiduria d’educació, que està en mans d’uns que es fan dir ecologistes de debò, i està impulsada pels mestres i alguns pares de l’escola, que es van negar a que l’escola fos construïda fora del parc (tot i que molt a prop). Ara em pregunto quines lliçons podran donar aquests mestres als seus alumnes: Com fer malbé un parc públic pels nostres interessos? o Com aconseguir fer nostre el que hauria ser de tots? Perquè, no cal oblidar, que l’escola barra el pas al parc a les persones amb cadira de rodes o amb cotxets de nen durant les hores de classe, de nou amb un esperit molt constructiu i pensant només en el benefici de la resta de ciutadans 🙁

I mentrestant els ecologistes de debò “gaudint” de la tala indiscriminada d’arbres dins d’un parc públic, sense complir la promesa d’unir-lo a Ca l’Arnús i amb l’amenaça d’un vial que volen fer a la part sud del parc, encara no entenc per quin motiu.

Potser soc massa dur, però estic realment indignat amb com s’està fent això. No entenc la necessitat imperiosa de tenir l’escola dins del parc a qualsevol preu (i el preu està resultant molt alt), no entenc la necessitat de tancar el pas a les persones que porten cadira de rodes o cotxet de nen durant les hores de classe, en resum, no entenc perquè aquesta dèria de considerar (o això sembla) el parc de Can Solei com part de l’escola, quan ha estat l’escola la que ha envaït el parc.

Acabo amb tres imatges. No són gens bones perque estan fetes amb un telèfon mòbil, ja que, malauradament, no disposo, ara mateix, d’una càmara en condicions 🙁

Tallant pins al costat de Can Solei

Pins tallats fora i dins del parc.

Tallant pins a Can Solei

Zona nord del parc de Can Solei.

Tallant pins a Can Solei

Zona nord del parc de Can Solei.

8 pensaments sobre “Talant arbres a Can Solei

  1. Com ho fan per barrar el pas solament a les persones que van amb cadira de rodes o cotxet de nen a les hores de classe?

  2. Sr.
    a dalt dius “Increïblement, aquesta destrossa s’està fent des de la regiduria d’educació,…”

    Només dir-te que les obres les fa una empresa privada adjudicada desde el Departament d’Ensenyament…. per una vegada em sembla que l’Ajuntament poc hi te a veure. El Parc està gestionat per la Diputació de Barcelona i la licitació/construcció/direcció d’obra per la Generalitat.

    Respecte la teva opinió sobre la ubicació de l’escola al parc em sembla que estàs mal informat. “Rasca” una mica les hemeroteques i reformula la teva opinió tenin en compte dos fet – no opinions- :

    1er. La ubicació que proposava l’Ajuntament era a ran d’AUTOPISTA (Genial!)

    2on. Gràcies a la construcció de la nova escola al parc es podran refer els accesos al mateix tot incloïnt una rampa per cadires de rodes i cotxets per accedir a la part de dalt de parc.

    Apa, primer llegir amb objectivitat, imformar-se i a formular les opinions que hom vulgui. Però una mica de criteri si us plau.

  3. Ahhh, m’oblidava !

    En cap cas estic “defensant” la tala dels arbres. Això ha estat una falta de cel en la direcció d’obra, no estava pas en el projecte i la empresa constructora a tirat pel dret.

  4. Molt bé! L’ajuntament no és responsable de res! Resulta, que si vull pintar la façana de casa meva, em fan demanar permisos, fer fotografies, presentar projectes, pagar, pagar i pagar, i tot ha de ser supervisat per algun tècnic de l’ajuntament. Però, si algú decideix acabar amb un dels pocs espais verds del centre de Badalona, ho poden fer inpunement. NO M’HO CREC. No em crec, que l’ajuntament no estigui informat del que s’està fent. I si estan informats i no fan res, encara pitjor. Fa un parell de dies s’anunciava que ‘per error’ s’havien talat una desena de pins centenaris. AVUI JA ESTAN TOTS TALATS ! També per error?. Per cert, en hores escolars hi han dues barreres que tallen l’únic accés al parc per cotxets i cadires de rodes. Els ecologistes de debò? deuen estar de vacances.

  5. Per cert, potser quan acabin les obres i, espero, tornin a ajardinar la zona per a que algú pugui ‘fer l’agost’, també faran quelcom amb les colles de ‘graffiteros’ i ‘porreros’ que es posen just devant i gràcies als quals haig de pagar sovint per a que em netegin la façana. Deu ser més maco un graffiti que un arbre. No? Al menys podrien pintar de verd.

  6. Sempre sortim per la tangent.

     

    No dic que l’Ajuntament no hi pugui fer
    res, ni que no hagi d’estar informat. NO. L’Ajuntament ha de vetllar per que
    tot es porti a termini en el plaç i les condicions estipulades en el projecte.
    Faltaria més !

     

    Només puntualitzava sobre la frase de
    l’article que diu: "Increïblement, aquesta destrossa s’està fent DES DE la
    regiduria d’educació,…”

     

    Apa, embolica que fa fort !
    L’Ajuntament de Badalona és una calamitat, sí. Però el que dic – i crec que no
    m’he fet entendre – es que hem d’informar amb criteri, que les obres són
    responsabilitat, en aquest cas, del Departament d’Ensenyament. El projecte va
    estar a informació pública i el signant de l’article ho critica amb vehemència
    sense saber ben bé on va a parar l’escola – com demostra en anteriors articles sobre el parc – i ho
    barreja amb la pedagogia i l’ecologia … Una mica de respecte a l’intelecte si
    us plau !!

     

    És un problema d’obra pública en una
    ciutat sense cultura de l’espai verd urbà i el que és una autèntica vergonya és
    que aquesta escola hagi esperat tant i tant de temps sense fer ni una sola obra
    de millora quant fa una pila d’anys que ja estava aprovada la reforma. Si el
    parc s’ha pogut mantenir amb una mica de vida durant tots aquests anys – i els senyors d’aquesta mateixa web es
    queixen de que no hi va ningú al parc
    – ha estat, en
    part, gràcies a l’escola.

     

     

     

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.