Recull

De premsa 🙂

A “el Punt”, Miquel Estruch Traité escriu

El diccionari de la llengua catalana de l’IEC, a l’entrada caciquisme hi diu: «Influència personal abusiva en assumptes polítics i administratius.» En termes lingüístics no pot resultar més clar i en termes polítics, la definició encaixa com feta a mida a determinades maneres d’actuar prou conegudes.

Me’ls imagino en una reunió de Cacics Anònims, prenent la paraula davant d’un públic expectant per dir si fa no fa: «Me llamo Fulanín Fulanete y… soy un cacique.»

Fulanín Fulanete… Curiòs… o no. Sencer a Cacics anònims

També a “el Punt”: Els Verds presenten deu al·legacions al projecte del passeig marítim de Badalona

Francesc Alfambra, portaveu del grup, ha lamentat que durant el període de presentació d’al·legacions, tot el mes d’agost, el projecte no estigués a l’abast de la població

Les demandes posen en dubte que les passarel·les de fusta previstes a tot el passeig puguin suportar possibles temporals de tardor i si l’obra està pensada per a persones amb mobilitat reduïda.

I a “el Ideal Gallego” a un article titulat A Coruña es la ciudad española que cuenta con un mayor capital humano podem llegir:

A Coruña, Madrid, Bilbao y Barcelona ocupan los cuatro primeros puestos entre las veinte mayores poblaciones españolas en años medios de estudios de sus habitantes, según un informe elaborado por el Instituto Valenciano de Investigaciones Económicas (IVIE) y Bancaja sobre el capital humano de los municipios.

I Badalona no queda gens ben parada 🙁

Asimismo, entre los veinte municipios de mayor tamaño del país, sólo Badalona se encuentra por debajo de la media, mientras que, en el conjunto de las 55 poblaciones con más de 100.000 habitantes, San Sebastián es la que presenta más años medios de estudio (9,40), seguida de León (9,35) y Pamplona (9,34).

La web amb la presentació d’aquest estudi.

4 pensaments sobre “Recull

  1. En Miquel Estruch Traité ens diu: “El problema rau a no dir les coses pel seu nom i cercar eufemismes per edulcorar-nos la consciència.”
    I jo pregunto, es pot tenir la consciència tranquila només explicant alló que ens interersa en un deteminant moment?, quin nom te aquesta actitut?

  2. És evident que cadascú explica les coses segons li convé. I també és evident que una sola persona no ho pot explicar tot, així que explicarà allò que, per ella, sigui més interessant (o potser més convenient).

    El que no és tan evident, ni lògic, ni acceptable, és que una institució com l’ajuntament de Badalona faci el mateix. Per posar només un petit exemple, l’ajuntament va explicar que en el solar que hi ha en la cruïlla de President Companys amb l’avinguda Navarra construirien una residència d’avis i un hotel però no van explicar que abans contruirien un edifici de pisos de unes 10 plantes…

  3. Estem parlant de el que escriu un periodista, no el que ens diu un institució, si hi hagués delicte en l’actuació municipal que es denuncií. El que no es pot acceptar és un tipus de periodisme al servei d’uns interessos polítics.

  4. El que diu un periodista em pot agradar o no, puc escollir entre llegir-lo o no. De fet només has de mirar qualsevol diari amb una mica de visió crítica i veuràs que tots escombren cap els seus interessos. Mira el Punt, la Vanguardia, el País o el Mundo. Cadascú d’ells té la seva visió de les coses i els seus lectors.
    En quan a l’actuació municipal, només parla de influències, lo qual no necessàriament ha de ser delicte, però si pot ser perjudicial per a la ciutat. A Badalona es fan actuacions incomprensibles. Tu mateix les has criticades. I de fet es pot pensar que s’han fet perquè algú té un interés particular. Delicte? Tu has posat alguna denúncia? 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.