No ho dic jo, és el tÃtol d’una entrevista a Jaume Solà i Capmany, director de l’Agència Catalana de l’Aigua a la revista Bétulo. No entraré a valorar aquesta afirmació, però espero que no tingui a veure amb l’edifici d’oficines que s’ha fet una empresa de nom Agbar (Aguas de Barcelona)…
Una vez se alcanzan las seis últimas plantas, el blanco y la madera de abedul son los protagonistas. (La Vanguardia)
Estas últimas plantas acogen los despachos de los directivos de Aigües de Barcelona que disponen de cubÃculos forrados de madera – a modo de una caja de puros- que parecen estar suspendidos sobre una gran balconada. (La Vanguardia)
Vaja que no acabo d’entendre que l’aigua sigui barata i que l’empresa que gestiona l’aigua es pugui permetre aquests luxes quan la sequera estreny i cal estudiar mesures per estalviar… Bé, manies meves. Ara, que algú m’expliqui com pot ser barato pagar 21 € per un consum de 0 m3 (zero metres cúbics)…
L’entrevista a la revista Bétulo: L’aigua que consumim és massa barata
L’article de la Vanguardia (cal registre gratuït): Barcelona desde su nueva atalaya
Doncs estic d’acord en que la relació qualitat-preu no és dolenta. Una altra qüestió és l’esforç que ens suposi a nosaltres el pagament d’un servei ‘vital’. No podem comparar el preu de l’aigua amb el d’un cafè o una trucada de telèfon perque no són serveis comparables en el grau de necesitat. Si no podem pagar una telèfon, no el tindrem. Si no podem pagar un cafè, no ens el prendrem. Però l’aigua la necesitem tots. Tampoc és comparable el que paguem nosaltres amb els alemanys, ja que els sous tampoc són els mateixos. D’altra banda, em fa una mica de por pensar que l’ajuntament de Badalona serà el responable de controlar les restriccions i subministrar la poca aigua que queda. Pel bé de tots, esperem que plogui.
El que no podem acceptar son empreses que facin negocis multimilionaris amb els serveis bà sics (aigua, electricitat-gas), donen servei públic i gairabé son monopolis. El preu dels serveis no se si és just, i estic d’acord amb els trams en tots els serveis bà sics, però no podem acceptar és una empresa que no millora el servei aquà (on te el negoci) per ampliar el mercat arreu del món.
Estic d’acord amb Malf.
I d’altra banda, el que cal és una veritable concienciació de la població en quan a l’ús dels béns naturals. Situacions com ara l’anunci del Fairy, que parla d’estalvi i deixa l’aixeta oberta mentre ensabona la paella, no ajuden gaire.