Impostos municipals

Ahir l’ajuntament va presentar les ordenances fiscals pel 2006. De totes les dades publicades em quedo amb aquestes:

  • L’increment mig per al proper any pel que fa a les taxes serà del 3,8%
  • El preu de l’hora d’estacionament de les zones blaves augmenta 5 cèntims de manera que pagarem 1,05 € / hora, un 5% de pujada. Aquest any no ha pujat, però al 2004 va pujar un 7,5%.
  • La grua augmenta fins als 90 €, des dels 83,20 € actuals, un 8,17%
  • L’IBI, l’Impost de Béns Immobles puja un 3’8% de mitja.
  • Es congela per tercer any l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’impost de construccions i la taxa d’encants.

Em sobte això de que per tercer any consecutiu quedin congelats l’impost de vehicles i l’impost de construccions, especialment aquest darrer…

Per altra banda l’ajuntament s’ha proposat endurir les sancions contra aquells que embruten les parets amb grafits i els ciutadans que no recullen els excrements dels gossos, elevant les sancions al màxim possible. Però abans de pujar les sancions, crec que seria interessant començar per perseguir aquestes conductes. Perquè, és evident que no es poden eliminar les conductes incíviques si no es persegueixen. Per molt que pugis les sancions.

I res més. A continuació teniu la relació de titulars dels diferents mitjans que han tractat avui aquest tema. Alguns no deixen de ser curiosos…

2 pensaments sobre “Impostos municipals

  1. Sobre l’augment d’impostos, està clar que cadascú fa ballar els nºs com l’interesa. No és el mateix pujar un 3,8% l’IBI que si haguessin pujat un 3,8% l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. Però, com sempre he mantingut, no es tracta tant de l’import d’aquest d’impostos com dels serveis que rebem per ells. En el cas de l’impost de construccions, sense comentaris.

    Sobre els graffitis, i els excrements de gossos, estic totalment d’acord en que si s’endureixen les sancions però no es persegueixen, no serviran de res. A més, penso que una part d’aquest 700 Euros de sanció haurien d’anar destinats a netejar el que han embrutat, si no, fer que ho netejin ells. Perque si no, encara que els posaràn la multa, el grafitti quedarà allà i la caca de gos se l’endurà alguna sabata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.