La CACI

Segurament molta gent s’estarà preguntant aquests dies que és això de la CACI i perquè l’ajuntament de Badalona ha de demanar 600.000 € per evitar que es caigui l’edifici que porta aquest nom (perquè, segons el Punt, aquests diners no donaran per gaire més).

CACI són les sigles de la Companyia Auxiliar del Comerç i la Indústria. L’edifici va ser construït a l’any 1899 per Jaume Botey i té 5.400 metres quadrats repartits en 6 plantes. Es considera una obra emblemàtica, però això no ha impedit que hagi estat avandonat durant els darrers 20 anys i que en conseqüència estigui en una situació lamentable.

Acabo amb un enllaç a la web de CiU Badalona CiU lamenta que l’Ajuntament s’endeuti amb la CACI sense tenir lligat un projecte per desenvolupar-hi i una foto, de juny de 2004, on es pot apreciar ja el mal estat de l’edifici:

La CACI, Badalona, fotografia de juny de 2004

7 pensaments sobre “La CACI

  1. L’edifici que encara s’aguanta era de la fabriac de midó que la CACI tenia al costat de la fabrica d’extracció d’olis. Popularment és coneguda per “el cocu”.

  2. L’edifici que encara s’aguanta era de la fabrica de midó que la CACI tenia al costat de la fàbrica d’extracció d’olis.
    Popularment és coneguda per “el cocu”.

  3. Mientras que la administración de Badalona decide invertir esta cantidad de dinero edificios que podrían ser emblématicos de una ciudad contemporanea desaparecen, ¿Qué ha sucedido con Gran Velvet? Un edificio de Alfredo Arribas,arquitecto reconocido a nivel mundial! Esta es la administración que tenemos, preocupandose por la cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.