El Circ

Aquests dies tenim un circ, el Wonderland Circus, instal·lat als aparcaments de la platja, al costat de la RENFE des del 26 d’octubre al 5 de novembre.

De fet, fins fa un moment, tenia entès que teníem dos de circs instal·lats a Badalona (l’altre a la plaça dels Països Catalans), però segons posa a la web del segon, el Circ Cric, sembla ser que han anul·lat el seu espectacle… No sé…

Bé, la qüestió és que el Wonderland Circus està ocupant l’espai que fan servir nombrosos badalonins que agafen el tren per anar a treballar, la qual cosa va en contra del transport ferroviari, ja força malmès pel seguit d’incidències que està patint darrerament. Això, que hauria de preocupar a un ajuntament teòricament preocupat per l’ecologia i el transport públic, resulta que és, segons el regidor de Via Pública, Francesc Serrano (PSC), un tema menor. Sense comentaris, oi?

Però això no és tot, no. Ahir un dels camions d’aquest circ es va quedar aturat al túnel de Martí Pujol i si es veritat el que diu El Punt la cosa és greu.

  • El camió es va quedar aturat al túnel perquè no va respectar la indicació d’alçada màxima i no hi cabia. Això va ser a les 16:30 (insisteixo que segons diu El Punt)
  • Al no passar aquest camió, els que anaven al darrera, del mateix circ, es van aturar a Martí Pujol, col·lapsant el trànsit fins a la B20.
  • Pels volts de les cinc de la tarda, una patrulla de la Guàrdia Urbana va fer desviar els camions que esperaven a Martí Pujol pel pas inferior de Sant Ignasi de Loiola.

Mitja hora va trigar la Guàrdia Urbana en reaccionar. Ho sento, però em sembla molt, massa. Ja sé que són humans i que les nostres reaccions sempre són més aviat lentes, però no tant…

La qüestió no és, que ningú s’enganyi, que el circ sigui una molèstia. La qüestió és molt més simple, aquell no és l’espai adequat per a aquest espectacle. Diu l’ajuntament que no hi ha més espais disponibles, que estan ocupats per actes electorals, però, primer, això és manca de previsió, tant el circ com els actes electorals segur que fa temps que estan programats, doncs cal buscar alguna alternativa que no impliqui que hagin de passar camions de gran tonatge pel mig de la ciutat, que hagin de passar a hores punta i que la instal·lació de l’espectacle afecti negativament a un gran nombre de ciutadans.

No hauria de ser tan complicat.

Segur que hi ha algun espai a Badalona que es pot adequar per a activitats de lleure infantil de manera que tinguin cabuda espectacles com el circ.

Algunes propostes menys invasives que l’actual:

  • L’espai que ha d’ocupar el futur nou gran camp de futbol del FC Badalona (ui, perdó, de Badalona), entre l’avinguda dels Vents i la Travessera de Montigalà.
  • Al parc que es troba entre la Travessera de Montigalà i la B20, on està el poema visual d’en Joan Brossa és un parc amb pocs arbres i segur que es pot arreglar un espai on muntar una carpa de circ
  • Fins que no es construeixi el nou Corte Inglés, es podria haver demanat permís a aquesta empresa per fer servir l’immens espai que tenen al carrer Coll i Pujol.
  • També hi hauria prou espai a Montigalà, entre la Travessera de Montigalà i el Camí de Sant Jeroni de la Murtra
  • A la Morera, el turó que hi ha al darrera del tennis, segur que també es podria adequar per fer espectacles d’aquesta mena
  • O els terrenys entre Pomar i el polígon de les guixeres. De fet crec que ara mateix hi hauria espai per muntar-ho sense grans problemes.

Bé, segur que hi ha més espais aprofitables per a aquestes coses. Només cal proposar-s’ho…

Les notícies a El Punt

2 pensaments sobre “El Circ

  1. si no vaig errat, la darrera vegada que aquest circ va visitar la nostre ciutat va instalar-se a l’aparcament que hi ha davant del Carrefour de Montigalà. Com es que no s’ha repetit la mateixa ubicació?

  2. se en primera persona que algun politic municipal no ha permes que torni alla perque, segons sembla, ara mateix volen començar a construir els equipaments promesos a aquell espai. quina barra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.