AAVV Can Solei

Dissabte es va fer una reunió per tal de presentar la nova associació de veïns de Can Solei. Sobre la taula diverses qüestions, tot i que destacant per sobre de la resta, l’edifici de consultes externes que l’ajuntament vol construir al mig d’una illa de cases.

La reunió va tenir força participació i el local on es va fer va resultar justet. Els promotors de l’AAVV van explicar els seus motius i tothom que va voler va poder dir la seva. Fins i tot el regidor del districte primer, en Josep Durán Vázquez va poder parlar sense limitacions. Una trobada interessant de la que m’agradaria comentar algunes coses:

  • Algun veí va preguntar el perquè es crea ara l’associació quan ja s’han fet algunes actuacions incomprensibles al barri, com ara la tala d’arbres a Can Solei o el nou edifici de 12 plantes a la part superior del carrer Seu d’Urgell. La resposta va ser que d’alguna manera, l’edifici de les consultes externes havia estat el revulsiu, la gota que fa vessar el got. La veritat és que jo no vull que aquesta AAVV neixi amb un únic objectiu i per això crec que el que va dir el secretari de la nova associació, de mantenir deslligada l’AAVV de la plataforma contra l’edifici de consultes externes, és una bona pensada. Després caldrà veure si realment té sentit o no, però d’inici m’agrada més així.
  • Una altra qüestió que es va plantejar és si estem en contra de les consultes externes. La resposta va ser que no i, fins i tot, es va proposar a l’ajuntament un altre espai dins del mateix barri on es podrien fer. Al camp de futbol del Badalona. Seria una manera de que no tot el terreny del camp de futbol s’hagués de requalificar.
  • No va sortir el tema de la llar d’infants. Potser perquè l’ajuntament ja ha dit que faran una a Canyadó i que amb això ja tenim… La veritat és que a Badalona caldria tenir al menys una llar d’infants pública a cada barri (o al menys a cada barri mijtanament gran) i Canyadó i Casagemes haurien de tenir al menys una cadascun. Així que l’excusa aquesta em sembla molt pobre.
  • Va parlar molta gent, la qual cosa és força positiva i gent de diferents edats i condicions. Només manca que aquesta gent s’impliqui una mica en l’associació.

Però també van participar a la reunió el senyor Durán i el senyor Lacruz i les seves aportacions també van ser interessants:

  • El senyor Durán va dir que les consultes externes no es poden posar en cap lloc més. Ara bé, a tots els llocs alternatius que se li van proposar va trobar pegues (ex sociosanitari del Carme que és de la Generalitat (curiosa pega) i que és petit (o això em va semblar entendre), al edifici dels sindicats que no és de l’ajuntament, bé, encara, perquè és del ministeri (no se quin) i s’ha demanat la cessió, al de Ca l’Amigó per les troballes arqueològiques) menys a la proposta de fer-ho al camp de futbol del Badalona. Sobre aquest lloc no va dir res…
  • Sobre el tema camp de futbol va dir que el FC Badalona estava hipotecat i si l’ajuntament no s’hagués fet càrrec el terreny hauria passat a mans privades… Ara, el terreny ja està en mans privades doncs el CF Badalona és una entitat privada, però, el millor, és que amb aquesta actuació el terreny passa a mans privades!!!. I no només les dues terceres parts que pertanyen al FC Badalona sinó també la tercera part que pertany a la ciutat!!!. Una explicació sorprenent, la veritat.
  • El senyor Lacruz va dir que si ens podíem imaginar una biblioteca soterrada. Bé, suposo que a priori ningú no s’imagina com pot ser anar al metge (sense trobar-te bé) i haver d’estar en un lloc sense llum natural. La biblioteca, si tenim en compte que parlem de 1.500 m2 segurament que amb una planta i un soterrani hi hauria prou i a un soterrani de només una planta es pot fer arribar llum natural sense gaires problemes. El mateix per a un centre cívic. Així que això no és cap excusa.
  • Sobre la perllongació del carrer Méndez Núñez i el fet de dir-li “vial de serveis al parc i als veïns” es va posar sobre la taula que el parc ja té un parell de vials de serveis i que no necessita cap altre més. En quan als serveis als veïns, cal tenir present que no hi ha veïns que tinguin sortida per allà. De fet si es fa el vial, es construirà al seu costat i, per tant, sembla més adequat dir que es fa el vial per a poder construir, no per a donar servei a res. Sobre això, el senyor Lacruz va dir que allà estava projectat fer un vial tant ample com Méndez Núñez i que l’ajuntament havia reduït la grandària. No va dir res sobre la crítica de que no es podia dir que fos un vial de servei. I és que la qüestió és que el vial no és necessari i si es fa, només és per a poder construir. Però no és això el que diuen, no, diuen que fan un vial de serveis… Com a molt mitja veritat.

Bé, segur que van haver més coses que em deixo. Hi ha més informació al fòrum bétulo

I per acabar un parell de fotos de la reunió cortesia d’en Salvador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.