Què votaràs?

Un lector del blog, em pregunta a través del formulari de contacte, que votaré jo a les properes eleccions municipals.

No tinc ni idea.

Això sí, sé que no vull votar:

  • No vull votar PSC, perquè ja toca un canvi, però sobre tot, perquè no m’agraden moltes de les coses que estan fent a Badalona. No m’agrada el port, no m’agrada la ciutat europea del bàsquet, no m’agrada el canvi del camp de futbol del Badalona por pisos… I moltes coses més.
  • No vull votar IC-V, perquè porten anys fent-li el joc al PSC i, a sobre, fent-ho força malament. Ells eren responsables de l’habitatge (els 800 famosos habitatges), són responsables d’educació (amb tots els problemes que hi ha darrerament amb les escoles públiques i els diversos problemes que han tingut amb les concertades) i, sobre tot, per la gestió (?) que estan fent de Ca l’Arnús i Can Solei (potser podríem parlar de no gestió).
  • No vull votar ERC, perquè també li fan el joc al PSC. D’aquests no puc criticar gaire cosa més, bàsicament perquè porten anys sense fer res (bé, potser no, però és la sensació que tinc com a ciutadà).
  • No vull votar PP, entre altres coses perquè no m’agrada el comportament del seu lider a Badalona.

Ara parlaré de la resta de partits que es presenten a les eleccions municipals. Abans però m’agradaria aclarir un detall. A les eleccions municipals m’interessa, sobre tot, el desenvolupament de la meva ciutat. Badalona té moltes mancances i molts reptes. La “nova” immigració, la “vella”, el dèficit de serveis, la manca de civisme, … Per això, i només per a les eleccions municipals, els temes nacionals, estatals i europeus em sobren. No vull com alcalde de la ciutat a una persona que estigui més preocupada pels papers de Salamanca que dels problemes de la ciutat. Sí, segurament seré políticament incorrecte. Però a Badalona, Badalona i pels papers, la Generalitat que per a això la tenim.

I ara sí, ja podem parlar de la resta de partits.

CiU. Ja ho deia fa uns dies. En Ferran Falcó, tot i fer molta política badalonina també fa molta política nacional. I crec que peca de manca d’ambició a Badalona, potser perquè té els ulls posats més enllà?. Diré però al seu favor, què és l’únic cap de llista badaloní al que no suspendria. Clar que tampoc no li posaria massa nota, no.

CpC. Poca cosa puc dir… El seu blog no està malament, però no tinc prou informació sobre aquesta gent com per poder opinar sobre ells. Això sí, ocupant el mateix espai polític que el PSC, crec que no tenen masses possibilitats de fer res.

La CUP és un partit nou a Badalona, que a més es presenta com un projecte nacional. Està bé això de treballar pel país des dels pobles i les ciutats, però a mi, per a Badalona, no m’acaba de fer el pes. La sort que tenen és que es presenten amb els Verds i aquests tenen més presència a la ciutat.

LL.E.I. El gran desconegut :(. Per a mi i suposo que per a la majoria de Badalonins. El dia que tingui alguna cosa sobre ells prometo escriure-la.

Ciutadans. Malament un partit que basa el seu discurs en “el conflicte lingüístic”. Es veritat que no ha estat el primer partit en fer servir la llengua com a part del discurs polític, però tornem al que deia abans. No és un discurs que m’agradi per a Badalona.

PSUC-Viu. No sé si es presentaran però els poso aquí perquè m’ha agradat la coherència del seu representant a l’ajuntament aquests darrers temps. Això no treu que continuï pensant que la manera com va sortir d’IC-V no va ser gens bona.

Per poder decidir el vot, caldrà veure les propostes de cada partit, mirant, per davant de tot, que siguin realistes. La veritat és que no és gens fàcil. A més, tal i com estan les coses el govern de la ciutat continuarà sent de coalició. Això, a priori és bo, però, com hem pogut comprovar, no sempre ho és.

Per avui ja n’hi ha prou. Com sempre, tingueu present que això són reflexions d’un badaloní del carrer, sense cap adscripció política i amb l’única informació sobre la ciutat que la que veu cada dia i llegeix als mitjans de comunicació i als blogs i fòrums d’internet.

S’accepten de bon grat tota mena de crítiques constructives 🙂

12 pensaments sobre “Què votaràs?

  1. Uhmmm de moment agraïr-te l’esforç, gràcies a aquestes entrades un altre Badaloní del carrer sap quines són les ofertes municipals per poder votar!

    Salut!

  2. Crec que CiU i PP li han fet el joc al PSC en tots els arguments que has exposat per no votar socialista.

  3. Ufff! Està difícil la cosa.

    Coincideixo em moltes coses del teu análisi (o reflexió), però no vull decidir el vot per les propostes i promeses realitzades a la campanya ja que ens han ensenyat que a l’hora de la veritat són paper mullat. Només cal veure Cal Arnús, per exemple.

    I crec que a part dels grans projectes i reptes, a Badalona avui tenim greus problemes “de carrer” que de vegades dificulten la convivència i el dia a dia als qual se li hauria de prestar més atenció (neteja, incivisme, manteniment, …).

    Salutacions,
    Víctor

  4. Crec que no hi ha ningú a Badalona que pugui solucionar la situació de la ciutat “de cada dia”. Poder ja ens podriem plantejar ser “absorbits” per Barcelona o fins i tot Sant Adria.
    Salut

  5. Malf, tens raó, com quasi sempre 🙂
    Ara, no sé jo si el ser absorbits per Barcelona seria una solució 🙁

    I Victor, ara mateix els partits poc poden oferir de la feina feta. Tant sols l’oposició pot dir alguna cosa, però com diu en Malf, en punts importants (i negatius segons el meu parer) també han estat del costat del govern 🙁

    Així que no ens queda massa més que mirar-nos ve el que proposen pels propers anys i valorar quan de mentiders poden ser…

  6. A les eleccions no només cal tenir en compte els partit si no les persones. Per aquesta propera convocatòria hi ha vàries novetats. Ciutadans que´es presenta per primera vegada, i iniciativa que presenta per primera vegada en Carles Sagués. Particularment penso que la trajectòria d’aquesta persona tant a nivell personal com a professional, és una garantia de seriositat i rigor. I que el canvi pot ser possible a Badalona. La resta de candidats dels altres partits amb rerpesentació, estan enquistats en dinàmiques internes des de fa temps que impedeixen la gestió eficient a l’ajuntament.

  7. Està molt bé que ICV es renovi. Però en Carles té un gran pes que llastra les seves possibilitats a les properes eleccions municipals. Té 5 mesos per demostrar que ICV no és una extensió del PSC. Serà capaç de fer-ho? I, pitjor, un cop passades les eleccions serà capaç en Carles de convertir el seu grup municipal en una entitat diferent al PSC?

    No ho veig clar. Té molta feina per fer. L’abandonament del parc de Can Solei és culpa de la desídia del seu grup municipal, els problemes amb les escoles de la ciutat i amb les poques llars d’infants municipals, també. L’habitatge també era responsabilitat d’ICV i ja sabem com va acabar.

    ICV va votar a favor del port, de l’especulació al camp de futbol del Badalona i de la ciutat europea del basquet.

    A permès que es tallessin arbres a tota la ciutat, i no ha estat capaç de fer res per la Serralada de Marina que no sigui el replantar arbres un any darrera l’altre, sempre al mateix lloc.

    I és que sembla que ICV no sigui capaç de tirar cap projecte endavant. Segurament el pes del PSC sigui massa ofegador. Però ningú no obliga a ICV a estar a sota…

  8. es verdad qie ICV parece una continuacion del PSC, pero yo creo que ahora tenemos una nueva oportunidad, recordemos que todo esto a lo que te refieres, lo del puerto, las escuelas, etc las firmo la anterior persona que capitaneaba ICV, yo creo que hay que dar una oportunidad a lo nuevo, y aunque Carles Sagué no se le puede decir nuevo, (que tiene una edad), si que es una persona honesta, responsable, con ganas de trabajar, con una trayectoria irreprochable. a mi particularmente me hace mucha ilusion poder votarle, creo que hacia mucho tiempo que no estaba tan contenta con una opcion politica, a lo mejor luego me desilusiona, pero no lo creo, porque creo en que él dara un vuelco a la situacion tan anormal que se vive en bdn. no soy militante de ICV, pero les votaré porque creo en su proyecto.

  9. No puedo sustraerme.En tiempos,dejé de participar
    en estos foros, por aquello de la poca costumbre
    en opinar públicamente.Sí, yá sé: Un “temor” sin
    justificación,hoy.Y además, negativo,yermo e
    inútil, me doy cuenta. No obstante y a pesar de
    mis “manías”, he sido, soy y seguiré siendo un
    apasionado en la lectura de opiniones cómo la
    presente:¿QUE VOTARAS? Y nó tan sólo de su conte-
    nido.También las colaboraciones consecuentes han
    sido extraordinarias. cómo digo al principio: No
    puedo sustraerme a dar la mía. Creo ,ante todo,
    que debemos votar y creo también que debemos
    hacerlo en clave de RESPONSABILIDAD. En los
    últimos 20 años,nuestra Ciudad ha “recibido”
    el trabajo de unos políticos “apoltronados” en
    cómodas mayorías. Sí que han hecho cosas;pero
    han dejado ó han obviado otras muchas,”para
    qué” si en las “próximas” habrá un poco más de
    lo mismo…Lo saben y lo practican. Yó apelo
    al buen criterio de mi/mis Conciudadanos. No
    votemos en clave de “color”. Nó otorgemos
    mayorías baldías, que no permitan abrir ventanas.
    Es necesario aire nuevo y fresco. Son necesarias
    ilusiones renovadas.Y éstas, no vendrán de la
    mano de mayorías ámplias y cómodas…Resumo:Yó
    no lo veo en clave de “siglas” ó “colores” Creo
    que Badalona precisa que sus políticos -todos- se vean en la necesidad de

  10. Lo siento. Soy muy malo para el tema informático
    no sé que he tocado.Se me ha “ido” mi colabora-
    ción sin terminar.Acabo: Digo que todo nuestro
    espectro político,debe quedar en la OBLIGACION de
    entenderse para trabajar juntos.Para que Badalona
    “reciba” el fruto de sus colaboraciones.¿Alguién
    cree que una cómoda mayoría política, según lo
    visto,daría meyores esperanzas a nuestra Ciudad.?

  11. De moment no tinc decidit el vot. Havia pensat en votar IC, ja que el candidat m’agrada força.

    Sé a qui no votaré segur:

    1. García Albiol. Malgrat que a la llista hi ha alguna bona gent, el seu cap té un video penjat a Youtube.com, agredint a un ciutadà que exerceix la seva llibertat d’expressió. No vull gamberros a l’alcaldia, ja n’hi ha prou pels carrers.

    2. Maite Arqué. Crec que el PSC està molt dividit entre clans. La Maite no és mala persona, però em sembla que dins de l’Ajuntament té un poder semblant al de la reina d’Anglaterra: simbòlic.

    La veritat és que la resta no em semblen mala gent. M’agrada força el segon d’ERC, formació que té un nivell cultural mig que s’allunya de la mediocritat intel·lectual que domina la mitja dels partits. Malgrat que respecto la figura del rei Joan Carles, penso que els valors republicans d’educació i responsabilitat s’han d’impulsar a fons en aquest país.

    Ferran Falcó té el problema que pertànyer a una formació política que, per a mi, té un futur dubtós. La dreta catalana no pot estar, com sempre, a Espanya pels euros i a Catalunya amb el cor. ERC em sembla, com a mínim, més clara.

    Ciutadans de BAdalona són una incògnita per a mi.

    Ciutadans són un còctel de socialistes castellans i peperos anticatalans. Si guanyessin no es posarien d’acord, ja que el política social, estan dividits. No entenc la posició del nacionalisme català i encara menys la dels nacionalistes que tenen el suport d’un estat en el qual es considera que una ètnia (la meva, per cert), és la normal i les altres són accidentals i mé aviat fan nosa. M’agradaria molt que aquest partit defensés que el Català fos oficial també a la resta d’Espanya o que tots els nens espanyols haguessin d’estudiar dues llengües espanyoles com a mínim. O bé que hi obrissin coles catalans i bascos a la resta del país per quan una família catalana vagi a viure temporalment fora de Catalunya, València o Balears.

    Però segurament el que és més important no és qui surti sinó per a què: Badalona té molts problemes a les barriades i la violència va creixent. Estem assistint a la fugida de població espanyola i a la creació de ghetos ètnics que tant semblen agradar a les classes mitges burgeses (BTV’s), progres o conservadores.

    Com pot ser que un badaloní de 32 anys no sigui capaç d’escriure ni una nota que sembla feta per un analfabet? Per què a Badalona no és obligatori anar a escola? És clar, sembla que la notícia és que en Marcos venia costo.

    Els valors republicans són els que, sense abandonar el present, confien en el valor de formar les persones i la millora generació rera generació.´

    És clar que per a millorar les coses potser caldria que la política es pretigiés més, tot entrant en ella gent honesta i ben formada.

    Quins estudis tenen els candidats? Escriuen sense faltes? O són com en Marcos de Sant Roc?

  12. A la política local, el republicanisme, el nacionalisme, el socialisme, el liberalisme… Haurien de ser, pels partits que volen accedir a l’ajuntament, qüestions secundàries. La política municipal ha de ser propera al ciutadà i el ciutadà, més en una ciutat com Badalona, té unes preocupacions més prioritàries que la discussió de si nacionalisme sí, nacionalisme no.

    És evident que Badalona té unes mancances socials molt importants, on la nacionalitat dels badalonins implicats, o l’idioma que fan servir normalment, no té cap mena de rellevància. Cal sentir als nostres polítics i veure quant estan disposats a mullar-se, fins a on estan disposats a arribar i que poden oferir a TOTS els badalonins per tal de fer d’aquesta la nostra ciutat, un lloc agradable per viure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.