Una enquesta electoral més?

Per qüestions de feina porto uns dies sense escriure gairebé res al blog, tot i tenir moltes coses per posar 🙁 . Espero poder-me posar al dia perquè entre les Festes de maig i les eleccions, temes de conversa, a la ciutat, no manquen.

Però si m’he decidit a escriure avui (a la una de la matinada 🙁 🙁 🙁 ) és perquè a La Res Publica de Badalona han publicat una enquesta, segons ells filtrada des del PSC, amb uns resultats sorprenents, però acompanyats d’una reflexió, potser massa taxativa, però que segur que més d’un es fa. Anem primer a veure els números:

  • El PSC passaria dels 12 regidors que té ara a 8.
  • ICV es convertiria en la segona força de la ciutat amb 7 regidors, 2 més que ara.
  • El PP perdria un regidor passant de 5 a 4.
  • CiU guanyaria un, de 3 passaria a 4.
  • Ciutadans de Badalona aconseguirien uns sorprenents 3 regidors.
  • I les dues forces restants, Ciutadans – Partit de la Ciutadania i ERC estarien entre 0 i 1 regidors (ERC perdria entre 1 i tots els seus regidors).

En aquest context, en Carles Sagués es podria plantejar clarament ser alcalde. A La Res Publica de Badalona creuen que no serà així i que la màxima aspiració d’en Sagués és ser regidor de cultura. Ara per ara, sentint-lo parlar ningú no ho diria, però també és veritat que som molts als que ens costa de creure que ICV tingui realment ganes de trencar amb el PSC.

A tot això no puc deixar de comentar els molt bons resultats dels Ciutadans de Badalona. La veritat és que em costa de creure que treguin 3 regidors. Em crec més que C’s pugui arribar a treure un regidor, però és que es deixen veure més que els del partit de l’elefant. A més, parlant amb la gent del carrer hi ha molt més coneixement de C’s que de Ciutadans de Badalona.

Tot és possible, però com que sempre les enquestes s’equivoquen, no tinc masses dubtes de que aquesta no serà l’excepció. Ja ho veurem 🙂

Enllaç a l’article original a La Res Publica de Badalona: Enquesta des del carrer Nicaragua. Val la pena llegir-lo.

4 pensaments sobre “Una enquesta electoral més?

  1. Sergi, em temo que aquestes coses són inevitables 🙁 Els partits petits no acostumen a aparèixer a les enquestes electorals, tot i que, aconsegueixin representació o no, els seus votants també haurien de ser tinguts en compte.

    Però la campanya electoral encara no ha començat i les enquestes que han de venir encara són moltes. Ja veurem que passa.

  2. Tranquils, ja us dic els resultats del cup
    CUP: entre 0 i 0 regidors.
    És a dir, cap ni un.
    no hi ha de què,
    salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.