Càrrecs de confiança

El Punt: El govern de Badalona aprova incorporar 47 càrrecs de confiança

El nou govern de Badalona (PSC, CiU i ERC) va aprovar dimarts, en el darrer ple municipal abans de les vacances, incorporar 47 càrrecs de confiança a l’administració local, xifra que s’incrementarà en els propers dies. D’aquests 47, 11,5 (una persona té mitja dedicació) són de CiU. El PSC i ERC van manifestar que desconeixien quants han estat fitxats pel seu partit. Al ple es va aprovar també un increment del sou de tots els regidors, d’un 10%.

El PSC és la força política que té més regidors (9) i també la que ha fitxat més càrrecs de confiança. Dels 47 que han passat el filtre del ple, 27 dependran de l’alcaldessa o dels regidors socialistes. El PSC, però, té previst incorporar alguna persona més. CiU, segon partit en número d’edils, amb cinc, ha format un equip d’11 persones més un treballador a mitja jornada. ERC, amb un únic regidor i responsabilitat sobre Cultura, Patrimoni i un districte, ha incorporat vuit càrrecs de confiança.

Les negretes són meves. Segurament tindrà una explicació, però, la veritat, resulta curiós que amb un sol regidor, ERC tingui 8 càrrecs de confiança. I això desprès d’haver perdut la confiança de molts dels seus votants. 🙁

Actualització: En Jordi Albaladejo, als comentaris, rectifica la informació de El Punt en quant són quatre els càrrecs de confiança de ERC. A més diu que és fàcil de comprovar “amb la documentació del Ple d’aquest passat dimarts” i mirant la web d’ERC. A la web d’ERC sí he trobat la informació (a més amb noms i cognoms) però a la informació del ple del 31 de juliol que hi ha a la web de l’ajuntament no he estat capaç de trobar cap referència als càrrecs de confiança. Potser ERC pot aconseguir que la informació sobre els plens que l’ajuntament de Badalona posa a la seva web sigui més completa…

Actualització segona (6/8/07): L’Albert explica als comentaris que al seu bloc ha fet una “contracrónica” del ple.

6 pensaments sobre “Càrrecs de confiança

  1. Al darrer Ple Municipal va aprovar-se la incorporació a l’Ajuntament de Badalona de 4 càrrecs de confiança d’ERC: dos a govern (el Director d’Àrea de Cultura, i el coordinador de districte)i dos a l’estructura que tenen tots els grups municipals (un assessor i un secretari). Aquesta informació era i és molt fàcil de comprovar amb la documentació del Ple d’aquest passat dimarts, i així va fer-se arribar a diversos mitjans de comunicació locals a partir que El Punt va publicar aquesta notícia. La pàgina web d’ERC Badalona té informació al respecte.

    Salut!

  2. Se suposa que perquè tot funcioni en la ciutat els càrrecs de confiança són necessaris, però el fitxatge de CIU com coordinador del districte 6º és el qual mes m’ha sorprès, ho considero un insult als ciutadans i un frau al moviment veïnal per pagar l’ajuntament un *sueldazo a un president d’una associació de veïns per a fer el que sempre han fet els sofertssofrits dirigents veïnals i sense cobrar; però si dur-se moltes vegades la incomprensió dels veïns i les garrotades dels polítics. Aquest dirigent veïnal ha de dimitir de càrrec de confiança o de president de l’associació de *St *Roc, no es pot ser jutge i part, si per a arreglar els problemes dels barris cal fitxar als dirigents veïnals, vol dir que els nostres polítics no ho saben fer bé i és una garrotada en la seva autoestima als altres coordinadors, ciutadans no serà millor que aquest coordinador del dte. 6º es presenti a les pròximes eleccions i així la ciutat s’estalviaria un sou perquè el faria el mateix que fa ara i com és el president de l’associació de veïns no s’hauria d’enfrontar amb el regidor del districte quan defensi els interessos de l’ajuntament o a la viceversa. L’alcaldessa no pot permetre això i el Sr. Falco menys, si comprem als presidents d’associacions amb diners públics i segueixen en el càrrec ens carreguem al moviment veïnal i reivindicatiu i això hauria d’estar penat per la llei perquè es *amputa a la llibertat i independència dels ciutadans en el control de les actuacions de l’administració i s’anestesia als veïns en les seves reivindicacions. Això ho paguessin electoralment en el 2011 PSC i CIU perquè aquesta situació és *indefendible. Perquè un president d’associació de veïns aconsegueix coses per al barri com coordinador de dte. i com president no, i perquè un coordinador de dte. posat pel seu partit en cada dte. no aconsegueix la majoria de coses que li reclamen els veïns? Incapacitat dels regidors, desídia, incapacitat, d’antuvi els convido a la reflexió.

  3. Bones,
    Realment és tan vergonyós el tema dels càrrecs de confiança i de l’augment dels sous com la manera que com ho van aprovar que va passar gairebé desapercebut!
    Com que vaig assistir al ple em vaig dedicar a fer una contracrònica que si vols pots llegir al meu bloc per veure com va anar al ple.
    Salut!

  4. Bones,
    en els 50 compromisos de govern per aquest mandat hi ha la millora de la gestió de la informació i l’atenció al ciutadà per part de l’Ajuntament de Badalona. La web municipal ha de millorar així com la comunicació de l’acció política i de gestió de l’Ajuntament.
    Badalona Bitàcola té molta raó amb la observació sobre l’accés i els continguts de la informació municipal.

  5. Tinc pendent dedicar-li una estona (llarga) a aquests 50 compromisos. Haig de dir, però, que d’entrada em sembla una bona idea que es posin per escrit. Una altra cosa és que els compromisos em semblin bons…

  6. ¿Nombramiento de cargos de confianza.? Bueno…
    así, de entrada; sabiendo que significará un aumento de dicha “plantilla” y por consiguiente,
    un mayor desembolso -inmediato-. Siento una cierta decepción…yó no lo hubiera hecho así.
    La percepción es que -como siempre- lo primero es aumentar el “sacrificio cuidadano” léase gasto.Y después… yá se verá…se darán los servicios. Digo que “yá se verá” debido a que hay precedentes de que a pesar de aumentar “plantillas”, los servicios no llegan…
    y el gasto queda…Yó no lo hubiera hecho así.
    Lo primero: “Poner a caminar la Ciudad”, con lo que se tiene. Que el ciudadano “vea” concreciones
    y al decir “lo que se tiene” -para nada- se interprete explicito el mantenimiento de cargos, cuya inutilidad yá es manifiesta. Nó; substituir
    sin aumentar, ésa sería -para mí- la fórmula inicial. A corto plazo se vería la necesidad de aumentar plantillas, en relación con cargos de confianza.El ciudadano captaría y sabría reconocer fórmula parecida, a la que aquí expongo.
    Creo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.