Transformem l’autopista

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimecres 25 de juny una moció per demanar la inclusió en el Pla Territoral Metropolità de Barcelona un projecte de conversió de la C-31 en una via urbana.

Informacions del ple de l’ajuntament de Badalona

La moció va ser presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA i aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals.

Abans de presentar la moció però, ICV-EUiA havia presentat un manifest que sota el lema TRANSFORMEM L´AUTOPISTA. NO PERDEM L´OCASIÓ vol convidar als badalonins a adherir-se i reclamar la transformació de l’autopista.

I és que en el tema de vies de comunicació Badalona està molt maltractada. Dues autopistes (C31 i B20) i una via de tren tallen la ciutat. Però una de les autopistes (la C31) al seu pas per Barcelona ha rebut un tractament insonoritzador considerable alhora que s’ha amagat força de la visió dels veïns i l’altre (la B20) ja es va fer gairebé soterrada al seu pas per Santa Coloma. A Badalona, en canvi, la C31 passa més a prop dels habitatges que a Barcelona i la B20 es va fer descoberta.

Ja toca que a Badalona ens moguem per fer que les autopistes (especialment la C31) no siguin una barrera que trenca la ciutat.

2 pensaments sobre “Transformem l’autopista

  1. L’escenari previst al Parlament Europeu per l’any 2030 a la Unió Europea preveu una reducció del cotxe privat a només un 30 per cent de l’actual i un domini total del transport públic forçat per la crisi del petroli, que esdevindrà terminal a partir de les dificultats actuals. Per tant, el final de les 2 autopistes és segur. Un altre problema és trobar diners per treure el tren de la platja. Els fons comunitaris van ara als nous països membres de la Unió, i la crisi econòmica serà llarga, dura i, finalment, resident. Caldrà un altre model de societat.

  2. No tinc tant clar que el final de les autopistes estigui clar, al cap i a la fi, una cosa és que no es facin servir i una altre molt diferent que es treguin o “s’amaguin” d’alguna manera.
    Estic segur que, al menys durant un temps, el us del cotxe disminuirà. Però no tinc clar que arribi al 30 per cent… Ves a saber. 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.