Nou asfalt al centre

(porto dies volent escriure això, però no volia interrompre les celebracions del 5è anniversari de Badalona Bitàcola ;))

Fa ja uns mesos que es van asfaltar alguns carrers del centre (i suposo d’altres llocs també) de Badalona. Eren carrers que estaven, francament, en un estat deplorable, amb el paviment ple de forats per on treien el cap les llambordes de sota que, antigament, havien constituït la base original.

Doncs bé, desconec quin tipus d’asfalt s’hi ha posat, però puc donar fe que:

  • Ha representat una millora considerable des del cotxe estant, evitant sotracs i patacades a les suspensions
  • Ha reduït el soroll del trànsit d’una manera notable, cosa que s’agraeix quan un és vianant
  • Ha pràcticament eliminat les vibracions que es transmetien als edificis dels voltants, especialment quan hi passa la “tussa”, que feia tremolar les finestres i el que no eren finestres

A casa estem sobretot sorpresos (gratament, està clar) per l’efecte d’absorció de les vibracions. Es fa difícil d’explicar… i a l’hora, de comprendre, que “només” canviant el paviment s’hagi pogut fer una millora qualitativa tan substancial.

Des d’aquí, la més sincera felicitació a l’Ajuntament 🙂

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

4 pensaments sobre “Nou asfalt al centre

  1. Dius:”Fa ja uns mesos que es van asfaltar alguns carrers del centre (i suposo d’altres llocs també) de Badalona”
    Doncs no sé a altres llocs però a la Morera, concretamet al carrer Alacant esem abandonats, hi ha uns forats impressionats, i no recordo la última vegada que van pavimentar. (Fa 18 anys que hi visc i potser han vingut 1 vegada o 2)Ara ja fa uns dies va ploure i la pluja va arrossegar sorra de no sé on i s’ha quedat al carrer i hi creixent herves considerables i més altes que es faran com no vinguin. I no nomçes això, teniem un problema perquè no passava el camió de les escombreries, degut a que hi havia cotxes aparcats a dues bandes del acrrer i van posar una senyal de prohibit aparcar però com que no es respectava la senyal la guardia urbana primer va venir un parell de dies amb la grua però es veu que es van cansar i hi van posar unes pilones horribles.O sigui que ara per comptes de cotxes hi tenim pilones, això sí posades a una distància que el camió de l’escombraries pot passar.

  2. Seguint amb el comentari que he escrit abans i tenim en compte la pregunta que heu estat fent sobre què és el millor i el pitjor de Badalona, us diré que per a mi el pitjor és la bruticia i el poc o millor dit cap gust per fer una ciutat amb una estética que tingui un mínim d’armonia i la mala imatge que té Badalona que fa que quan dius que hi vius, sempre sembla que dius que vius en alguna ciutat marginal i conflictiva i el millor és: El CAP de la Morera,no en conec cap altre però el de la Morera té un servei fins el moment, molt eficient i sobretot que Badalona està tan a prop de Barcelona.

  3. En serio que han asflatat carrers del centre ? quins pq la majoria no tenen asfalt sino llamabordes

  4. puhig,

    No et sabria dir quants ni quins, però més d’un i més de dos.

    Van començar asfaltant (i, de fet, reformant lleugerament el traçat i les voreres) Sant Ignasi de Loiola.

    A partir d’aquí, s’ha tocat també Sant Isidre, Mossèn Anton, Marina… És a dir, tota la zona sudoest de la RENFE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.