Reflexions d’estiu: ERC

Se’m fa difícil d’entendre el joc polític d’ERC a Badalona. A les darreres eleccions locals van rebre un bon cop i tot i així van preferir estar al govern de la ciutat que fer una digna oposició. Entenc que amb la petita representació que té el partit a la ciutat, pugui semblar més profitós estar al govern i que la gent senti parlar d’ells, que no estar a l’oposició i que ningú no en sàpiga res. A més, la pressió que fa la CUP (amb un “target” semblant) pot fer més convenient aquesta opció. Però els problemes amb els que s’està trobant el Jaume Vives (Escola de Música, Dalt de la Vila), dubto que li donin bons rèdits polítics, més aviat al contrari. De fet, cal recordar que en el cas de l’Escola de Música el jutge a donat la raó als professors i els ha reconegut una relació laboral que en Jaume Vives havia negat.

Hi ha gent molt vàlida a ERC Badalona així que suposo que s’hauran valorat totes les alternatives. Però no acabo de veure els beneficis de que ERC estigui al govern i no deixo de veure-li inconvenients. De tota manera en Jaume Vives possiblement serà un gran polític, però no té la bona imatge que semblen tenir en Ferran Falcó o en Carles Sagués i això és un llast considerable per a la formació.

Encara queda molt per a les properes eleccions municipals, així que ERC està en condicions de millorar la seva imatge a Badalona. Seran capaços de fer-ho?

7 pensaments sobre “Reflexions d’estiu: ERC

  1. Malauradament comparteixo amb tu aquesta reflexió, i he de dir que em dol la imatge que dona ERC Badalona, donant suport al PSC sense treure ofici ni benefici, han perdut molts de vots i no han entès el missatge, no m’ agradaria que a les pròximes eleccions perdessin ja l’ únic regidor que els queda, si us plau ERC canvieu la vostra política i us podrem tornar a votar.

  2. Carles,
    una bona sèrie d’observacions dels partits locals.

    Per la meva part faig una aportació. L’opció d’ERC d’entrar a govern amb PSC i CiU va estar motivada i continua vigent en la mesura d’aplicar elements significatius del programa i bones actuacions i pràctiques polítiques des d’una perspectiva d’esquerres i nacional. Complint uns dels compromisos electorals, ERC Badalona organitzarà abans de la tardor una assemblea d’electors per informar i debatre sobre l’acció municipal. Serà una bona ocasió perquè des de la franquesa i la participació de gent del partit però d’altra que es trobi representada o l’interessi el partit, es contribueixi directament a una millor política d’ERC.

    Salutacions

  3. Llastimosament una cosa és ERC i l’altra són en J.Vives i en M.Chalmeta. Mentre el partit és sensible a les inquietuts dels seus electors, els seus càrrecs municipals van per lliure, l’exemple de Dalt la Vila o dels professors de música és ben fefaent.
    Malauradament, i mentre haguem de votar partits i no pas persones, tota la responsabilitat de les actuacions d’en J.Vives i d’en M.Chalmeta són responsabilitat final d’ERC. I és aquest grup municipal qui haurà de passar per caixa a les properes eleccions municipals. Crec que ERC faria bé de donar un gir significatiu per tornar a tenir de cara la molta gent que els ha girat l’esquena; crec sincerament que encara hi són a temps. Esperem i desitjem.

  4. ERC hará bién en evitar que el Sr. Jaume Vives “termine” con la presencia de dicha formación, en la vida política de la Ciudad de Badalona…Y -por el momento- lo está consiguiendo…

  5. La CUP de Badalona, desde que es va “coaligar” amb aquest soposats verds de l’Alfambra, van deixar la política local, al menys la reivindicativa, es va fer “el vives”: cap problema per a ERC.

  6. Estic totalment d’acord amb el Jordi, el senyor Chalmeta en l’anterior legislatura va deixar molts ‘amics’ a la Morera.
    No va moure un dit ni per la Morera ni per els seus veïns.

  7. Hem descobert la vostra web i,apart de parlar en la de betulo,perque no veieu la resta de “bitacoles” com escriu el vostre paisà Maudili Prieto? Ell diu el que hi ha i sempre es veritat,per molt que pesi a Martorell i suposem,vist el betulo.cat,a Badalona.
    maudiliprieto.blogia.com

    Col.leciu Martorellparla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.