L’última sessió del Picarol

M’acaba d’arribar un missatge de part de The Crypts Productions on m’informen de un acte reivindicatiu que estan organitzant com a protesta pel tancament dels cinemes Picarol.

Us copio una part important del seu missatge:

Com sabeu el proper 31 de desembre les dues sales que resten obertes al Cinema Picarol tancaran deixant sense cap opció cultural d’aquest tipus la zona nord de la ciutat. Creiem que Badalona, la tercera ciutat més gran de Catalunya i Capital de la Cultura Catalana al 2010, no es pot quedar sense cinema en aquests districtes. Durant els darrers 20 anys hem vist com passàvem de tenir prop d’una desena de cinemes amb més d’una vintena de sales arreu de Badalona a haver-nos de desplaçar a un centre comercial per poder veure cinema a casa nostra, limitant així l’accés a la cultura.

Per aquest motiu us convidem a participar el proper divendres dia 19 a “L’última sessió”. La intenció és mostrar el nostre dol per la desaparició de les tradicionals sales tradicionals de cinema, els cinemes de barri i per això farem un enterrament de tots i cadascun dels cinemes que hi havien al barri del centre. La primera idea era ampliar aquesta iniciativa a la resta de cinemes que havia tingut la ciutat, als barris de La Salut, Artigas i Progrés però finalment hem decidit centrar-ho tot al centre per fer més força junts.

Així doncs, quedarem divendres a les 19h30 a la plaça que hi ha darrera de Ca l’Amigó (actuals oficines de l’Hospital Municipal i antiga Escola Jungfrau) a Dalt La Vila per des d’aquí fer un recorregut, un enterrament, pels diferents cinemes començant pel Cinema Victòria (actual Bingo) i continuant pel Cinema Principal (actual Teatre Principal), Cinema Nou (actual H&M), Cinema Verbena (actual res???) i acabar a la Plaça de la Vila a la porta del Cinema Picarol.

Enganxarem esqueles a les façanes dels cinemes i en senyal de dol anirem vestits de negre, com si d’un enterrament es tractés. Us convidem a participar d’aquest acte reivindicatiu amb la vostra presència però també amb les vostres idees. Cadascú des del seu àmbit.

Una anotació. La plaça on s’iniciarà el recorregut, la que “hi ha darrera de Ca l’Amigó”, és la plaça Pau Casals.

Bé, no hi ha dubte que la pèrdua dels Picarol és una pèrdua important para una bona part de la ciutat. Des d’aquí el meu recolzament a la iniciativa.

Un pensament sobre “L’última sessió del Picarol

  1. Ostres!

    Jo que sóc bastant jove no sabia que hi havia hagut tants cinemes al centre!

    Vaig llegir aquest blog, vaig parlar amb la meva àvia i m’ho va explicar…

    Intentarem ser a la concentració, doncs.

    Gràcies pel blog!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.