Qui guanya? La Penya!

Des de que es va iniciar l’afer La Mora (en el moment en que El Punt va publicar que l’ajuntament es disposava a requalificar els terrenys per tal que La Penya els pogués vendre) han estat nombroses les opinions que s’han pogut llegir al respecte, gairebé totes en contra.

En els darrers deu dies, però, s’han publicat tres opinions que val la pena destacar per la rellevància dels seus autors: Jordi Villacampa, Ferran Falcó i Maite Arqué

Començo per l’entrevista que El Punt va fer a Jordi Villacampa, actual president de La Penya:

El Màgic explica la nostra filosofia. En una zona degradada ara hi ha un equipament fantàstic que beneficia tant la Penya com la ciutat.

En una zona degradada? Allà on ara hi ha el Màgic havien dos camps de futbol en força bones condicions. Entenc que al senyor Villacampa no li agradi el futbol, però d’això a dir que un camp de futbol de terra és una “zona degradada” hi ha un pas molt gran.

És cert, però, que ara és el primer cop que tenim un ajuntament i un alcalde que realment valoren el que significa la Penya per a Badalona. Ara s’entén de debò que els projectes que liderem són bons per a la ciutat i, a més, amb una inversió que fa el Joventut.

Això de que els projectes que lideren són bons per la ciutat ho diu ell. Al projecte de Can Mora no hi ha ningú que li vegi beneficis per la ciutat… I sobre la primera afirmació la Maite Arqué és prou clara:

Lamento que Jordi Villacampa digui que altres ajuntaments no han estat prou sensibles amb la Penya, quan durant el temps en què jo vaig ser alcaldessa li vam cedir els terrenys del Màgic. Li demano que m’aclareixi en què no vam col·laborar.

Els terrenys del Màgic, el pavelló olímpic, la compra de l’antic pavelló,… La Penya porta anys rebent ajuts de l’ajuntament.

Aquestes tres frases em fan molta gràcia:

només volem fer equipaments que donin servei a la ciutat. No actuem com altres entitats de la ciutat que volen obtenir una requalificació per fer pisos dins un equipament esportiu. Penso que això no toca.

La millor defensa és un bon atac?

a Badalona tots els partits tenen bona voluntat, però després falta eficàcia a l’hora d’ajudar-nos.

I amb la resta sí que hi ha eficàcia? Sembla que La Penya sigui el melic de Badalona.

I un altre cop amb les zones degradades:

La Penya només incideix en sòls que estan estratègicament situats i que tenen un estat de degradació evident, per transformar-los en equipaments o serveis dels quals gaudeixi la ciutat.

En Jordi Villacampa sembla un polític més. Una zona degradada justifica qualsevol actuació, per barroera que sigui. Badalona està plena d’exemples. Si de cas, si una zona està degradada cal recuperar-la mantenint la seva fisonomia no construint allò que més convingui per treure diners.

Però no tot finalitza amb el Jordi Villacampa. En Ferran Falcó explica:

Si més no, el projecte ja s’ha posat en marxa i ha permès al Joventut de tirar endavant en aquests darrers nou anys. Queden un munt d’anys, i la Penya sembla que no té garantida la suficiència econòmica només amb l’explotació d’aquest centre, entre d’altres raons perquè la seva participació s’ha reduït a un 15 % de les accions.

Jo havia entès que l’explotació del Màgic donaria diners a La Penya per tirar endavant. Però és evident que amb només un 15% de les accions els beneficis que pugui donar aquest centre comercial serviran per engrandir les arques d’algú que no serà La Penya. Em sembla vergonyós.

Copiaria uns quants paràgrafs més del text del Ferran Falcó, però crec que val la pena llegir tot el text així que no ho faré.

Tres apunts per acabar. Tal com ho planteja el Jordi Villacampa, aquesta operació no és més un pedaç més que donarà vida al club durant un temps, no massa. Quin serà el següent projecte de La Penya per obtenir diners? Una altra requalificació? Una altra cessió gratuïta de terreny per part de l’ajuntament? I l’altra: A banda de la requalificació, si aquest projecte es tira endavant, quants diners costarà a la ciutat l’adequació dels accessos al nou centre docent? Entenc que La Penya vulgui sobreviure i que això, en un estat on els equips esportius s’han acostumat a viure gràcies als diners públics, és difícil si no tens diners públics. Però no pot ser que una societat privada, com és La Penya, visqui a costa dels ciutadans de Badalona. No em sembla adequat.

4 pensaments sobre “Qui guanya? La Penya!

 1. Em recorda als senyors feudals, que fan i desfan del seu regne sense justificar-se i tots els vassalls impassibles i fent els ulls grossos. El Sr. Villacampa hauria de dedicar una mica de temps a aclarir uns quants conceptes bàsica que no sembla dominar:

  zona degradada
  eficàcia
  servei a la ciutat
  bona voluntat
  beneficiós per a la ciutat

 2. …Me “faltan” -Badabit- en tu acertadísimo escrito; las palabras (también claramente a favor del proyecto de recalificación) que el Alcalde Serra pronunció en una reciente entrevista que se dió por TVB…

  Posicionamiento nada defitivo -ciertamente- pero indicador…Y en relación con el escrito del Sr. Falcó también -a mi entender- acertado,en parte. Deberemos convenir que de un lado “destapa la olla” y de otro “nó nos apaga el fuego.” con lo cual…

  En cuanto a los escritos y manifestaciones de los Sr./Sra.) Arqué y Villacampa; desafortunados.
  En coyunturas baloncestíticas -el Sr. Villacampa- seguro; es maestro…En terrenos de oportunidad político-social: Desde luego,nó. Y a la Sra. Arqué qué decirle…:Que poco contribuirán sus manifestaciones a apoyar la “tendencia” que -desde el Ayuntamiento-y de parte de su primera autoridad, se tiene…Lo cual -también- hubiera debido valorar, pués (élla sí) en política y en el arte de lo que puede convenir;sabe…

  Saludos.

 3. Bé, jo no em posiciono ni a favor ni en contra. Jo soc un nouvingut a Badalona com qui diu. No porto més que 5 anys, però la conec desde ben petit, i sabeu de que la conec? per la Penya, era aficionat al basquet i no hi hagut mai club com la penya.
  Us esteu queixant d’un fet que pel poc que he pogut llegir i conec d’aqeust equip, durant tota l’història ha sigut el salvavides de la penya, amb el pavelló d’Aussias March, requalificació de terrenys, etc. Sempre ha sobreviscut d’aquesta forma.
  I faig aquest raonament perque crec que no es un problema de la Penya, ni del Sr. Jordi Villacampa, doncs ell fa el seu paper, el que ha de fer. Dic que el problema es dels ajuntaments i de les institucions públiques, algu recorda com el sr. Florentino va salvar el Madrid? Algú recorda que volia fer ja el sr. Núñez i ara vol fer el Sr. Laporta amb el tema del miniestadi? I Sarrià amb l’Espanyol? i Mestalla pel València? i el Manzanares amb l’Atlètico de MAdrid?
  Sincerament el que m’ha sorpres i que no em puc creure es que la penya nomès tingui el 15% de les accions del Magic. Entenia que la Penya s’havia fixat en el TAu Ceràmica de Vitoria que del no res va fer un equipàs, amb patrocinador normalet, i fent un pavelló nou, amb uns centres comercials, etc, aconseguint una financiació propia lloada a tota europa, i tot amb fons propis i una petita però sempre inestimable ajuda de l’administració publica. I això pensava jo que havia de ser el Ma`gic o, millor dit, que seria. Ara, de veritat si que no entenc res de res

 4. La Penya fa molt de temps que es una entitat especuladora, que juga amb els sentiments de Badalona.La zona del Màgic era zona verda al Pla G.Metropolità. .La zona del antic pavelló era zona escolar al pla Comarcal del 56.
  NO A LA REQUALIFICACIÓ DEL TERRENYS DE CAN MORA.NO A LES REQUALIFICACIONS.
  FALTA POC PER ARRIBAR AMB EDIFICIS A LA CREU DE MONTIGALÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.