Respectem Can Solei, si us plau (2)

Des de fa temps vinc queixant-me (i amb l’associació de Veïns de Can Solei aquestes queixes han arribat a les regidories del Districte Primer i de Medi Ambient de Badalona) del fet que els gossos sense lligar són massa habituals (per dir-ho de forma suau) al parc de Can Solei – Ca l’Arnús.

A Can Solei existeix una zona, la part inferior, on els gossos no estan permesos. Hi ha un rètol que així ho indica als accessos a aquesta part del parc, rètols, per cert, que no tenen més de dos anys. No és estrany, al cap i a la fi, durant un temps (no tinc clar ara) es va considerar que aquella part del parc havia de ser una zona tranquil·la, per passejar amb calma. No importa, per allà podem trobar amb facilitat, no ja gossos, sinó també gossos sense lligar. I tampoc importa que a l’entrada del parc hi hagi cartells que indiquin que no es poden portar els gossos sense lligar pel parc, els gossos sense lligar campen per tot arreu i aquelles persones que es troben incòmodes davant un gos, no poden tenir la garantia de poder passejar per allà sense que un gos sense lligar se’ls hi acosti, amb tota la seva bona voluntat, a olorar-los.

I això sense entrar en les defecacions que sovint queden sense recollir al parc.

I avui llegeixo a La Vanguardia un article que diu:

Los badaloneses podrán alertar a la Guardia Urbana de cualquier acto de incivismo que encuentren a su paso mediante un sencillo mensaje tipo SMS.

A l’article, hi ha unes paraules de Ferran Falcó que entre altres coses diu:

Pero la respuesta debe ser pronta para que el ciudadano no sienta falta de atención.

Així doncs, entenc que si a partir de setembre (quan sembla ser que entrarà en funcionament el “servei”) enviem un SMS cada cop que un gos passeja sense lligar pel parc, vindrà la guàrdia urbana ràpidament a advertir al propietari de que està infringint una norma municipal. O no? M’hauré de gastar els 30 cèntims que costarà l’SMS per comprovar-ho? Serà possible que un SMS tingui més “poder” que una queixa directa a l’ajuntament?

Tornant al parc, cada cop em desespera més veure la manca de sensibilitat que demostren la majoria dels nostres polítics (vull creure que no tots) envers el que hauria de ser la joia verda de la nostra ciutat. 🙁

L’article de La Vanguardia (malauradament no es pot llegir sencer per internet): Los badaloneses podrán alertar de incivismo a la Urbana por SMS

Per altra banda, trobo la iniciativa interessant. Ara, no deixa de ser curiós que un servei que dóna el ciutadà a la ciutat també l’hagi de pagar ni que sigui amb 30 cèntims. Al final ser cívic costa diners, ser incívic generalment no costa res…

2 pensaments sobre “Respectem Can Solei, si us plau (2)

  1. No saben on s’han ficat.
    O amplien molt el servei de GU, o això esta condemnat al fracàs.
    I espera que a algú no se li acudeixi cobrar a 1,20 euros el missatge (catxis, ja ho he dit)

    Salutacions,
    Víctor

  2. El problema amb els gossos sense lligar no es solucionarà ni amb SMS ni amb més Guardia Urbana. El que s’ha de fer es definir una amplia zona al parc on els gossos puguin anar sense lligar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.