L’alcalde de Badalona demana a Juan Felipe Ruiz que deixi el càrrec

Actualització 2/11/09: Compte!, tal i com explico en un altre entrada, no és el càrrec el que l’alcalde ha demanat a en Juan Felip Ruiz que deixi. Només li ha demanat que renuncii a les seves “atribucions especials” tal i com es pot llegir a la nota de premsa.

Com deia fa unes hores, en Juan Felipe Ruiz està barallat amb tots els polítics badalonins, inclosos els del seu partit, el PSC. És incomprensible que malgrat això hagi estat tan de temps al càrrec, però és evident que qui manava a Marina Badalona no era l’alcalde de Badalona, sinó el de Santa Coloma.

I la demostració de les males relacions del Juan Felipe Ruiz amb el consistori ha estat que l’alcalde ha trigat molt poc en demanar-li que deixi el càrrec renuncii a les seves atribucions especials. En un comunicat de premsa, que en Pep ha tingut la bondat d’enllaçar en un comentari a l’entrada anterior (gràcies!) l’ajuntament de Badalona diu:

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha instat per escrit aquest matí al Sr. Juan Felipe Ruiz Sabido a que renunciï de les seves atribucions especials com a conseller delegat de la societat mercantil Marina Badalona SA.
L’alcalde ha pres aquesta decisió després que el conseller delegat de Marina Badalona hagi estat expressament citat pel Jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, en la interlocutòria que va dictar anit, i en el qual se’l vinculava a les diligències prèvies 222/06.

Tot i que és possible que en Juan Felipe Ruiz no hagi comés cap delicte, sembla que la seva actuació, si més no, no ha estat gens ètica, ja que, segons alguns diaris, va fer perdre a la societat que dirigeix uns 14 milions d’euros:

Operación Badalona (20022004). 14 millones de euros. Consistió en la adquisición a la sociedad pública Marina de Badalona SA de un solar junto al puerto deportivo de la localidad y su posterior venta, con una revalorización considerable. Quince meses después de la adquisición se vendió el solar a Espais y Procam. De lo expuesto se concluye que el paso del sector público al privado produjo la obtención de beneficios importantes que redundaron a favor de los inversores particulares y de los intermediarios o “conseguidores”. Los beneficiarios efectivos de este reparto fueron los imputados Prenafeta, Alavedra (ambos altos cargos en los Gobiernos de Jordi Pujol) y Luis de Andrés García.

El País: Beneficios de 45 millones de euros en tres pelotazos urbanísticos.

Així que l’actuació de l’alcalde de Badalona és absolutament raonable. El que no és gens raonable és que aquest “senyor” hagi pogut fer aquesta jugada sense que ningú a l’ajuntament de Badalona s’adonés. I menys el regidor d’urbanisme. No m’ho crec!

14 pensaments sobre “L’alcalde de Badalona demana a Juan Felipe Ruiz que deixi el càrrec

  1. Badabit, jo tampoc em crec que ningú a l’ajuntament sospités. Si fins i tot els ciutadans, que recordo que som les persones per les queals aquests polítics haurien de treballar, no ho veíem clar. Jo tampoc m’ho crec!

  2. Els ciutadans parlem i parlem molt, però si hi ha o hi ha hagut sospites des del mateix Ajuntament, la obligació d’aquestes persones, les el.lectes, les de comfiança i/o els treballadors, era denunciar-ho!!! Ara tothom queda la mar de bé dient que ja se sospitava, que ja es veia a venir, que hi havia coses que no quadraven… Com diu badabit, el sr. Ruíz no pot haver actuat sòl, per molt amic de l’alcalde de Sta. Coloma que sigui. Això és Badalona, i els papers, permisoso i documentacions no és segellen al poble veí, es fa a casa nostra.
    Personalment, hem sento molt dolgut amb la situació, i crec que està en mans dels polítics posar-hi remei, si és que no volen que definitivament els ciutadans ens acabem allunyant, del tot, de les institucions (alguns segur que ho desitgen!) Tots aquells que s’omplen la boca dient “si ens possèssim a parlar….”, doncs jo els hi dic que ja n’hi ha prou de llençar rumors, i que parlin d’una vegada, que deixin de tapar el que saben (si és que saben alguna cosa)i que deixin ser complices d’una situació indecent d’estafa continuada a tots i cada un dels ciutadans que creiem en la democràcia i en la participació ciutadana,… i sobretot, que l’administració de justicia es posi les piles i porti a declarat a tots els que diuen públicament saber coses, que les diguin davant d’un jutjat, o que, si la voluntat d’aquestes persones, és escampar la merda per fer més mal, que quedin retrats.
    Perdoneu l’extensió, però és que estic molt calent.

  3. …Lo siento -no entiendo casi nada del tema- lo cual -seguramente- me llevará a error. Pero,con todo, me atrevo: ¿Qué responsabilidad le es exigible a un Ayuntamiento que recalifica terrenos y éstos; mediante presunta colaboración de persona ligada -por cargo- al mismo. Son sometidos a plus-valías,obscuras y sin la menor transparencia.Las cuales NO repercuten,en ningún caso, a favor de la Ciudad.?…

    Estña bién que nuestro Alcalde actúe cual lo está haciendo. Pero,la verdad: Extraña que un terreno que ha sido público, deje -desconozco la razón- de ser sometido a los controles mínimos que aseguren transparencias.

    ¿Quién ó quienes han estado ejerciendo control en Marina Badalona.?.

    Saludos.

  4. Bién -por mi parte- he de rectificar,precisando que los terrenos objeto de venta por parte de Marina Badalona; “NO” fueron recalificados.Pero sí -y ahora añado- hemos de convenir que se trataba de patrimonio público,vendido a empresa privada (a bajo precio) y que ésta -a su vez- revendió a terceros,con las consiguientes Plus-Valías que -quienes saben aseguran- no han repercutido,para nada, en las arcas municipales…

    Con todo sigue siendo factible realizar la siguiente pregunta. ¿Qué tipo de control se ha ejercido -desde el Ayuntamiento de nuestra Ciudad- en dicha operación; considerando que quién vendió (la primera vez) ó séa: Marina Badalona es Empresa -en parte- Municipal.?

    Se entiende mal que se consienta -primero- una venta a un precio inferior al que,entonces, marcaba la tendencia de mercado. Y -segundo- aún se entiendo mucho peor que todo ello lo pudieran realizar desde Marina Badalona, sin que desde nuestro Ayuntamiento; se fiscalizara la operación analizando todos sus aspectos. Todo ello; se entiende mal, muy mal…

    Pero -claro- un servidor no entiende, ni sabe de que vá…De ahí tal dificultad….

    Saludos.

    Saludos.

  5. Si el Conseller delegat de Marina Badalona pot fer i desfer el que vulgui, amb terrenys públics, sense que ningú “s’enteri” …. es pot saber de què serveixen les quasivé 80 persones que conformen els òrgans de govern de Marina Badalona, i que suposo que estan cobrant un sou? (segons ens expliquen a la seva web http://www.marinabadalona-sa.es/html/govern.htm )

  6. Jaume, les dues darreres legislatures (l’anterior i aquesta) el regidor d’urbanisme ha estat en Jordi Serra.

    Vistes les dates, en Jordi Serra era el regidor d’urbanisme quan es va fer una operació que va fer que l’ajuntament de Badalona deixés de guanyar 14 milions d’euros (que van anar a parar als ara imputats).

    Víctor, no sé si cobren cap extra per aquesta feina, però si no han de fer res, millor que no hi siguin, no?

  7. Serra, l’any 2002, no estava ni a l’Ajuntament encara! informat una mica més…Va entrar a l’Ajuntament l’any 2003!

  8. Tens raó, Joan, però les operacions dubtoses es van fer entre el 2004 i el 2008. Copio i enganxo de El Punt (les negretes són meves):

    El febrer del 2003 es va constituir la societat Badalona Building Waterfront SL, amb un consell d’administració presidit per Antonio Peñarroja i que entre els consellers tenia Francisco Pretrus (del qual parteix el cas Pretòria). Aquesta empresa tenia com a objecte «la promoció, construcció i venda d’un edifici immobiliari en l’àmbit del pla especial del sector del port de Badalona». El gener del 2004, l’Ajuntament li va adjudicar el solar fruit de la investigació.

    El novembre del 2008, Badalona Building Waterfront va ser absorbida per Espais Catalunya Inversions Immobiliàries, participada en un 49% per la firma de Lluís Casamitjana, Espais Promocions Immobiliàries. Entremig, segons la interlocutòria del jutge de l’Audiencia Nacional Baltasar Garzón, es va produir el pas del terreny del sector públic al privat i diverses operacions de compra, vendes i rescissions de contractes, que van generar uns beneficis que s’haurien repartit els dos exalts càrrecs de CiU, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra; el president d’Espais, Lluís Casamitjana, i l’exdiputat socialista Lluís García Sáez. Aquest últim, sempre segons la interlocutòria de Garzón, hauria estat el nexe entre tots els implicats en la trama, que s’haurien embutxacat un total de 14 milions d’euros.

  9. Jordi Serra és regidor d’Urbanisme des de l’any 2.007, abans era regidor de l’Area d’Economia, i des de que la Sra. Maite Arqué va anar al Senat, Jordi Serra manté la regiduria d’Urbanisme i l’Alcaldia. De totes formes l’honorabilitat, i bona feina desemvolupada per l’anterior Regidor d’Urbanisme està fora de tot dubte.

    http://www.lopezguardiola.org/blog_xerrada_anis_del_mono.html

    No intentem crear dubtes gratuitament.

  10. No es tracta de crear dubtes… Es tracta de tenir-los 🙂

    Em sap greu, però no puc deixar de dubtar que des de l’ajuntament no es conegués el valor real d’aquest solar.

  11. Tothom sap que el senyor Juan Felipe Ruiz és un prepotent que controla fèrriament la societat Badalona Marina SA, però això no vol dir de cap manera que hagi actuat en solitari. Ha estat tant de temps al capdavant d’aquest organisme 100% públic, (però gestionat com un cortijo privat)perquè als que manen a Badalona: el regidor d’Urbanisme i l’alcalde, sense menstenir el paper del Consell Comarcal i mes concretament el seu gerent, que durant uns anys va ser el senyor Emili Mas, ara gerent de l’Incasol, que a l’igual que Juan Felipe Ruiz, està sent investigat pel jutge Garzón. El senyor Ruiz, podria haver actuat en solitari? es possible, però jo no ho crec, més aviat penso que ha estat el testaferro obedient dels altres tres, jeràrquicament per sobre d’ell.

  12. Quin càrrec tenia la Alcaldessa de Badalona Maite Arqué, dins Marina Badalona?
    Don venia el Sr. Juan Felipe Ruiz, abans de Marina Badalona?

  13. Be, hi ha novetats al cas pretòria: Emili Mas, l’antic gerent del Consell Comarcal i ara gerent de l’Incasol, defensat per Joaquim Nadal conseller de PTOP, ha estat imputat per Garzón. I jo pregunto: que hi ha del pilotaso d’Espais al reraport de Badalona i del contacte “imprescidible” que segons la interlocutòria de Garzón ha estat Juan Felipe Ruiz amb en Luigi? Al meu entendre el model de creixement urbanístic de Badalona és paral.lel al sicilià experimentat a Palermo a partir dels anys 50 fins l’actualitat. Malauradament, el mal gust i els interessos privats imperants han sotmes ambdues ciutats a la sobreconstrucció d’un urbanisme caótic, lleig i forasenyat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.