El racó de les escombraries

Algunes escombraries a un racó de la plaça de Les Gavines
Algunes escombraries a un racó de la plaça de Les Gavines

A la plaça de Les Gavines hi ha un racó on la gent ha agafat el costum de deixar les coses que els hi sobren a casa, convertint-lo en una mena d’abocador on gairebé sempre hi ha escombraries.

Els veïns que viuen sobre el racó estan preocupats. Ja fa uns anys allà sota es va cremar una moto. I diuen que no fa massa uns lladres van fer servir els mobles allà abandonats per accedir al primer pis.

Els mobles vells es poden deixar al carrer per tal que els reculli el servei municipal de recollida de voluminosos, només desprès de trucar al 901 114 115. En principi el servei informa de quan poden passar a recollir els trastos (sempre a la nit) i el veí ha deixar els trastos poques hores abans que el servei els passi a recollir.

A més, segons la normativa que va fer pública l’ajuntament fa algun temps, s’han de deixar al costat de la porta de casa dels qui els vol llençar.

Al racó de les escombraries de la plaça de Les Gavines, els mobles vells poden estar abandonats entre mig i tres dies. No hi ha cap porta al seu costat i és habitual que s’acumulin allà tot tipus de residus, residus que després alguns nens i patinadors escampen per la plaça, deixant la plaça plena de deixalles durant setmanes senceres per què el servei recull el que troba al racó, però no el que està escampat per la plaça.

Els veïns del racó han escrit a l’ajuntament en diverses ocasions i han parlat amb tothom que han pogut, però no han rebut cap resposta clara. Han proposat que es posi un rètol al racó per tal que la gent sàpiga que aquell no és el lloc adequat per deixar les seves deixalles. L’associació de veïns ha exposat el problema a la regidora del districte, però aquesta diu que és un problema d’incivisme i que l’ajuntament no pot tenir a una parella de la guàrdia urbana fent vigilància tot el dia.

Potser l’ajuntament podria fer una campanya recordant als veïns de la zona com han d’actuar amb els seus mobles vells. Segur que solucions es poden trobar.

No deixeu de mirar el vídeo.

7 pensaments sobre “El racó de les escombraries

 1. Hola badabit, jo precisament aquest divendres vaig deixar un calaixer just en aquest lloc. Abans de fer-ho vaig trucar al citat telèfon i em van dir que aquest era el lloc més indicat per fer-ho. Crec que els van recollir la mateixa tarda.
  Vista la problemàtica que hi ha, la pròxima vegada els deixaré en un altre lloc.

  Personalment crec que la millor ubicació és el carrer Fluvià, al costat dels contenedors. I discrepo amb tu i amb l’Ajuntament que el millor sigui deixar-ho al costat de casa. Llavors qui passarà per la vorera? La gent amb mobilitat reduida, mares i pares amb cotxet, etc… només faltaria que li caigués un objecte a sobre.

  Salutacions i enhorabona per aquest blog.

  Marc

  D’altra banda,

 2. Anava a escriure un comentari culpant els veins, però si resulta que quan truques al servei de recollida et diuen que ho deixis allà …

 3. Bé, aquí, de fet, hi ha una mica de tot.

  Fa uns anys, uns amics em van demanar ajut per buidar un pis de Barcelona. Van trucar al servei corresponent i els hi van dir que havien de baixar els mobles a la nit (no recordo a partir de quina hora) del dia que els hi van dir, i deixar els mobles a la vorera al costat de la porta del seu edifici. No recordo l’hora a la que vam baixar els mobles, però no havia ningú al carrer, així que tot i ocupar la vorera dubto que fossin una gran molèstia per a ningú.

  Però a la plaça de Les Gavines s’ajunta un altre problema: la gent que deixa els mobles el dissabte al matí (per exemple) de manera que es queden allà sovint fins dimarts a la nit.

  Ara mateix hi ha a la plaça unes fustes que fa un parell de dies estaven al racó. Veurem fins quan es queden allà.

  Per això insisteixo amb el tema de recordar com s’ha de fer. La gent s’oblida amb facilitat de les coses i estic segur que si ho recordes més d’un ho farà bé.

  Per altra banda, si no es poden deixar a la nit, tant el principi (a la plaça del doctor Niubó) com al final (a la cantonada amb Seu d’Urgell) del carrer Margarida Xirgu (cantó muntanya) hi ha prou espai i ningú a qui molestar per deixar aquests mobles.

  Ara, realment curiosa la resposta del servei, quan, al menys en teoria coneixen el problema…

 4. Hola:
  estoy totalmente deacuerdo con el último comentario, yo en una ocasión tuve que sacar unos muebles usados, llamé al teléfono que me indicaron en el ayuntamiento y me dieron dia y hora aproximada de recogida, los dejé en la entrada del domicilio recogidos y los vinieron a buscar sin ningún problema osea que creo que vuelve a se problema de civismo y organización.

  Saludos

 5. Aprovecho también este comentario para hacer una queja sobre la “plaza de la vergonya” como he visto que se le llama a la plaza de las gavinas.
  Tengo un pequeño y he tenido que dejar de ir a jugar con él a esa plaza porque lo único que te encuentras siempre son ádolescentes fumando “porros” con los monopatines que son un riesgo para los niños y además vaya ejemplo.
  Ah! y no intentes decirles nada que todavía tienes un problema.
  No podría haber un poco de vigilncia sobre el consumo de drogas en lugares indicados para niños.
  Gracias.

 6. Hola
  totalmente deacuerdo contigo si continuamos así en esta plaza no podremos bajar con los niños, con lo poco que costaría un coche de la guardia urbana cada día durante una semana una hora por la tarde, hasta que viesen que hay control y ya no vendrían, me parece que hay más de una pista de “skate” pues que se les enseñe que han de ir al sitio indicado, pero es más cómdo que la guardia urbana esté encerrada en su local sin hacer nada, pero que no se olviden que cobran de los impuestos que pagamos.

  Saludos

 7. Hola, Ese rincón podría cerrarse con un parterre y plantar alguna planta. Así se evitaria que dejen basura en el mismo. Por otro lado esa plaza no es una plaza, es una pista de skate al uso. El diseño y los materiales utilizados lo hacen posible. Os invito a visitar en persona o a traves de google maps la “Plaça Francesc Macià” en Malgrat de mar o La ciudad de los niños en Córdoba. Aquí si se ha pensado en un espacio creado para disfrute de las familias, skaters incluidos, donde todos tienen su espacio. Pero claro, eso requiere un mantenimiento y también una persona que cuida que todo comportamiento sea cívico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.