Els edificis de Can Solei – Ca l’Arnús

Al parc de Can Solei – Ca l’Arnús hi ha un conjunt d’edificis mig abandonats amb els que caldria fer alguna cosa abans que no es facin malbé. L’ajuntament de Badalona ja va trobar us per a un d’ells, però la resta resten sense ocupació i no sembla que hagi plans per ocupar-los properament.

Per a mi, els edificis del parc s’haurien d’ocupar de manera que fessin el parc més atractiu. Els edificis haurien de ser un pol d’atracció del parc i haurien d’oferir activitats de lleure pels visitants. Evidentment aquests edificis es poden fer servir per altres coses, però aleshores no aportaran res al parc i seria una llàstima.

I quins usos podrien ser beneficiosos pel parc? Faig una petita llista amb les idees que tinc i si algú té alguna idea més que la posi als comentaris i l’afegiré a la llista (si no és cap bestiesa, es clar 🙂 )

 • Una sala d’exposicions tipus El Refugi, que estigués oberta, sobre tot, els caps de setmana.
 • Un espai d’exposició del Museu de Badalona.
 • Un casal per a gent gran, obert tota la setmana.
 • Una biblioteca pública.
 • Un petit espai botànic, amb explicacions sobre les plantes del parc i amb un recorregut guiat pel parc per fer lliurement.

Quant a la biblioteca, hi ha previsió de fer una a Canyadó, al lloc on inicialment l’ajuntament havia promès una llar d’infants. Estaria bé que l’ajuntament recuperés el seu compromís inicial i que la biblioteca es fes dins del parc.

També es podria oferir en alguna zona del parc accés wifi a internet, si no gratuït, al menys a un preu econòmic. La guingueta que hauria d’haver a la nova zona de jocs infantils podria ser un lloc adequat per fer una primera prova pilot.

El parc de Can Solei – Ca l’Arnús té moltes possibilitats, només cal una mica d’imaginació i segur que es poden trobar mil usos lúdics que facin del parc un lloc atractiu.

2 pensaments sobre “Els edificis de Can Solei – Ca l’Arnús

 1. Justament estava buscant informació sobre els parcs de Can Solei i Ca l’Arnús i per casualitat (i per sort) he arribat fins aquí. Tinc en ment un projecte adreçat a nens i nenes, sobretot als més petits (de 0 a 4 anys aprox) i relacionat d’alguna manera amb el medi ambient. Per a infants d’aquestes edats i els seus pares, mares i cuidadors no hi ha pràcticament (o sense el pràcticament) res a Badalona.
  Alguna idea de qui és el propietari dels edificis (ara abandonats) d’aquests dos parcs? Hi ha cap possibilitat de presentar projectes per a la seva aprovació? On s’haurien de presentar?
  Gràcies i endavant amb la bona feina!

 2. Marta, tot el que hi ha al parc és propietat de l’Ajuntament de Badalona. Si vols presentar algun projecte et pots dirigir a la regidoria de Medi Ambient, o bé parlar amb la coordinadora del districte primer (districte on es troba el parc). Ella va defensar fa uns anys la cessió d’un dels locals a una associació sense ànims de lucre que ara ocupa un dels edificis. Ara, menys un, els edificis que hi ha al parc estan en força males condicions i qualsevol us requerirà abans una forta despesa d’acondicionament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.