Sant Jeroni de la Murtra i la Penya

Sorprenent el títol?

M’explico. Acabo de tornar de fer un visita guiada a Sant Jeroni de la Murtra, organitzada per Omnium Cultural de Badalona. La visita, molt interessant, tant pel mateix monestir, com pel que representa dins de la història de Badalona, ha estat guiada per una treballadora del Museu municipal. En un moment donat, ha sortit el tema del mal estat de tot el conjunt i de quina manera s’està fent la restauració.

Sembla ser, si no ho he entès malament, que la restauració de Sant Jeroni de la Murtra la porta una fundació privada. I que per aquest motiu, l’ajuntament de Badalona no vol participar en aquesta restauració. Bé, segur que el tema és més complexe, però, aquests dies, en que s’està parlant de la Penya (una entitat privada), dels nombrosos ajuts que ha rebut de l’ajuntament al llarg dels anys i de la possibilitat (pel que sembla ben vista per alguns dirigents municipals) de que l’ajuntament torni a posar de la seva banda (siguin diners, siguin requalificacions), no deixa de cridar-me l’atenció que l’ajuntament no vulgui col·laborar en la restauració de Sant Jeroni de la Murtra perquè depèn d’una fundació privada.

Segur que és tot més complicat, però Sant Jeroni de la Murtra es mereix, al menys, tanta atenció per part de l’ajuntament, com la Penya o el FC Badalona… No?

Acabar amb una felicitació per la feina que s’està fent des del Museu de Badalona i un agraiment a Omnium Cultural per l’organització de l’activitat.

3 pensaments sobre “Sant Jeroni de la Murtra i la Penya

  1. Curiós, si més no, que no hi hagi cap comentari…

    Per descomptat que estic d’acord amb tu, Badabit.

  2. Sant Jeroni no es Llefiá, La Salud,Sant Crist ó el Gorg. A efectos de recibir consideración política, Y sin consideración política, los dineros, no fluyen.

    Y todo lo que no dá votos (tampoco los quita,curiosamente) yá se verá.

    Sant Jeroni “debería” sacar los colores y no sólo a los políticos.

  3. L’antic monestir i les terres del voltant son propietat de molts diferents propietaris, que mai han arranjat ni han cuidat aquest patrimoni. Actualment una part del Monestir esta gestionada per la fantasmagorica Fundació Catalunya-America. La solució seria expropiar tot aixo i que passes a mans públiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.