Comunicat de la Coordinadora d’entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana

#lafestaésdetots

El passat dimecres 17 de juliol l’Ajuntament de Badalona va anunciar a través de la premsa que la Festa Major d’Agost quedaria reduïda a la mínima expressió: castells de focs i sardanes.

Les entitats de Cultura Tradicional i Popular agrupades dins la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana (COENBACU TRAPOCA), expressem el nostre malestar pels següents punts:

• La Festa Major és patrimoni de la societat de Badalona i l’Ajuntament hauria de fer de pal de paller.

• És una decisió unilateral per part del govern municipal. Les entitats involucrades no hem rebut cap comunicació prèvia.

• És una falta de consideració i respecte a la dedicació, hores i esforços cap a les entitats que fem possible aquesta festa.

• En cap moment s’ha valorat com fer una festa major mes austera.

• És una sentència a mort a la cultura de la ciutat i a una tradició centenària.

Davant d’aquesta decisió del govern municipal del partit popular, la Coordinadora, com a entitat que té com a finalitat fomentar la cultura tradicional i popular catalana, i que treballa per la nostra ciutat, creu oportú manifestar que SI que hi haurà Festa Major d’Agost, amb la participació de tots i convidem a tota la ciutadania a sortir al carrer per gaudir d’aquesta festa més que mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.