Guàrdies de barri

Lloguer d'un "habitatge" d'una habitació.
Lloguer d’un “habitatge” d’una habitació al carrer del Carme.

Fa un temps, passant per un passatge de Dalt de la Vila vaig veure un rètol indicant que hi havia un habitatge en lloguer. Em va cridar l’atenció perquè era una de 5 portes on només es veia la porta i una petita finestra. I vaig voler veure, al cadastre, com eren aquests pisos i vaig descobrir que a banda de tenir entre 30 i 40 m2, en realitat no eren habitatges, sinó oficines.
Bé, no li vaig donar més importància fins fa uns dies que vaig veure un altre anunci que em va cridar l’atenció. En aquest cas era al carrer del Carme i, de nou, al cadastre apareix com “oficines”.

Total, un parell de dies després, parlant amb un conegut, vaig passar per davant d’aquest darrer habitatge i li vaig comentar que pensava que no era legal llogar com habitatges espais declarats com a oficines. Ell em va contestar que si fos així els Guàrdies de Barri ho haurien denunciat, ja que al cap i a la fi coneixen bé el territori. No em vaig parar a pensar si el que deia ho deia seriosament o en broma, perquè, ràpidament li vaig respondre que al meu barri hi ha un taller de cotxes que té una entrada que fan servir sense tenir el gual corresponent (tenen un cotxe adequadament aparcat davant la porta i el treuen i el tornen a posar quan cal). Li vaig fer notar que si els Guàrdies de Barri fossin capaços de detectar un habitatge “il·legal”, haurien d’haver vist des de fa temps que aquest taller no té el gual en regla. El meu conegut va riure i es va acomiadar de mi…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.